EKONOMİ - 17 Nisan 2012 Salı 17:31

GELECEОİN GİRİŞİMCİLERİ `GELECEK MÜHENDİSLİОİ`Nİ KONUŞTU

A
A
A
GELECEОİN GİRİŞİMCİLERİ `GELECEK MÜHENDİSLİОİ`Nİ KONUŞTU

Doğa Anadolu Liseleri`nin özgün eğitim modeli t-MBA (MBA for teenagers) kapsamında her sene düzenlenen t-MBA Zirvesi, bugün Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı`nda gerçekleşti.
Bu yıl beşincisi düzenlenen t-MBA Zirvesi`nin teması "Gelecek Mühendisliği" idi. Açılış konuşmasını Turkcell CEO`su Süreyya Ciliv`in yaptığı zirvede, İspanya Başkonsolosu Dr. Aurelio Perez Giralda, Doğa Koleji Kurucusu Fethi Şimşek, Doğa Koleji CEO`su Uğur Gazanker, Pearson Küresel İş Geliştirme Direktörü Frank Edwards ve zirveye onur konuğu olarak katılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu birer konuşma yaptı.
Zirvede ayrıca, Uluslararası t-MBA Derneği ve Özyeğin Üniversitesi`nin akademik desteği ile düzenlenen proje yarışması sonucunda verilen Turkcell Büyük Girişimcilik Ödülü de sahibini buldu.
"BAŞARILI OLMAK İSTİYORSANIZ FARKLI OLUN"
Beşinci t-MBA Zirvesi`nin açılış konuşmasını yapan Turkcell CEO`su Süreyya Ciliv, "Birçok dünya ülkesini gezmiş birisi olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki bence Doğa Koleji dünyanın en iyi lisesi" dedi. Başarılı olmanın yolunun farklı olmaktan geçtiğini ifade eden Ciliv, şunları söyledi: "Kendinize 10-15 yıl sonra dünya nerede olacak, insanlar ne durumda olacak ve ben onlara nasıl fayda sağlarım sorusunu sormalısınız. İş seçerken en çok para vereni değil, en çok sevdiğiniz ve fark yaratabileceğiniz işi
seçin. Ben öyle yaptım, yıllar önce 11 tane iş teklifi aldığımda 110 bin yerine 29 bin vereni tercih ettim çünkü sevdiğim işi seçtim. Dünyada büyük işleri yapmak takım ve zaman ister. Bir takımın lideri olarak takımın üyelerine yön göstermeli ve onları o amaca doğru hareket ettirebilmelisiniz."
`TURKCELL BÜYÜK GİRİŞİMCİLİK ÖDÜLÜ` SAHİBİNİ BULDU
Uluslararası t-MBA Derneği kapsamında yapılan proje yarışmasının finalistleri, 31 Mart tarihinde Özyeğin Üniversitesi Girişimcilik Merkezi tarafından düzenlenen Entrepreneurship Boot Camp`e (Girişimcilik Kampı) katılarak yönetim, finansman ve pazarlama eğitimleri aldılar. Aldıkları eğitim sonucunda oluşturdukları projeleri, Entrepreneurship Projects Demo Day`de, Turkcell, IBM, Endeveaour ve Özyeğin Üniversitesi yetkililerine sundu. Değerlendirmeler sonucunda, 14 proje altın madalyaya layık bulundu.
`Turkcell Büyük Girişimcilik Ödülü`nü kazanan öğrenci Yaren Kılıç ise ödülünü Turkcell CEO`su Süreyya Ciliv`in elinden aldı.
"TAHSİL YALNIZCA OKUMAKLA DEОİL, DOОAYLA BÜTÜNLEŞMEKLE OLUR"
Zirvenin onur konuğu KKTC Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu Doğa Konseptli Eğitim Modeli ile Kıbrıs`ta bir ilki gerçekleştiren Doğa Koleji`ne teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi: "Ben 250 nüfuslu bir köyde, tek öğretmenli bir okulda okudum. Köyden ortaokulu kazanan 3 çocuktan birisi de bendim. Hep doktor olmak istedim, şu an karşınızda hem bir doktor hem de bir siyasetçi olarak bulunuyorum. Önemli olan hedef belirlemek ve çok çalışmak. Görüyorum ki, Doğa Koleji`nin öğrencileri hedeflerini şimdiden
belirlemiş."
Konuşmasının ardından Derviş Eroğlu`na plaketini sunan Doğa Koleji Kurucusu Fethi Şimşek, "İlk yurt dışı okulumuzu yavru vatanda açtık ve çok güzel karşılandık, kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.
"DOОA KOLEJİ BİR İNOVASYON ÖRNEОİDİR"
Doğa Koleji CEO`su Uğur Gazanker, başarının sadelikte gizli olduğunu belirttiği konuşmasında şunları söyledi: "t-MBA eğitim modelinde Türkiye ve dünyadaki büyük ve önemli şirketlerin nasıl insanlarla çalışmak istediğine bakıyoruz ve buna uygun bir eğitim programı oluşturuyoruz. Şu ana kadar gördüğümüz ilgi ve kazandığımız başarılara baktığımızda ne kadar doğru bir yolda olduğumuzu da görüyoruz. Artık t-MBA de aynen Doğa Koleji gibi bir marka olmuştur."
"DÜNYADA İLK KEZ VELİLER EОİTİME YÖN VERİYOR"
t-MBA Zirvesi sayesinde Dünya`da ilk defa veliler, çocuklarının eğitimine bilfiil katıldı. Zirveye katılan konuklar, konuşmalar arasından önemli buldukları başlıkları internetten bir uygulamayla Doğa Koleji`ne bildirdi. Önümüzdeki 3 gün boyunca City University London, Kingston College, Brunel University, Cardiff University, Case Business School gibi dünyanın en saygın üniversiteleri bu bildirilen konularla ilgili toplam 15 workshop yapacak. Böylece öğrenciler, en seçkin üniversitelerden en önemli
dersleri almış olacak.
`GELECEK MÜHENDİSLİОİ` ÜZERİNE
Gerçekleşen etkinliklerle tam bir bilgi şölenine dönüşecek zirvenin ikinci günü t-MBA zümresi, Avrupa`nın çeşitli bölgelerinden gelen eğitim yöneticileri ve öğretmenlerine t-MBA Eğitim Modeli`ni anlatacak. Bu eğitimi, İstanbul Üniversitesi ve Turkcell Akademi ortaklığında gerçekleştirecek olan "Turkcell Innovation Workshop" (Turkcell İnovasyon Atölyesi) takip edecek. Doğa Koleji öğrencileri bu etkinlikte mobil inovasyon ve geleceğin teknolojileri konusunda eğitim alacaklar. Zirvenin son gününde ise Doğa
Koleji Yakacık Kampüsü`nde öğrenciler, Avrupa ve ABD`den gelen üniversitelerin öğretim görevlilerinin vizyon derslerine katılacak.
EОİTİM VE İŞ DÜNYASINDAN SEÇKİN İSİMLER VAR
Zirve programında, eğitim ve iş dünyasından seçkin isimler, öğrencilere amfi dersleri verecek. Organizasyonda ayrıca, senelik iş planı yarışmasının ödül töreni gerçekleştirilecek. t-MBA Zirvesi`nde bugüne dek ders verenler arasında Paul Doany (Türk Telekom CEO`su), Prof. Dr. Yunus Söylet (İstanbul Üniversitesi Rektörü), Akın Öngör (Garanti Bankası Eski Genel Müdürü), Temel Kotil (THY CEO`su), Semih Saygıner, Nebil Özgentürk, Beyazıt Öztürk, Ahmet Nazif Zorlu (Zorlu Holding Kurucusu), Prof. Dr. Zafer Gül
(Marmara Üniversitesi Rektörü), Dr. Muammer Yıldız (İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü), Martin Ericsson (Volvo Türkiye CEO`su) ve Baybars Altuntaş (Deulcom International CEO, Dragon`s Den Türkiye Yatırımcı) gibi alanında öne çıkan isimler yer alıyor.
ÖОRENCİYE ÖZEL `CHOOSE A CAREER` ETKİNLİОİ
Girişimci, lider, vizyoner ve özgüveni yüksek bireyler yetiştirmeyi amaç edinen Doğa Koleji, tMBA haftası etkinlikleri kapsamp3 çocuktan birisi de bendim. Hep dında farklı üniversitelerden farklı disiplinler ile akademisyenleri ve uygulama alanındaki profesyonel isimleri, öğrencileri ile bir araya getiriyor. 11 özel üniversitenin 33 meslek dalındaki yaklaşık 50 akademisyen ile katılacağı `Choose a Career` etkinliği, teori ve uygulama alanlarının öğrenciler önünde sunumlar yapmasını ve öğrencilerin
sorularını cevaplandırması şeklinde gerçekleştirilecek. 20 Nisan 2012 Cuma günü 11.00-16.00 saatleri arasında Acarkent Doğa Koleji`nde gerçekleştirilecek olan `Choose a Career` etkinliğine; Bahçeşehir, Okan, Medipol, Arel, Kadir Has, Haliç, Acıbadem, Özyeğin, Kültür ve Aydın Üniversiteleri katılacak.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Yarıyıl tatilinde eğlencenin adresi Teneffüs Park Antalya’da Muratpaşa Belediyesi’nin açık hava çocuk oyun dünyası Teneffüs Park, yarıyıl tatiline özel dolu dolu bir program hazırladı. Renkli etkinlikler, oyun alanları, hobi ve sanat atölyeleriyle çocuklara eğlenceli anlar yaşatacak park, tatil süresince pazartesi günleri hariç her gün açık olacak. Muratpaşa Belediyesi’nin 2016 yılında Çaybaşı Mahallesi’nde 16 bin metrekarelik alana kurduğu Teneffüs Park, yarıyıl tatilinde öğrencilerin keyifli vakit geçirebileceği bir eğlence merkezine dönüştü. Park, 17 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında pazartesi günleri hariç her gün ziyaretçilerini ağırlayacak. Sabah 10.00’da kapılarını açacak Teneffüs Park, 18.00’e kadar çocuklara sınırsız eğlence imkanı sunacak. Gün boyunca düzenlenecek etkinliklerle çocuklar hem eğlenecek hem de öğrenme fırsatı bulacak. Parkta 13.30’da ödüllü Define Avı yarışması, 14.00’te Masal Ağacında Hayalimdeki Masallar etkinliği, 14.30’da Survivor oyunu, 15.00’te ödüllü Aileler Yarışıyor programı, 16.00’da Hobi ve Sanat Atölyesi, 16.30’da ise Mini Disko etkinliği gerçekleştirilecek. Yarıyıl tatili boyunca palyaço gösterileri, yüz boyama ve sosis balon katlama gibi etkinlikler de devam edecek. Cumartesi ve pazar günleri programa kar partisi de dahil olacak. 0-2 yaş arası çocuklar ile yetişkinlerin ücretsiz giriş yapabildiği Teneffüs Park’a 2-17 yaş arası ziyaretçiler 250 lira ücretle giriş yapabilecek.
Van Van’da eksi 8 derecede kar banyosu yaptı Van’da etkili olan dondurucu soğuklara rağmen eksi 8 derecede içi kar dolu havuzda kulaç atıp kar banyosu yaparak eğlenceli anlar yaşadı. Doğu Anadolu Bölgesi’nde dondurucu kış şartları etkisini sürdürürken, Van’da özel eğitim öğretmenliği yapan Muhammed Turken, soğuk havaya aldırış etmeden girdiği kar dolu havuzda kulaç atıp kar banyosu yaptı. Termometrelerin sıfırın altında 8 dereceyi gösterdiği kentte, karın şifa olduğunu belirten öğretmen, dakikalarca karın içinde kulaç atıp yuvarlandı. Van genelinde son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, bazı vatandaşlar için bu durum bir eğlence ve sağlık ritüeline dönüştü. Kent merkezinde kar kalınlığının 20 santimetreyi aştığı sabah saatlerinde, soğuğa dayanıklılığıyla bilinen bir bölge sakini, üzerindeki kıyafetleri çıkararak kendisini beyaz örtünün kollarına bıraktı. Daha önce Van Gölü’nün soğuk sularında yüzen özel eğitim öğretmeni Muhammed Turken, "Van’da görev yapıyorum. Özel eğitim öğretmeniyim. Önceki yıllarda ve geçen haftalarda Van Gölü’nde yüzdüm. Akan suda yüzdüm. Uzun zamandır bunu yapmak istiyordum. Daha önce yapmamıştım. Rusların, İskandinav ülkelerin bunu yaptığını gördüm ve vücuda sağlığını araştırdım. Çok sağlıklı bir şey olduğunu düşündüğüm için bunu yaptım. Bu ilkti ama kesinlikle son olmayacak. Vücudum şu an muazzam derecede kendini dinç hissediyor. Yapmak isteyen varsa da ileriki zamanlarda birlikte yapabiliriz. Herkesi bu etkinliklere bekliyorum" dedi. "Bazı şeyler aslında zihinde bitirilmesi lazım" Genelde özellikle Rusların ve İskandinav ülkelerinde yaşayan insanların yaptığı bir şey olarak bilindiğini ifade eden Turken, "Ben de bunu bugün Van’da yapmak istedim. Yani bazı şeyler aslında zihinde bitirilmesi lazım. İnsan zihninde bitirdi mi her şeyi yapabilir. Şu an belki ateşin başında olabilirim. Ama kesinlikle üşümedim. Yani şu an vücudum tamamen konsantre olmuş durumda. Hatta şurada da orada da fark etmez. Daha önce Van Gölü’ne giriyordum. Bir de akan suya giriyorum. Neden karı bugün de tercih ettin? Özellikle sosyal medyada, televizyonlarda gördüm. Bunu yapıyorlardı. Vücuda sağlığını araştırdım. Özellikle vücudun sağlıklı olması açısından çok yararlı bir şey olduğunu araştırdım. Bu sonuca vardığım için de girmek istedim" diye konuştu.
Elazığ Bir babanın vefası: Şehit oğlunun adını taşıyan okulu kendi elleriyle yeniliyor Irak’ın kuzeyinde Pençe-Kilit Operasyonu’nda şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın babası Hasan Alan, Elazığ’da oğlunun adı verilen liseyi kendi elleriyle yeniliyor. Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan ateş sonucu 9 Ekim 2024’te şehit olan 23 yaşındaki Piyade Sözleşmeli Er Sefer Alan’ın babası Hasan Alan, oğlunun adının yaşatılması için başvuruda bulundu. Bunun üzerine Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2024-2025 yılında eğitim öğretime başlayan Ataşehir Anadolu Lisesi’nin isminin Şehit Sefer Alan Anadolu Lisesi olarak değiştirilmesine karar verildi. Sevinçli haberi alan baba Hasan Alan, hemen okul müdürü ile görüşerek, okuldaki eksikliklerin kendisi tarafından karşılanacağını belirtti. Okulların ara tatile girmesini fırsat bilen baba Alan, ekibiyle birlikte okula gelerek gerekli tadilat ve boya işlemlerini başlattı. Tabelası değiştirilecek olan okulun ara tatil bitmeden eğitim öğretime hazır hale getirileceği belirtildi. "Rabbim herkese şehit babalığı mertebesini nasip etmez" Hasan Alan, "Ataşehir Anadolu Lisesi, bakanlık tarafından Şehit Sefer Alan Anadolu Lisesi oldu. Devletime çok teşekkür ederim. Şehitlerimizin isimleri anıldığında biz gerecekten bir şehit ailesi olarak çok mutlu ve gururlu oluyoruz. Çocuğumun ismi buraya verildiği zaman sanki çocuğum sürekli buradaymış gibi hissediyorum. Rabbim herkese şehit babalığı mertebesini nasip etmez. Ne mutu ki biz Allah’ın sevdiği bir kuluyuz ki bizlere nasip etti. Çocuğumun adı buraya verilir verilmez okula gelerek müdürle görüştüm. Oğlumun ismi burada yaşatılacaksa eksik ne varsa her şeyi ben üstleneceğim dedim. Şu anda da ara tatildeyiz. Öğrencilere de bir sürpriz olacak. Biz de okulun tadilatı ve boyasını yaparak kendilerine teslim edeceğiz. Şu anda okulun bütün boya ve işçiliklerini kendim yapıyorum. Okulumuzun bir mescidi vardı ama bir tane daha kazandıracağız. Şehidimizin adını ve köşesini de okulumuzun girişine yapacağız inşallah. İster istemez insan mutlu ve gururlu oluyor. Oğlumun ismi tabelaya yazıldığı zaman çok daha başka olacak. Allah’ın izniyle 8 gün içerisinde burayı tamamlayarak teslim edeceğiz. Bütün şehitlerimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Geride kalan gazilerimize Allah uzun ömürler versin. Benim oğlumun mezarının başına, Kuzey Irak’ta şehit olan askerlerimizin isimlerini gösteren anıt yaptırmak istiyorum. Anıtın manası, Kuzey Irak’ta ne kadar şehidimiz var gelecek nesillerimiz bilsin. Bilinsin ki o bölgede bizim evladımız ve askerimiz şehit verdi. Bunu en kısa zamanda da yapmak istiyorum" dedi. Okul Müdürü Bünyamin Güneş, "204 öğrenci ve 20 idareciyle birlikte eğitime başladık. Eğitime başlarken misyon olarak öğrencilerimizi milli, manevi ve ahlaki değerlerle donatılmış bireyler olarak yetiştirmek ve aynı zamanda ileride hayatlarını idame edecekleri mesleklerinde akademik eğitimi vermeyi misyon belirlemiştik. Bugün itibarıyla okulumuzun ismi şehit ailemizin talebi ve bizlerin de isteğiyle Şehit Sefer Alan Anadolu Lisesi olarak değişmiş bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.