YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 14:00

GEDİZ DEVLET HASTANESİ`NDEN DİYALİZ HASTALARINA TELEVİZYON İZLEME İMKANI

A
A
A
GEDİZ DEVLET HASTANESİ`NDEN DİYALİZ HASTALARINA TELEVİZYON İZLEME İMKANI

Gediz Devlet Hastanesi’nde, diyaliz hastalarına bilgisayar monitörü ile televizyon programı izletiliyor.
Gediz Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Altınışık, hastanenin diyaliz servisinde tedavi gören 7 adet hasta yatağının karşısına birer bilgisayar monitörü bağlanarak, hastaların uygun bilgisayar ve televizyon programı izlemelerine imkan sağlandığını söyledi.
Alınan yeni görsel cihazlarla hastaların günlük yaşam ve sosyal hayatın içerisinde olmalarını sağlayarak moral depolamaların ı istediklerini belirten Devlet Hastanesi Başhekimi Mehmet Altınışık, "Çağdaş sağlık standartlarına göre hastalara hizmete yönelik cihaz alımlarımız devam etmektedir. Bu çerçevede hastanedeki yedi diyaliz yatağına, yatak başı televizyon özelliği bulunan kulaklıklı bilgisayar monitörü alınmak suretiyle hastalar bir çok televizyon kanalını seyrederek hem rahatlamış ve hem de hastalıkları hakkında görsel eğitim almış olacaklar. Bu tür cihaz alımlarının devamı için hazırlık çalışmalarımız devam ediyor" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Silifkeli öğrenciler, Etwinning proje günü sergisinde büyük başarı elde etti Silifke’nin Atayurt İlkokulu Müdürü Serpil Çevik, müdür yardımcısı Ali Daver ve sınıf öğretmeni Nurdal Okur öğrencileri ile yaptıkları etkinlikleri Etwinning Proje Gününde Başarıyla sergiledi. Atayurt İlkokulu, Hasan Paker ilkokulu, Şehit Barbaros İlkokulu ve Kurtuluş Ayşe Çomoğlu İlkokulu öğrencileri, Etwinning proje günü sergisinde büyük başarı elde etti. Okul, "You Cook My Food Best" ve "My Nature" adlı iki proje ile katılarak diğer katılımcıları etkiledi. Öğrenciler, "You Cook My Food Best" projesiyle kültürel miraslarını yemekler aracılığıyla paylaşırken, "My Nature" projesiyle doğayı ve çevreyi korumanın önemine vurgu yaptılar. Sergide, öğrencilerin hazırladığı yemek sunumları ve etkileyici görseller büyük ilgi topladı. Atayurt İlkokulu Müdürü, projelerin öğrencilerin işbirliği becerilerini geliştirdiğini belirtirken, öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti. Ayrıca, Etwinning proje gününün öğrenciler için uluslararası deneyimler sunarak onların kültürel farkındalığını artırdığını vurguladı. Katılımcılar, Atayurt İlkokulunun projeleriyle ilham verici bir deneyim yaşadıklarını ve gelecek etkinliklere katılmayı umduklarını dile getirdiler. Etwinning proje günü sergisi, öğrencilerin öğrenme ve paylaşma fırsatlarını artıran önemli bir platform olmaya devam ediyor. Etwinning proje günü sergisinde büyük başarı elde etti. Okul, "You Cook My Food Best" ve "My Nature" adlı iki proje ile katılarak diğer katılımcıları etkiledi. Öğrenciler, "You Cook My Food Best" projesiyle kültürel miraslarını yemekler aracılığıyla paylaşırken, "My Nature" projesiyle doğayı ve çevreyi korumanın önemine vurgu yaptılar. Sergide, öğrencilerin hazırladığı sunumlar ve etkileyici görseller büyük ilgi topladı. Atayurt İlkokulu Müdürü Serpil Çevik, projelerin öğrencilerin işbirliği becerilerini geliştirdiğini belirtirken, öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür etti. Ayrıca, Etwinning proje gününün öğrenciler için uluslararası deneyimler sunarak onların kültürel farkındalığını artırdığını vurguladı. Katılımcılar, Atayurt İlkokulu’nun projeleriyle ilham verici bir deneyim yaşadıklarını ve gelecek etkinliklere katılmayı umduklarını belirttiler. Etwinning proje günü sergisi, öğrencilerin öğrenme ve paylaşma fırsatlarını artıran önemli bir platform olmaya devam ediyor.
Mersin Protokolle 11 hükümlü Silifke Orman İşletme Müdürlüğünde görevlendirildi Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında hükümlülerin rehabilitasyonu amacıyla orman faaliyetlerinde çalıştırılmasına dair imzalanan iş birliği protokolü kapsamında, Silifke Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü ile Silifke Orman İşletme Müdürlüğü arasında alt protokol imzalandı. Silifke Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, protokol imza törenine İlçe Kaymakamı Abdullah Aslaner, Silifke Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, Silifke Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Cengiz Yurt ve Orman İşletme Müdürü Harun Boz katıldı. Protokol imza töreninde konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Selman Eskiler, "Adalet Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında ağaçlandırma, ormanların bakımı, fidan üretimi, orman yangınları ile mücadele gibi çalışma alanlarında insan kaynağı ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlanması yanında, açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlülerin iyileştirme ve topluma kazandırılmaları amacıyla, ceza infaz kurumu görevlilerinin denetiminde çalıştırılabilmelerine ilişkin protokol 2021 tarihinde imzalanmıştı. Bu doğrultuda Silifke Orman İşletme Müdürlüğü ile hükümlülerin belirlenmesi ve eğitimleri, yapılacak işin niteliği, çalışılacak iş bölgesi, çalışma koşulları, sahada yapılacak çalışmalar ile diğer hususlara ilişkin görüşmeler tamamlanmış ve açık ceza infaz kurumumuzda bulunan bu aşamada 11 hükümlünün Silifke Orman İşletme Müdürlüğünde görevlendirilmesine karar verilmiştir. Bugün de gerçekleştirilen toplantılar neticesinde hazırlanan iş birliği protokolünün imzalanması için bir araya gelmiş bulunmaktayız. Bu vesile ile emeği geçen, katkı sağlayan herkese teşekkür eder, taraflara ve protokol kapsamında değerlendirilecek olan tüm hükümlülere hayırlı, uğurlu olmasını dilerim" dedi.
Tekirdağ Liseliler okçuluk ile dikkat ilişkisini ortaya çıkardı Tekirdağ’da lise öğrencileri okçuluk eğitiminin insan dikkati üzerindeki etkisini test etti. 8 haftada bin 400 test atışı yaptıran öğrenciler, okçuluk eğitiminin dikkat üzerinde etkili olduğu sonucuna vardı. Tekirdağ Belediyesi Mehmet Serez Sosyal Bilimler Lisesi bahçesinde düzenlenen bilim şenliği fuarında, lise öğrencileri tarafından hazırlanan projeler sergilendi. Fuarda yazılım, teknoloji tasarım, coğrafya, psikoloji alanlarında çalışmalar yer alırken bazı lise öğrencilerinin hazırladığı projeler ilgi çekti. Alanda birçok öğrencinin projesi ilgi odağı olurken, bazı öğrenciler de okçuluk eğitiminin insan dikkati üzerindeki etkisini araştırdı. Alanda sergilenen yay ve oklarla çeşitli atışlarda yapılırken bu testler duyanlarında ilgisini çekti. 8 hafta boyunca bin 400 atış Lise öğrencilerinden Enver Didik yaptığı açıklamada, "Projemizin hedef başarısı tam isabet. Bizim buradaki amacımız insanın dikkatini nasıl artırabiliriz. Bununla ilgili de okçuluk sporunu kullandık. Okçuluk sporunun insan üzerindeki etkisi. Bizim yöntemimiz şu oldu. 9. Sınıflardan 10 tane öğrenci belirledik. Bu öğrencilere 8 hafta boyunca okçuluk eğitimi verdik. 8 haftada toplamda bin 400 ok atışı yaptırdık. Duruş, dikkat ve nişan almaya özellikle dikkat ettik. Bundan önce bir tane ön test uyguladık. Okçuluk eğitiminin insan dikkati üzerinde etkili olduğunu gördük" dedi. Bilim şenliğinde iş kazalarının daha az indirgenmesi amacıyla sensörlü araç tasarlayan öğrencilerin standı da ilgi odağı oldu.