POLİTİKA - 19 Nisan 2012 Perşembe 16:14

TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİNİN DURUMU

A
A
A
TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİNİN DURUMU

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, tutuklu milletvekillerini durumuyla ilgili muhalefet partilerinin kendi aralarında anlaşarak ortak bir öneri getirmelerini beklediklerini belirterek, "Muhalefet bizden bir hareket bekliyor ama eleştirmek için" dedi.
TBMM`de gazetecilerin sorularını cevaplandıran Elitaş, TBMM Başkanı Cemil Çiçek`e yaptığı ziyaretin bu konuyla ilgili olmadığını söyledi. Elitaş, tutuklu milletvekillerinin durumuna ilişkin Çiçek`in gerekli girişimi başlattığını ifade ederek, "Önce muhalefet kendi arasında anlaşsın. Ortak bir öneri getirsin, ortak öneri olmadan biz ne yapabiliriz. Muhalefet bizden bir hareket bekliyor ama eleştirmek için" dedi.
DARBE KOMİSYONU İÇİN 70 BAŞVURU
Darbeleri Araştırma Komisyonu`nun 17 üyeden oluşacağını belirten Elitaş, AK Parti`den 70 milletvekilinin üyelik için başvurduğunu söyledi. Elitaş, Komisyon`da 10 AK Parti, 4 CHP, 2 MHP, 1 BDP milletvekili olacağını da belirterek, isimlerin henüz netleşmediğini bildirdi. Elitaş ayrıca, Gaziantep`te bir doktorun hasta yakını tarafından bıçaklanarak öldürüldüğü olayı da hatırlatarak, sağlık çalışanlarının çalışma ortamları ve onlara yapılan saldırılarla ilgili araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin
önergenin 24 Nisan Salı günü Genel Kurul`da görüşüleceğini söyledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir