GENEL - 28 Nisan 2012 Cumartesi 14:45

13.TARIM VE SERACILIK FESTİVALİ

A
A
A
13.TARIM VE SERACILIK FESTİVALİ

Antalya`nın Kumluca ilçesinde devam eden 13.Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında düzenlenen Kadınlar Günü`nde yüzlerce kadın, `Çuval Giyerek Yürüme`, `Domates Kasası Taşıma`, `Domates Yeme`, `Koca Ayak Yürüme`, `Kovayla Su Taşıma` ve `Halat Çekme` gibi yarışlarda boy gösterdi. Birincilere çeşitli hediyelerin verildiği yarışmalarda kadınların performansları ve güçleri erkekleri aratmadı.
Kumluca Belediyesi`nin organize ettiği 13`üncü Tarım ve Seracılık Festivali çerçevesinde sadece kadınların katılabildiği yarışmalar düzenlendi. Sabahın erken saatlerinden itibaren stadyumu dolduran kadınlar, yarışmalarda hem eğlendi, hem de güçlerini gösterdi. Seracılık yaparak hayatlarını kazanmaya çalışan kadınlar, birbirinden eğlenceli yarışlarla hem hünerlerini sergiledi hem de güçleriyle erkekleri aratmadı.
Kadınlar gününün ilk yarışması olan domates kasası taşıma yarışmasında birinciliği 15 kasa taşıyan Gamze Ülkan aldı. Ülkan, gücünden dolayı hiçbir arkadaşının kendisine laf söyleyemediğini belirtti. Kasa taşıma yarışmasında bazı yarışmacılar sıcak havadan ve ağırlıktan domatesleri düşürdü. Yarışmada ayrıca, kadınların bir seferde dört kasa birden taşırken, erkek görevliler domatesleri eski yerlerine götürürken ikişer ikişer taşıması dikkat çekti.
Kova ile su yarışmasında Özlem Yurdakul en hızlısı olurken, Türkiye`nin en önemli domates üretimi ilçesi olan Kumluca`da tanıtım için yapılan domates yeme yarışması ise büyük çekişmeye sahne oldu. Bir kilogram domatesi en hızlı yemek için uğraşan kadınlardan Esra Bakır ve Dilek Eryılmaz, birinciliği paylaştı. Daha sonra yapılan çuval yarışmasında ise Esra Çelik birinci olurken, dev tahtalar üzerinde 3`er kişilik ekiplerden oluşan `Koca Ayak Yarışması`nda ise Esra Çevik, Sinem Özen ve Sinem Çevik takımı
birinci oldu.
EN ÇEKİŞMELİ YARIŞMA
Kadınlar Günü`nde en çekişmeli yarışlar, `Halat Çekme`de yaşandı. 8`er kişiden oluşan ekipler, gösterdiği güçle, adeta erkeklere göndermede bulundu. Büyük mücadeleden Yaşa Fide ekibi birinci oldu. Ekip, birinciliği ise oynayarak kutladı.
Belediye Başkanı Hüsamettin Hüsamettin Çetinkaya`nın eşi Azime Çetinkaya ise yarışmacıları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Yarışmanın sonunda ise ünlü komedyen Yavuz Seçkin, birbirinden güzel taklit ve esprileriyle kadınlara güzel bir gün yaşattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzurum ETÜ YÖKAK tarafından 2 yıl süreyle akredite edildi Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Yükseköğretim Kalite Kurulu (YÖKAK) tarafından yükseköğretim kurumlarındaki niteliğin yükseltilmesi ve kalite güvencesine katkı sağlanması amacıyla uygulanan Kurumsal Akreditasyon Programı kapsamında 2 yıl akredite oldu. ETÜ, yükseköğretim kurumlarındaki kalite güvencesi, eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme, toplumsal katkı ve yönetim sistemi süreçlerinin “planlama, uygulama, kontrol etme ve önlem alma” döngüsü kapsamında değerlendirildiği Kurumsal Akreditasyon Programına (KAP) yönelik yapmış olduğu çalışmalar sonucunda 2 yıl süre ile akredite olma başarısı gösterdi. ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, akreditasyon belgesini Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itri Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen törenle Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve YÖKAK Başkanı Prof. Dr. Ümit Kocabıçak’ın elinden aldı. Programın ardından değerlendirmede bulunan Rektör Çakmak, ETÜ’nün ilk kez akredite olduğuna dikkat çekerek: “Kalite süreçleri bizim için son derece önemli. Göreve geldiğimiz günden itibaren bu bilinçle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 2023 yılında gerekli şartları yerine getirerek YÖKAK’a başvurumuzu yaptık ve 2 yıl süreyle akredite olduk. Önümüzdeki süreçte hedefimiz 5 yıllık tam akreditasyon belgesini almak. Bu başarının elde edilmesinde emeği geçen başta kalite kurulumuz olmak üzere tüm personelimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.