YEREL HABERLER - 27 Nisan 2012 Cuma 13:21

KAYSO NİSAN AYI OLAОAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

A
A
A
KAYSO NİSAN AYI OLAОAN MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

KAYSO Başkanı Mustafa Boydak, Nisan ayı olağan meclis toplantısında yeni teşvik paketinin, Türkiye`nin bir hamle daha kalkınmasını sağlayacağını söyledi.
KAYSO Meclis Salonu`nda gerçekleştirilen toplantıda yeni teşvik paketini değerlendiren Boydak, söz konusu paketin Türkiye`nin yakın tarihindeki en kapsamlı teşvik paketi olduğunu, özellikle Doğu ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi için özel imkanlar sağlanması, ileri teknoloji gerektiren ve büyük ölçekli yatırımların desteklenmesi ve bu yatırımların hangi bölgede yapılırsa yapılsın yüksek getirili desteklerden istifade edecek olmasının önemli olduğunu ifade etti.
Yeni teşvik paketinin, Türkiye`nin temel sorunu olan cari açığı hafifleteceğini de söyleyen Boydak, teşvik paketinde Kayseri`nin her ne kadar ikinci bölgede olsa da OSB`lerdeki yatırımların bir üst yatırımlar olarak tanımlandığını, Kayseri`de artık teknolojik ürünlerin üretilecek daha büyük ölçekli yatırımlar arzuladıklarını dile getirdi.
Yeni teşvik yasası ile sanayicilerin kendi durumlarını gözden geçirme, teknolojik yatırımlara öncelik verme ve dar boğaz giderici yatırımlar konusunda sanayicilere imkanlar sağlanmakta olduğunu ifade eden Başkan Boydak, öz kaynak ve yabancı kaynak dengelerinin iyi gözetilmesi gerektiğini belirtti.
EKONOMİ SOОUMA YÖNÜNDE
Ekonominin biraz daha soğuma yönünde olduğunu ve hükümetin yaptığı bütçe çalışmasında da durumun açıkça ifade edildiğini belirten Başkan Boydak, ``Bankacılık sektöründe kullanılan kredilerdeki artış hızı zayıfladı ama bizim bu dönemde ekonominin kötüye gittiği yönünde bir endişemiz yok. Ekonomide içinde bulunduğumuz dönemde, mevcut kazanımlarımızı kaybetmeme çalışması yapılıyor. Son iki yılda yaşanan büyümeyi sindirmemiz gündemde. Bunu tabi ki bu süreçte hükümetimizin dikkate alması sevindirici bir konu. Cari işlemler açığının da aşağı doğru gelme eğiliminde olması sevindirici bir konu.`` dedi.
FON AKIŞINDA ZAYIFLAMA OLABİLİR
Başkan Boydak, bu süreçte Kayserili firmaların hem iç, hem dış pazarlar konusunda gereken çalışmaları yapmalarının sevindirici olduğunu, ancak Avrupa`da ki sistemin hala tam işlememesinden dolayı banka kredilerinin çok bol miktarda olmayacağını ve Avrupa ekonomisinde bir büyüme trendi yakalanamadığını belirterek, fon akışındaki zayıflamaların önümüzdeki dönemde borçlanmada biraz zorlanabilineceğini gösterdiğini söyledi.
Türkiye`nin çevre ülkelerinde çok ciddi siyasi gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Boydak, Türkiye`nin dış siyasi gelişmelerden olumsuz etkilenmemesi ve bölgeye sükunet gelmesi isteğinde olduklarını belirtti.
Sanayinin, Türkiye`nin büyümesine ciddi anlamda katkı sağladığını, ancak bu trendin diğer sektörlerde de yakalanması gerektiğini vurgulayan Boydak, önümüzdeki beş yıl daha yüzde altı civarında istikrarlı bir şekilde büyüme yakalanması durumunda Türkiye`nin önünün açık olduğunu belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.