YEREL HABERLER - 26 Nisan 2012 Perşembe 11:23

DİVAPAN GENEL MÜDÜRÜ ZENGİN`DEN İŞLETME VE İŞLETMECİLİK KONFERANSI

A
A
A
DİVAPAN GENEL MÜDÜRÜ ZENGİN`DEN İŞLETME VE İŞLETMECİLİK KONFERANSI

Divapan A.Ş Genel Müdürü Hakan Zengin, bir işletmenin başarısının kurumsal adaletle doğru orantılı olduğunu, adil, sayılabilir ve hesap verebilir şekilde yönetilen işletmelerin krizlerden etkilenmeden nesilden nesile başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdürebileceğini söyledi.
Zengin, Akçakoca Turizm İşletmecilik ve Otelcilik Yüksekokulu`nda ``İşletme ve İşletmecilik`` konulu konferans verdi.
Hakan Zengin, geniş öğrenci katılımlı konferansta, ekonominin bir zamanlar Üreten-Satan bir modelde olduğunu belirterek `` Ancak şimdilerde ise tüketenin şekillendirdiği, en büyük işletmeler bile pazarı belirleyemez oldu. Pazar yakasında çok hızlı bir değişim . Bu değişimin riskleri beraberinde getirdi. Riskler de ancak bilgi ile yönetilebilir`` dedi.
Hakan Zengin, konuşmasında sanayinin yıllardın ülkemize önemli değerler katamadığını, büyük firmaların kendi büyüklüklerini ispatlamak için farklı ve bilmediği, uzman olmadığı iş kollarına girerek başarısız olduklarını, zarar ettiklerini ve ülkenin değerlerini ve çalışanların umutlarını heba ettiklerini belirtti. 2000`li yıllardan sonra ekonomide başlayan ``Öz İş`` devrimi ile toparlanma sürecine girdiklerini ancak dünya markası olabilmek ve küresel firma olabilmek için çok geç kalındığını savunan Zengin, ``Geçmişte Türkiye ekonomisinde ne üretirseniz üretin pazar tarafından satın alınırdı. Bu yüzden eski şirketlerin hemen hemen hepsi faaliyetlerini pazardan başlatan firmalar olamadılar. Markalaşma konusunda dünya devleri arasına giremediler. 2000`li yıllardan sonra bu ekonomi trendi farklılaştı`` diye konuştu.
Zengin, bilgi çağının günümüzdeki önemine değinerek, ``Bilgi hızla büyüyor. Her 3 yılda bir ikiye katlanıyor. Riskler bilgiyle birlikte azalabiliyor. Bundan sonraki süreç en iyi şekilde bilgiyi yönetmek olmalıdır. Ben 2007 yılında DİVAPAN AŞ Genel Müdür olduğumda firmamız zorlu bir dönemden geçiyordu. Sıkıntılı bir süreçti. Biz ekip olarak bir takım ruhu içinde o günlerde hemen her gün stratejik değişim toplantıları yaparak, yinelerle değil yenilerle ayakta durabileceğimizin farkına vararak, tüm ekibimizi inovatif düşünce tarzı ile çalışmalarını motive ederek, kar eden bir kuruluş haline geldik. Bağlı bulunduğumuz Holdingimizin kuruluşları arasında son iki yıldır en başarılı şirket beratı alıyoruz. Ve tüm çalışanlarımıza prim dağıtıyoruz. Beraber çalıştığımız takım arkadaşlarımıza sorumluluklar vererek başarıyı yakaladık. Bu hedeflere bilgiyle, çok çalışmakla ve prensipli çalışmakla ulaştık`` diye konuştu.
Dünya ekonomisi ve yaşanan küresel krizlerle ilgili bilgiler veren Zengin, "Dünyanın ekonomik büyüklüğünün iki katı sanal bir ekonomi yaratıldı. Dolayısıyla türev ürünler üzerindeki bu sanal ekonomi sebebiyle her an krizlere hazırlıklı olmalıyız. Deprem nasıl bir gerçekse, krizler de artık birer gerçek. Nasıl deprem insan öldürmüyorsa, krizler de firma batırmıyor. Bu sebeple krizlere dayanıklı şirket olabilmenin tek yolunun da düşey ve dikey karlılığın en iyi yönetildiği, hızlı ve dinamik, adil, şeffaf ve ölçülebilir olmakla mümkün olabilecek`` şeklinde konuştu.
Zengin, Genel Müdür olduğu günlerde ve öncesinde çeşitli ülkelerde yaşadığı ilginç olayları ve yaşadıklarını öğrencilerle paylaştı. Zengin, öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu: ``Çok kitap okumalısınız, her geçen gün kendinizi yenileyerek bilgili olmalısınız. Hayatınızın her alanında hazır olmayı bilmelisiniz. Güvensiz olmamalısınız. Hiç kimseye güvenmeyen kendinden şüphe etmelidir. Sadece şu soruyu sorun; Kim sizin katladığınız paraşütle 10.000 m. den atlar? Ya da siz o paraşütle atlar mısınız?`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Trendyol Süper Lig: Göztepe: 1 - Samsunspor: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Göztepe, Samsunspor’u konuk ediyor. Karşılaşmanın ilk yarısı sarı-kırmızılıların 1-0’lık üstünlüğüyle tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 23. dakikada Juan’ın sol kanattan çizgiye indikten sonra çevirdiği topla kale sahası içerisinde buluşan Arda Okan Kurtulan, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-0 29. dakikada Samsunspor gole yaklaştı. Soner Gönül’ün sol kanattan ortasında altı pas içerisinde iyi yükselen Holse’nin kafa vuruşunda top direğin üstünden auta çıktı. 40. dakikada Efkan Bekiroğlu’nun sağ kanattan kullandığı kornerde ceza sahası içerisinde seken topu altıpas üzerinde önünde bulan Heliton’un vuruşunda meşin yuvarlak direğin yanından dışarı çıktı. Stat: ISONEM Park Hakemler: Yasin Kol, Gökhan Barcın, Mert Bulut Göztepe: Mateusz Lis, Allan Godoi Santos, Taha Altıkardeş, Heliton, Malcom Bokele, Arda Okan Kurtulan, Cherni, Rhaldney, Anthony Dennis, Efkan Bekiroğlu, Juan Yedekler: Ekrem Kılıçarslan, İsmail Köybaşı, Ruan, Furkan Bayır, Ogün Bayrak, Ibrahim Sabra, Salem Bouajila, Tibet Durakçay Teknik Direktör: Stanimir Stoilov Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Toni Borevkovic, Lubo Satka, Rick Van Drongelen, Antoine Makoumbou, Eyüp Aydın, Carlo Holse, Soner Gönül, Emre Kılınç, Marius Mouandilmadji Yedekler: Albert Posiadala, Efe Berat Töruz, Yunus Emre Çift, Soner Aydoğdu, Tahsin Bülbül, Logi Tomasson, Anthony Musaba, Polat Yaldır Teknik Direktör: Thomas Reis Gol: Arda Okan Kurtulan (dk. 23) (Göztepe)
İstanbul Trendyol Süper Lig: Galatasaray: 1 - Kasımpaşa: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında Galatasaray, Kasımpaşa’yı konuk ediyor. Mücadelenin ilk yarısı sarı-kırmızılı ekibin 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada sol kanattan ceza sahasına giren Barış Alper Yılmaz’ın pasında topla buluşan Yunus Akgün’ün şutunda top ağlarla buluştu. 1-0 33. dakikada Lucas Torreira’nın pasında ceza sahası içi sol çaprazdan Barış Alper Yılmaz’ın yaptığı vuruşta kaleci Andreas Gianniotis topu kornere çeldi. 37. dakikada Leroy Sane’nin derinlemesine pasında Yunus Akgün, ceza sahası içi sağ çaprazdan kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta kaleci Andreas Gianniotis meşin yuvarlağı çeldi. Pozisyonun devamında ceza alanı içi sağ çaprazda Barış Alper Yılmaz pasını Yunus Akgün’e bıraktı. Yunus’un ceza sahası içi sağ tarafından yaptığı ortada, arka direkte Rolland Sallai’nin kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti. Stat: RAMS Park Hakemler: Alper Akarsu, Mehmet Salih Mazlum, Suat Güz Galatasaray: Günay Güvenç, Rolland Sallai, Davinson Sanchez, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Lucas Torreira, İlkay Gündoğan, Leroy Sane, Yunus Akgün, Barış Alper Yılmaz, Mauro Icardi Yedekler: Batuhan Şen, Gabriel Sara, Ahmed Kutucu, Kaan Ayhan, Yusuf Demir, Gökdeniz Gürpüz, Yusuf Sağhan Kahraman, Ege Araç, Cihan Akgün, Arda Ünyay Teknik Direktör: Okan Buruk Kasımpaşa: Andreas Gianniotis, Claudio Winck, Jhon Espinoza, Nicolas Opoku, Attila Szalai, Godfried Frimpong, Fousseni Diabate, Atakan Müjde, Cem Üstündağ, Mamadou Fall, Pape Gueye Yedekler: Şant Kazancı, Yusuf Barası, Ali Yavuz Kol, Kubilay Kanatsızkuş, Oğuzhan Efe Yılmaz, Taylan Utku Aydın, Emre Taşdemir, Emirhan Yiğit, Berkay Muratoğlu, Yasin Eratilla Teknik Direktör: Emre Belözoğlu Gol: Yunus Akgün (dk. 10) (Galatasaray)
İzmir Çeşme’nin eski Belediye Başkanı Tütüncüoğlu, son yolculuğuna uğurlandı Çeşme’nin eski belediye başkanı emekli Albay Ahmet Faik Tütüncüoğlu, düzenlenen askeri törenle son yolculuğuna uğurlandı. Çeşme’de 20 yıl belediye başkanlığı yapan Ahmet Faik Tütüncüoğlu (88), 20 Aralık’ta yaşamını yitirdi. Tütüncüoğlu’nun Türk bayrağına sarılı naaşı askeri törenin yapılacağı Çeşme Belediyesi önüne getirildi. 1989–1994 ve 1999–2014 yılları arasında 4 dönem belediye başkanlığı yapan Ahmet Faik Tütüncüoğlu için Çeşme Belediyesi önünde askeri tören düzenlendi. Törende konuşan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Gerçekten yerel yönetimlerde bir marka, bir miras bıraktı. Çeşme Belediyesi olarak kendisinin bu topraklara verdiği hizmetlerden ötürü daima minnettar olacağız. Memleket olarak ondan razıyız" ifadelerini kullandı. Kızı Pelin Tütüncüoğlu ise, babasının son yıllarında en büyük arzusunun yeniden Çeşme’de yaşamak olduğunu belirterek, "Gerçekten bir Çeşme sevdalısıydı. Şimdi de istirahatini çok sevdiği Çeşme’de tamamlayacak" dedi. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunu olan, TSK’da uzun yıllar görev yaptıktan sonra emekli olan Ahmet Faik Tütüncüoğlu için askeri törenin ardından dualar okundu. Helallik alınmasının ardından Hacımemiş Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası Tütüncüoğlu’nun naaşı Çakabey Mezarlığı’nda toprağa verildi. Törene CHP Genel Başkanı Özgür Özel çelenk gönderirken; Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Aziz Kocaoğlu, Çeşme Belediyesi önceki dönem Başkanı Muhittin Dalgıç, Alaçatı Belediyesi önceki dönem Başkanı Remzi Özen, Çeşme Belediyesi önceki dönem Başkanı Ekrem Oran, Güzelbahçe Belediyesi önceki dönem başkanı Hülya Yarbuz, CHP eski milletvekili Alaaddin Yüksel, CHP eski milletvekili Mehmet Ali Susam, İzmir Ticaret Odası eski Başkanı Ekrem Demirtaş, eski Konak Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, Tütüncüoğlu ailesi, sevenleri, protokol üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.