YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 13:21

GELECEK İÇİN GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

A
A
A
GELECEK İÇİN GERİ DÖNÜŞÜM PROJESİ

Sivas Belediyesi tarafından başlatılan ’Ambalaj Atıklarını Ayrı Toplama ve Geri Dönüşümünü Sağlama Projesi’ kapsamında okullarda öğrencilere yönelik başlatılan seminerler devam ediyor.
Program dahilinde yürütülen çalışmalarla 13 Şubat tarihinde başlatılan seminerlerde bugüne kadar 48 okulda ortalama 25 bin öğrenciye eğitim ve seminer verildiği bildirildi. Semineri Sivas Belediyesi Teknik İşler Müdürlüğü Çevre Koruma Müdürü Emin Sakarya, Sivas Belediyesi Teknik İşler Müdürlüğü Çevre Koruma Şefi Levent Olgun ve Çevre Mühendisi Halil Koçak tarafından verilen seminerlerin 23 Mart tarihine kadar devam edeceği kaydedildi. Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp yaptığı açıklamada, "Geleceğimiz için geri dönüşüm projesi kapsamında ’Katı Atıklar Çöp Değildir’ sloganıyla okullarımızda öğrencilere yönelik eğitici ve bilgilendirici seminerlerimizi aralıksız sürdürüyoruz. Toplumun tüm kesimleri çevre konusunda bilgilendirmek olumlu ve kalıcı davranış biçimleri kazandırmak ve sorunların çözümünde kişilerin aktif katılımını sağlamak çevre eğitiminin temel hedefidir. Çevrenin korunması, geliştirilmesiyle ilgili gösterilen çabaların amacı, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamalarının sağlanmasıdır. Bunu sağlayacak olan da insanın kendisidir. Doğal kaynakların sınırsız olmadığı, dikkatlice kullanılmadığı takdirde bir gün bu doğal kaynakların tükeneceği akıldan çıkartılmamalıdır" diye konuştu. Sivas’ta çöp depolama alanı ile tıbbi atık tesislerinin 2012 yılında faaliyete geçirileceğini kaydeden Ürgüp, belediye olarak başlattıkları proje hakkında bilgi vererek, "Belediyemizin yaptığı bu çalışmayı ilimiz açısından, ülkemiz açısından çok önemli buluyorum. Yani bir vilayetin yaptığı faaliyet bazen Türkiye’ye örnek olabiliyor. Bu da örnek bir çalışmadır. Zor, meşakkatli ve masraflı çalışmadır" dedi.
Sivas Belediyesi Teknik İşler Müdürlüğü Çevre Koruma Şefi Levent Ongun da, sunum eşliğinde öğrencilere proje ve geri dönüşümün topluma kazandırdıklarını anlattı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir