GENEL - 29 Şubat 2012 Çarşamba 09:32

ANKARA`DA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

A
A
A
ANKARA`DA KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ SÜRDÜRÜYOR

Ankara’da dün sabah başlayan kar yağışı, gece boyunca etkisini sürdürdü. Yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte ilerleyemeyen sürücüler araçlarını yol kenarına bırakarak evlerine gitti.
Hafta sonundan itibaren meteorolojinin uyardığı soğuk hava ve yoğun kar yağışı Ankara’da da yüzünü gösterdi. Dün sabah saatlerinde başlayan ve öğleden sonra etkisini artıran kar, gece boyunca da etkisini sürdü. Yoğun kar yağışı, sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu. Yoğun kar yağışı nedeniyle trafikte ilerleyemeyen sürücüler, araçlarını yol kenarına park ederek eve dönmeyi tercih etti. Bunun en güzel örneği ise Konya yolunda yaşandı. Konya yolu, kar mağduru sürücülerin araçlarıyla doldu.
Öte yandan, Ankara’yı beyaza bürüyen kar ortaya güzel görüntüler de çıkardı.
Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait kar küreme araçları ise gece boyunca çalışmalarını sürdürdü.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre, bugün Ankara’da hava sıcaklığının en düşük -7, en yüksek -3 olması beklenirken, kar yağışı aralıklı olarak devam edecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Edirne Edirne’de "dur" ihtarına uymayan otomobilin içinden 17 kişi çıktı Edirne’de polisin "dur" ihtarına uymayan Bulgar plakalı otomobilin içinden 14 düzensiz kaçak göçmen, kaçan sürücü ve yanındaki 2 kişiyle birlikte toplam 17 kişi çıktı. Edirne’de polis ekipleri CB 2356 TH Bulgar plakalı otomobili İstasyon Mahallesi Güney çevre yolunda durdurmak istedi. Şüpheli otomobilin daha önce de defalarca uygulama noktalarında polis ekiplerinin "dur" ikazında bulunmasına rağmen sürekli kaçtığı öğrenildi. Kaçan otomobil yaşanan kovalamaca sonucu trafik polislerinin ekip otosuna çarparak durduruldu. Durdurulan otomobilin sürücüsü ve yanında bulunan 2 kişi ise yaya olarak kaçarak kayıplara karıştı. Polis ekipleri, otomobilin içinde aralarında çocukların ve kadınların da bulunduğu 14 düzensiz kaçak göçmenin olduğunu tespit etti. Tıka basa adeta istiflenerek otomobilin içine doldurulan göçmenlerin halsiz olduğu ve ayağa kalkmakta zorluk yaşadıkları görüldü. Ayrıca, otomobilin bagajında Meriç Nehri üzerinden göçmenlerin geçiş yapması için de bot bulundu. Polisler, 1’i Iraklı, 6’sı Suriyeli ve 7’si Filistinli toplam 14 düzensiz kaçak göçmeni hastane kontrolünün ardından gerekli işlemlerini yapmak üzere emniyette götürdü. Öte yandan otomobilin içinde göçmenleri terk ederek kaçan sürücü ve 2 kişiyi bulmak için inceleme başlattı. Göçmenlerin emniyetteki işlemlerinin adından ülkelerine geri gönderilmek üzere Edirne İl Göç İdaresine teslim edileceği öğrenildi. Olayla ilgili inceleme sürüyor.