YEREL HABERLER - 28 Nisan 2012 Cumartesi 11:25

ŞAHİNBEY KAYMAKAMLIОINDAN ÇOCUKLARA ŞEFKAT ELİ

A
A
A
ŞAHİNBEY KAYMAKAMLIОINDAN ÇOCUKLARA ŞEFKAT ELİ

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının desteği ile Şahinbey Kaymakamlığı tarafından başlatılan, "Çalıştım ve Başardım Çocuk Şenliği" sayesinde, maddi imkanlarının elverişsiz oluşu nedeniyle sosyal aktivite ve eğlencelere katılamayan 650 öğrenci gönüllerince eğlendi.
Şahinbey Kaymakamlığı, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki AR-GE birimi tarafından hazırlanan `Çalıştım ve Başardım Çocuk Şenliği` Projesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından kabul edildi. Proje kapsamında, maddi imkansızlık nedeniyle sosyal aktivite ve eğlencelere katılamayan ilköğretim öğrencilerinin teşvik edilmesi planlandı. Projeyle örencilerin Orta Öğretim Kurumları giriş sınavlarına hazırlanmaları sırasında ödevlerini yapmanın huzuru ile stres, kaygı ve baskıdan
uzaklaşarak dinlenmeleri hedefleniyor. Şahinbey ilçesine bağlı ilköğretim okullarından daha önce performansı ölçülmüş 650 öğrenci, Parkantep`te düzenlenen şenliğe katıldı.
Şenliğe; Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülhalim Ünverdi, Şehitkamil İlçe Halk Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Sinan Atakan, Şahinbey İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Yüksel Polat ile çok sayıda ilköğretim öğrencileri ve öğretmenler katıldı.
"İNSANI YAŞAT Kİ DEVLET DE YAŞASIN ZİHNİYETİYLE ÇALIŞIYORUZ"
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Kaymakam Turan, sevgi sözcüğüne ihtiyaç olduğunu ve herkesi muhabbetle kucakladığını söyledi. Türk bayrağına ve yüce milletimize inandığını belirten Turan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sizleri kucaklamak zorundayız, siz bize emanetsiniz, bu vatan da bize emanet. Bu birlik ve beraberliğimizi ifa edecek vatan evlatlarına, yarınlarımızı emanet edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan siz değerli öğrencilerimize devlet olarak şefkat
göstermeliyiz ki, sizler de başarılı olasınız. Sizlerin hizmetkarı olarak bu makamda görev yapıyoruz. Sizlerin sorunlarıyla yakinen ilgilenmek zorundayız. Biz bu görevi kendimize şiar edindik. Eğitimsiz bir millet olmamak için topyekün mücadelemizi sürdürmeliyiz. Türk milletinin coşmaya, koşmaya ihtiyacı var. Bu muhteşem bayrağın ve gök kubbenin altında sizlere hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Çünkü siz bizlere emanetsiniz. En önemli işlerimiz milli eğitim işleridir. Bir milletin kurtuluşu eğitimle olur.
İnsanı yaşat ki devlet de yaşasın zihniyetiyle çalışıyoruz ve bu zihniyetle çalışan tüm büyüklerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Atamızı, ecdadımızı bileceğiz. Onların yolundan çıkmacağız, çok çalışacağız. Allah bu milleti korusun ve bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın. Muhteşem bir Türkiye`m, insanlarım, bayrağım ve inancım var, diyeceğiz. Bu görüşle çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin Hanımefendi sayesinde bugün bir araya geldik. Onun sayesinde bugün bu etkinliği
düzenledik. Bakanımız Fatma Şahin ve diğer bakanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Siz değerli öğrencilerimiz de bu fedakarlıklara karşılık inşallah çok çalışarak iyi bir yerlere geleceksiniz."
Kaymakam Turan, konuşmasının ardından çocuklara çanta ve şapka gibi çeşitli hediyeler takdim ederken, Abdülhalim Ünverdi ise Kaymakam Turan`a katkılarından dolayı plaket verdi.
Şenlik kapsamında Parkantep Eğlence Merkezi`ne gelen ilköğretim öğrencileri, buradaki oyun gruplarında doyasıya eğlendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan onuruna veda yemeği düzenlendi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü görevine atanan Ali Fidan için Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından veda yemeği düzenlendi. Nevşehir Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen programa Emniyet Genel Müdürü Ali Fidan’ın yanı sıra milletvekilleri, protokol üyeleri, yargı mensupları, belediye başkanları, iş insanları ve basın mensupları katıldı. Programda konuşan Fidan, yaklaşık 3 yıla yakın süredir Nevşehir’de valilik görevini severek yürüttüğünü söyledi. Nevşehir’de görev yapmaktan büyük gurur duyduğunu belirten Fidan, "Bu güzel şehirde sizlerle birlikte çalışmanın, vatandaşlarımıza hizmet etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşadım. Bundan dolayı Cenab-ı Allah’a şükrediyorum" dedi. Görev değişiminin ani geliştiğini ifade eden Fidan, 30 Nisan akşamı yeni görevine başladığını kaydederek, "Nevşehir’den ayrılıyor olsak da kalbimiz burada, gönlümüz burada. Nevşehir’in her bir meselesi bundan sonra da bizim meselemizdir" diye konuştu. Görev süresi boyunca kapılarının herkese açık olduğunu vurgulayan Fidan, Nevşehir’de tüm kurumlarla uyum içerisinde çalışmaya özen gösterdiklerini belirtti. Fidan, milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, adliye mensupları, üniversite yönetimleri, kaymakamlar, belediye başkanları, muhtarlar, kamu çalışanları ve basın mensuplarına teşekkür etti. Konuşmasında eşine de teşekkür eden Fidan, yoğun görev temposuna rağmen kendisini hiçbir zaman yalnız bırakmadığını ifade etti. Program sonunda davetlilerden helallik isteyen Fidan, "Bugün bir görev ayrılığı yaşıyoruz. Sizlerden hakkınızı helal etmenizi istiyorum. Ben de varsa hakkımı helal ediyorum" dedi. Veda programı, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
İstanbul Trendyol Süper Lig: Fatih Karagümrük: 1 - Gençlerbirliği: 0 (Maç sonucu) Trendyol Süper Lig’in 32. haftasında Fatih Karagümrük, sahasında karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 1-0 mağlup etti. Maçtan dakikalar (İkinci yarı) 54. dakikada Metehan’ın sol taraftan ortasında savunmadan seken topu kale alanı sağ çaprazındaki Koita kafayla tamamlamak istedi, meşin yuvarlak kalenin üzerinden dışarı gitti. 55. dakikada Fıratcan’ın sağ taraftan ortasında uzak direkte Esgaio’nun içeriue çevirdiği topu Tongya tamamlamak istedi fakat savunmada Kranevitter çizgi üzerinde yaptığı müdahaleyle gole izin vermedi. Pozisyonun devamında kaleci Grbic meşin yuvarlak kontrol etti. 66. dakikada sağ taraftan yapılan ortada Goutas’ın kale alanı önünden kafa vuruşunda kaleci Grbic, sol alt köşeye yönelen meşin yuvarlağı çeldi. Stat: Atatürk Olimpiyat Hakemler: Oğuzhan Çakır, Samet Çavuş, Özcan Sultanoğlu Fatih Karagümrük: Ivo Grbic, Ricardo Esgaio, Davide Biraschi, Igor Lichnovsky, Filip Mladenovic, Berkay Özcan (Bartuğ Elmaz dk. 59), Matias Kranevitter, Ahmed Traore (Serginho dk. 46), Shavy Babicka (Çağtay Kurukalıp dk. 90+3), Barış Kalaycı (Sam Larsson dk. 46), Tiago Çukur (Anıl Yiğit Çınar dk. 84) Yedekler: Furkan Bekleviç, Fatih Kurucuk, Muhammed Kadıoğlu, Yaya Onogo, Burhan Ersoy Teknik Direktör: Aleksandar Stanojevic Gençlerbirliği: Ricardo Velho, Fıratcan Üzüm, Dimitris Goutas, Zan Zuzek, Abdurrahim Dursun (Oğulcan Ülgün dk. 82), Ousmane Diabate, Samed Onur (Cihan Çanak dk. 69), Adama Traore (MBaye Niang dk. 78), Franco Tongya (Pedro Pereira dk. 82), Metehan Mimaroğlu (Göktan Gürpüz dk. 78), Sekou Koita Yedekler: Erhan Erentürk, Ayotomiwa Dele-Bashiru, Matej Hanousek, Arda Çağan Çelik, Ensar Kemaloğlu Teknik Direktör: Volkan Demirel Gol: Tiago Çukur (dk. 17) (Fatih Karagümrük) Sarı kartlar: Igor Lichnovsky, Tiago Çukur (Fatih Karagümrük), Dimitris Goutas, Abdurrahim Dursun (Gençlerbirliği)