YEREL HABERLER - 26 Şubat 2012 Pazar 11:30

BAKAN KARABALIK`TAN MÜZE YETKİLİLERİNE PLAKET

A
A
A
BAKAN KARABALIK`TAN MÜZE YETKİLİLERİNE PLAKET

21-26 Şubat tarihleri arasında Kartepelilerin, Çanakkale 1915 Gezici Müzesi ile buluşturulmasında emeği geçen Müze Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan ve çalışma arkadaşlarına verdiği hizmetten dolayı Belediye Başkanı Şükrü Karabalık birer plaketle teşekkür etti.
Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde ilçe halkının yoğun bir ilgi ile gezip Çanakkale Savaşı’nın bilinmeyen unsurlarını görme ve tanıma imkanı bulduğu müze ilçeden ayrıldı. Son gün müzeyi tekrar ziyaret eden Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, Müze yetkililerine ilçe halkı adına teşekkür ederken bunu plaket ile taçlandırdı. Başkan Karabalık, “Aziz Atalarımızın, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, bağımsız ve hür yaşamamızın timsali bayrağımızın korunması ve savunması için en zor şartlarda; yarı aç, yarı çıplak vaziyette iken gözünü kırpmadan ve hiç düşünmeden şehit olduğu Çanakkale Savaşı’nın materyallerinin yer aldığı müzeyi Kartepe’de ağırlamaktan gurur duyduk. İlçe halkımızın da yoğun ilgi ve manevi duygu yükü ile gezmesine imkan tanıyan siz ve çalışma arkadaşlarınıza gösterdiği özveri çalışmaları için gönülden tebrik ediyorum” dedi. Müze Genel Koordinatörü Cengiz Yürükaslan da çalışma arkadaşları Erkan işbilen ve Hüseyin Güneş ile birlikte başkanın bu nazik davranışı nedeniyle teşekkür etti. Kartepe’de gördükleri ilgiden dolayı memnun olduklarını belirten Yürükaslan, Kartepe İlçesini tanıma imkanı buldukları içinde mutluluk duyduğunu ifade etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya CHP Genel Başkanı Özel: "Muhalefet çivi çakma makamı değildir, çiviyi kimin çakacağına millet karar verir" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü yılında Malatya’da çeşitli ziyaret ve programlara katıldı. Malatya’da çeşitli temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Nikah Sarayı’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya kazandırılan yatırımların temel atma törenine katıldı. 6 Şubat’ta büyük bir acıya tanıklık edildiğini ifade eden Özel, "6 Şubat depremi şüphesiz dünya afetler tarihine geçecek bir depremdir. Asrın felaketi denmesi boşuna değildir. Bu depreme hazırlıksız yakalandığımızı kabul etmemiz gerekiyor. Bu, devletin ve milletin ortak bir kusurudur" dedi. "Hükümet mazeretsiz şekilde hazırlıksız yakalandı" 21 yıldır iktidarda olan hükümetin depremde yaşanan hasardan sorumlu olduğunu dile getiren Özel, 1999 depremlerinin ardından toplanan deprem vergilerini gündeme getirdi. Bugüne kadar yaklaşık 41 milyar dolar deprem vergisi toplandığını belirten Özel, "İmar aflarından 26 milyar dolar, özelleştirmelerden ise 65 milyar dolar gelir elde edilmiş. Toplamda 132 milyar dolar kaynak var. Depremden önce bu kaynaklarla yıkıp yeniden yapılabilirdi. Depreme hazırlanmak için her şey varmış ama maalesef hükümet, mazeretsiz şekilde memleketi hazırlıksız yakalamış" ifadelerini kullandı. "Muhalefet çivi çakma makamı değildir" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete yönelik eleştirilerine de değinen Özel, "Cumhurbaşkanı, ‘Muhalefet deprem bölgesine bir çivi bile çakmadı’ diyor. Muhalefet çivi çakma makamı değildir. Çiviyi kimin çakacağına millet karar verir. Muhalefetin görevi, o çivinin düzgün çakılıp çakılmadığını denetlemektir" şeklinde konuştu. CHP’li belediyelerin deprem bölgesine yaptığı yardımlar Deprem yardımlarının AFAD bünyesinde toplandığını hatırlatan Özel, CHP’li belediyelerin katkılarına ilişkin şu bilgileri paylaşarak, "AFAD kayıtlarına göre CHP’li belediyeler tarafından 10 deprem iline 9 bin araç gönderildi. 28 bin 521 personel görev aldı, 7 bin 200 tır sevk edildi. Sadece Malatya’ya 668 araç, bin 487 personel ulaştı. 661 tır malzeme dağıtıldı ve 13 mobil mutfak kuruldu" dedi. Özel, konuşmasının devamında mücbir sebep haline değinerek, esnafın siftah yapamadan dükkan kapattığını ifade etti. Depremzedelerin konut teslimi sırasında boş senet imzalamak zorunda bırakıldığını öne süren Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a deprem konutlarının ücretsiz verilmesi çağrısında bulundu.