YEREL HABERLER - 26 Şubat 2012 Pazar 16:52

ALTEPE: BURSA SPORUN BAŞKENTİ OLACAK

A
A
A
ALTEPE: BURSA SPORUN BAŞKENTİ OLACAK

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin spora ve sporcuya desteklerinin devam ettiğini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Bursa’nın sporun başkenti olmasını hedefliyoruz" dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Gemlik Spor Kulübü’nün yenilenen spor sahası açılışında, Gemlik’in geciken bir yatırımı olan sahanın yenilenerek ilçeye yakışan bir tesis kazandırıldığını söyledi. Yerel yönetimlerin şehirleri geleceğe taşımakla yükümlü olduğunu söyleyen Altepe, "Yaşanabilir ve sağlıklı bir şehri oluşturmaya yönelik çalışmalarımız arasında en büyük hedeflerimizden biri de Bursa’yı sporun başkenti yapmaktır. Gereken çabayı gösteriyor, sporun ve gençlerin ihtiyaçlarını giderecek tesisleri bir bir hayata geçiriyoruz" diye konuştu.
Türkiye’nin 4. büyük şehri olan Bursa’nın sporda ise 3. büyük şehir olduğunu dile getiren Altepe, "Spor denince akıllara Bursa gelecek. Altyapıdan takımlara sporcu yetiştiren bir kent olacağız. Gemlikspor’un antrenmanlarını ve maçlarını başka ilçelerde yapması Gemlik’e yakışmıyordu. Artık Gemlikspor kendi sahasında çalışmalarına devam edecek" şeklinde konuştu.
Altepe, Bursa’da inşaatına başlanan 95 spor tesisinin 30’unun bittiğini belirtti. Gemlikspor’a moral veren Altepe, "Gemlik’in bayrağı asil, Türk Bayrağı’mız gibi kırmızı ve beyaz. Bu kente başarı yakışır. Gemlikspor’a başarılar diliyorum" dedi.
Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz da yenilenen Gemlik stadının açılış töreninde, Gemlikspor’u sevmenin ayrıcalık olduğunu söyledi. Gemlik’te spora hizmet etmenin onurunu yaşadığını belirten Yılmaz, "Ne yapsak Gemlik’e ve Gemlikspor’a azdır. Gemlik’te imardan altyapıya, çevre düzenlemesinden sosyal tesislere ve spora kadar her alanda, hem Büyükşehir Belediyesi hem de Gemlik Belediyesi olarak gereken gayreti gösteriyoruz" açıklamalarında bulundu.
Bursa Vali Yardımcısı ve Gemlik Kaymakamvekili Adnan Kayık da spor için atılan adımların önemine değinerek, stadın yenilenmesine emeği geçenleri tebrik etti.
Başkan Altepe, daha sonra Gemlik Belediyesi Başkanvekili Refik Yılmaz ve Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü Başkan Yardımcısı İlhan Satık ile birlikte Gemlikspor ile Emniyetspor kulüplerinin karşılaşmasını izledi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Uygulamada polise çarpan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı: 68 bin TL para cezası yazıldı Kayseri’de asayiş uygulaması yapan polis ekiplerinin ‘dur’ ihtarına uymayarak, polis memuruna çarpıp, kaçan sürücü 1.73 promil alkollü çıktı. Sürücüye 68 bin 466 TL idari para cezası yazılarak, hakkında adli işlem başlatılırken, otomobilde bulunan 4 şahıs gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Edinilen bilgiye göre, Mevlana Mahallesi Orgeneral Hulusi Akar Bulvarı’nda asayiş uygulaması yapan polis ekipleri, E.S.T. yönetimindeki 38 ABB 843 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. Ekiplerin ‘dur’ ihtarına uymayan E.S.T. uygulamada görevli polis memuru G.A.’ya çarparak kaçtı. Sürücü E.S.T. ile otomobilde bulunan K.D., A.A., ve Ü.M bir süre sonra otomobili bırakıp yaya olarak kaçmaya devam etti. Ekipler tarafından yapılan çalışmalarda, 4 şahıs kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Polis memuru hafif şekilde yaralanırken, incelemelerin ardından otomobil çekiciyle kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 1.73 alkollü olduğu belirlendi Öte yandan, ‘dur’ ihtarına uymayarak, kaçarken polise çarpan E.S.T.’nin 1.73 promil alkollü olduğu öğrenilirken, şahıs hakkında ‘Kasten Öldürmeye Teşebbüs’ suçundan adli işlem başlatıldı. E.S.T.’ye Trafik Kanunu’nun ilgili maddelerinden 68 bin 466 TL idari para cezası yazılırken, araç trafikten men edildi. Polis memuru G.A.’nın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü, "Görevli meslektaşımızın sağlık durumu iyi olup, tedavi sonrası taburcu edilmiş ve 5 gün iş göremez raporu düzenlenmiştir" denildi.