YEREL HABERLER - 29 Nisan 2012 Pazar 12:44

ÖYKÜ YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

A
A
A
ÖYKÜ YARIŞMASI İÇİN BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Çankaya Belediyesi, Cumhuriyet Gazetesi işbirliğinde düzenlenen kısa öykü yarışmasına başvurular sürüyor.
Lise ve üniversite öğrencileri arasında yapılacak yarışmada ön elemeyi geçen yapıtlar Cumhuriyet Gazetesi aracılığıyla okuyucuyla buluşacak. Ankara il sınırları içerisinde olan tüm lise ve üniversite öğrencilerinin katılabileceği öykü yarışmasında konu sınırlaması yok.
Yarışmaya en çok 3 bin vuruşluk üç öyküyle katılabilinecek, ayrıca gönderilen yapıtların hiçbir yerde tamamen veya kısmen yayımlanmamış olması ve başka bir yayınevi ile yayımlanmak üzere bağlayıcı sözleşmeye de tabi olmaması gerekiyor.
Dereceye giren öğrencilere para ödülünün yanı sıra eserlerinin Cumhuriyet Gazetesi`nin Ankara ekinde yayınlanma imkanı da verilecek.
Kısa öyküyarışmasının ödülleri de genç yazarlar için oldukça cezbedici. Liseliler kategorisinde 1.`ye 2 bin TL, 2.`ye bin 500 TL, 3.`ye bin TL verilirken 500`er TL`lik iki mansiyon, üniversite öğrencileri kategorisinde ise 1.`ye 3 bin TL, 2.`ye 2 bin TL, 3.`ye bin 500 TL verilirken bin`er TL`lik iki mansiyon ödülü verilecek.
Yarışmacılar yapıtlarını, 29 Ekim 2012 tarihine kadar elden teslim edebilir ya da iadeli taahhütlü posta veya kargoyla Ahmet Rasim Sokak No: 14 Çankaya/Ankara adresine gönderebilirler. Yarışmaya ilişkin ayrıntılı bilgi ve başvuru formu Çankaya Belediyesi internet sitesinin "Duyuru ve Etkinlikler" bölümünden edinilebilir.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Yapay zeka tuzağı hayatını kararttı Sakarya’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapay zeka ile üretilmiş sahte görüntüsüne inanarak yatırım yapan İrfan Sezgin, önce ilk sermayesini, ardından parasını kurtarma vaadiyle kendisini arayanlara toplamda 2,5 milyon lirasını kaptırdı. Mağdur olan Sezgin, "Cumhurbaşkanımızı incitmek ve değer kaybettirmek için yapay zekayla insanların duygularıyla oynuyorlar. Çocuklarım, akrabalarım dahil herkes bana sırtını döndü" dedi. İddiaya göre olay, İrfan Sezgin’in (56) sosyal medyada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ses ve görüntüsü taklit edilerek yapay zeka ile üretilmiş bir yatırım videosuna rastlamasıyla başladı. Videodaki linke tıklayarak kişisel bilgilerini paylaşan Sezgin, ilk aşamada bir miktar para gönderdi. Ancak dolandırıcılık bununla sınırlı kalmadı. Kaybettiği parayı geri kazanma ümidiyle bekleyen Sezgin, bu kez BAYKAR ve Türkiye Petrolleri adını kullanan şahıslar tarafından arandı. "Paranızı geri almanıza yardımcı olacağız" vaadiyle kandırılan Sezgin, zaman içinde parça parça yaklaşık 2,5 milyon lira daha ödeme yaparak borç batağına sürüklendi. Mağdur olan Sezgin, dolandırıcılar hakkında şikayette bulundu. "Dolandırıcılar organize şekilde bana ulaştı" Yaşadığı süreci anlatan İrfan Sezgin, vatandaşları bu tür yöntemlere karşı uyardı. Sezgin, şunları söyledi: "Dolandırıcılar organize şekilde bana ulaştı. Gönderdiğim parayla ilgili çeşitli yalanlar söyleyerek beni dolandırdılar. Eşimin iki ayağı protez, bu sebeple yolda yürüyemiyoruz. Doğru düzgün bir araba alırız, düzen kurarız dedik ama maalesef şimdi elden, ayaktan düştük. Maaşımızı da alamaz olduk." "Beni yaklaşık 2,5 milyon lira borca soktular" Önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ait olduğu sanılan yapay zeka videosuna inandığını ve açılan linke para gönderdiğini söyleyen Sezgin, "Bu olaydan sonra BAYKAR adını kullanan bir dolandırıcı beni aradı ve yardımcı olacağını söyleyerek 104 bin TL dolandırdı. Daha sonrasında Türkiye Petrolleri adını kullanan bir kadın aradı, çeşitli vaatlerde bulundu ve beni yaklaşık 150 bin lira dolandırdı. Yardımcı olacaklarını söyleyerek, bu şekilde 100 bin, 250 bin derken beni yaklaşık 2,5 milyon lira borca soktular" dedi. "Bir evimiz, arabamız olsun istedik" İrfan Sezgin, sözlerini şöyle noktaladı: "Cumhurbaşkanımızı incitmek ve değer kaybettirmek için yapay zekayla insanların duygularıyla oynuyorlar. Vatandaşlarımız kesinlikle buna inanmasın. Ben bu dolandırıcılık olayından sonra 2-3 kere hastanelik oldum, eşim de panik atak başladı, aile huzurumuz ve düzenimiz bozuldu. Çocuklarım, akrabalarım dahil herkes bana sırtını döndü. Beni art niyetli zannettiler, bir evimiz, arabamız olsun istedik."
Şırnak Şırnaklı öğrenciler köyde kitap yazıp imza günü etkinliği düzenledi Şırnaklı öğrenciler kitap yazıp imza günü etkinliği düzenledi. Etkinlikte 26 eser, 26 yazar bir kitapta buluştu. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Mutlaca köyündeki Şehit İhsan Öter İlk ve Orta Okulu’nda eğitim gören 26 öğrenci 26 eser ortaya koydu. Hazırlanan eserler bir kitapta buluştu. Her bir öğrenci evde hazırladığı kitabı "Mutluca bir köyün hikayeleri" kitabında topladı. İlk basımı yapılan kitap için imza günü etkinliği hazırlandı. Okul bahçesi önünde şehitler için 1 dakikalık saygı duruşu akabinde İstiklal Marşı’nın okunmasıyla etkinlik başladı. Ardından eserlerini tanıtan minik yazarlar, imza törenine geçti. Her bir öğrenci, hazırlanan kitaba imza atarak gelen misafirlere hediye etti. Kitap hakkında konuşan öğrencilerden Efsun Öter, ’’8’inci sınıfta okuyorum. İlk defa böyle bir kitap yazdım. Okulumuzla ilgili güzel bir kitap yazdık. Öğretmenlerime çok teşekkür ederim, bugün imza günümüz. Okuyanlar çok beğendi’’ dedi. Ecrin Öter isimli öğrenci ise kitap sayesinde daha çok verimli bir çalışma yaptıklarını söyledi. Ecrin Öter, "Çok mutluyum. Birazdan misafirlerimiz gelecek, ilk defa böyle bir etkinlik yapıyoruz. Her birimiz evde yazdığı hikayeyi kitaplaştırdık, çok güzel bir çalışma oldu" diye konuştu. Türkçe öğretmeni Fatma Gizem Yaslıkaya da "Türkiye genelinde belki ilk defa böyle bir etkinlik yapılıyordur. Kalıcı bir hatıra olsun diye ücra bir köyde 26 yazar 26 eseri kitaplaştırdık. Bugün imza günü, bu anlamda çok mutluyum" şeklinde konuştu. Etkinliğe Kaymakam Mehmet Furkan Taşkıran, Alay Komutanı Jandarma Albay Murat Kızıltan, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Emin Keçebaş, İlçe Emniyet Müdürü İzzet Burahan Birgenç, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mesut Özdemir, veliler ve öğrenciler katıldı.
Kayseri Başkan Büyükkılıç’tan Ankara çıkarması Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Ankara’da Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile Karayolları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Erkilet Tramvay Hattı başta olmak üzere şehrin ulaşım projelerini masaya yatırdı. Başkan Büyükkılıç, ayrıca Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak ile spor yatırımlarını değerlendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Kayseri’nin ulaşım altyapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalar kapsamında Ankara’da önemli temaslarda bulundu. Başkan Büyükkılıç, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürü Dr. Yalçın Eyigün’ü makamında ziyaret ederek, Erkilet güzergâhında planlanan tramvay hattına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Gerçekleştirilen görüşmede, Kayseri’nin toplu ulaşım vizyonu doğrultusunda verimli bir istişare gerçekleştirildi. Başkan Büyükkılıç, nazik ev sahipliği ve yapıcı destekleri dolayısıyla Dr. Eyigün’e teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi. Başkan Büyükkılıç’ın Ankara temasları Karayolları Genel Müdürlüğü ile devam etti. Karayolları Genel Müdürü Ahmet Gülşen’i ziyaret eden Büyükkılıç, Kayseri’nin ulaşım imkânları ve hayata geçirilmesi planlanan projeler hakkında kapsamlı değerlendirmelerde bulundu. Görüşmede, şehir içi ve şehirlerarası ulaşımı daha konforlu ve güvenli hale getirecek projeler ele alındı. Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç; Kayseri’nin ulaşım altyapısını güçlendirmek adına kurumlar arası iş birliğine büyük önem verdiklerini vurgulayarak, ziyarete ilişkin, "Nazik ev sahiplikleri, yapıcı destekleri için kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında kolaylıklar diliyorum" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç ayrıca, AK Parti Genel Merkezi’nde AK Parti Genel Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ı AK Parti Kayseri İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar ile birlikte ziyaret etti. Başkan Büyükkılıç; "Bizleri misafir eden Mustafa Elitaş’a ve ziyarette bizlere eşlik eden AK Parti Genel Başkan Vekili Yardımcımız İzzet Buzkan’a misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı. Başkan Büyükkılıç, Ankara temasları kapsamında, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’ı ziyaret etti. Büyükkılıç, "Bakanımızla şehrimizdeki spor yatırımlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunduk. Bakanımız Dr. Osman Aşkın Bak’a misafirperverliği ve ev sahipliği için teşekkür ediyorum" diye konuştu.