YEREL HABERLER - 01 Mart 2012 Perşembe 15:30

KIRŞEHİR PMYO`DA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

A
A
A
KIRŞEHİR PMYO`DA KAN BAĞIŞI KAMPANYASI

Kırşehir Polis Meslek Yüksek Okulu öğrencileri, Kızılay Kan Merkezi’ne 2 günde 250 ünite kan bağışında bulundu.
Kırşehir Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Müslim Kılıçarslan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, Kızılay Kan Merkezi iş birliğiyle düzenlenen kan bağışı kampanyasını geleneksel hale getirdiklerini söyleyerek, sağlıklı ve duyarlı bir nesil için çalıştıklarını ifade etti.
Kılıçarslan, "Okul olarak üç senedir kan bağışına katılıyoruz. 2010 yılında 150, 2011 yılında 200, bu yıl ise 250 ünite kan bağışı yaptık. Öğrencilerimize duyarlı davrandıkları için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da kan bağışında bulunmaya devam edeceğiz." dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak ZBEÜ’de mezuniyet heyecanı Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ) Pazar günü saat 16:00’da Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapacağı mezuniyet töreni öncesinde açıklamalarda bulundu. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ)Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “Yarın saat: 16:00’d 12 bin 13 bin ailenin katılmasını bekliyoruz. Coşkulu bir tören olacak. Bir aydır personelimiz bunun için çalışıyor. Yarın burada 3 bin 200 öğrenci mezun olacak”dedi. Karaelmas Kemal Köksal Stadyumunda yapılan basın açıklamasına, Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi(ZBEÜ)Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcıları Prof Dr. Hakan Kutoğlu ve Servet Karasu, Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, emniyet mensupları ve minibüs şoförleri katıldı. "13 bin ailenin katılmasını bekliyoruz" Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, “Öğrencilerimizin sabırla beklediği okullarından mezun olmalarının vakti geldi. Biz de onlar için çalışıyoruz. Üniversitemizin yarın yapacağımız en büyük mezuniyetimiz. Diğer üç tane daha var. Burası en büyük kitlemizin olacağı yer. Yarın saat: 16:00’da 12 -13 bin ailenin katılmasını bekliyoruz. Coşkulu bir tören olacak. Bir aydır personelimiz bunun için çalışıyor. bugün de sahanın hazırlıkları bitecek. Yarın için tam hazır olacağız. emniyetimiz, minibüsçü arkadaşlarımız, Gençlik Spor İl Müdürlüğü, Valiliğimiz hepsi bizlere destek oluyorlar. Hepimiz öğrenciler için buradayız. İnşallah onları da mutlu edebiliriz. Mezun olurlar hayata atılırlar. Yarın da Zonguldak için iyi bir şey. Aileler dışardan geliyor Zonguldak ekonomisine de katkı sağlayacaklar. Duydum ki otellerde de yer yokmuş. Bu güzel bir şey Zonguldak’a faydalı olabiliyorsak ne mutlu bize. Yarın burada 3 bin 200 öğrenci mezun olacak”dedi. Mezuniyeti çok geç yapmadıklarını dile getiren Rektör Özölçer, “Sınav 12:30 biter. Bizimki 16:00’da biz ona göre ayarladık. Çok da geç yapmadık. Gelen ailelerin geri dönüşleri var. Fakat onları da düşünmek mecburiyetindeyiz. Geliyorlar gidiyorlar bütün bunlar problem. Elimizden gelen optimum zamanda otimum yerde yapmaya çalışıyoruz. Park alanlarımız hazır. Sosyal medyadan yayınladık. Kime nereden araçlarını park edecek nerede otobüslere binecek. Nasıl dönecek diye. Öğrencilerimiz ona göre hareket ederse daha mutlu olacağız”dedi. "Yarının güzel geçeceğine inanıyorum" Zonguldak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, “Bu sene Zonguldak’ta hassas bir etkinlik. Zonguldak ilinin ve üniversitemizin yüzüncü yılı. Geçmiş dönemlere göre üniversitemiz halkla bütünleşmiş. Her yönüyle koordinasyon sağlanan güzel bir etkinlik olacak. Hem öğrencimizin, hem de Zonguldaklarımızın coşkusuna ortak olacak güzel bir organizasyon yapıldı. Yarın güzel geçeceğine inanıyorum”diye konuştu.
İzmir İzmir’de köpek besleme tartışmasında oğlunu öldüren baba tutuklandı İzmir’in Gaziemir ilçesinde, evde köpek besleme kavgasında tartıştığı oğlunu bıçaklayarak öldüren baba, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Olay, dün saat 12.30 sıralarında Gaziemir ilçesi Aktepe Mahallesi 132 Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgiye göre baba M.D. (49), evde köpek besleme konusundan dolayı oğlu Ahmet Doğanoğlu (21) ile tartışmaya başladı. Tartışmanın ilerlemesiyle M.D., mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile oğlu Ahmet Doğanoğlu’nu göğüs, karın ve bacak kısmından yaraladı. Daha sonra yakınlarda bulunan kahvehaneye kaçtı. Sesleri duyan vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 21 yaşındaki genç, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Talihsiz gencin cenazesi, yapılan incelemenin ardından İzmir Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Saklandığı kahvehanede kendini tuvalete kilitledi Polis ekipleri baba M.D.’nin, olay yerinden kaçıp saklandığı kahvehaneye gittiğini belirlerken burada ekipleri gören M.D., kendini tuvalete kilitledi. Tuvalet kapısını zorlayarak açan polis, şüpheli M.D.’yi olayda kullandığı ekmek bıçağı ile yakalayarak gözaltına aldı. Oğlunu bıçaklayarak öldüren baba, emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Adli Tıp’taki işlemleri tamamlanan Ahmet Doğanoğlu’nun cenazesi ise otopsi işlemleri sonrası yakınları tarafından teslim alınarak defnedildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.
Şanlıurfa Karadenizliler Halfeti’de kütüphane kurdu Karadenizliler terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın doğduğu Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli kırsal Mahallesine kütüphane ve teknoloji sınıfı kurdu. Genç RİDEVA ve Genç RİDEF tarafından organize edilen “Karadeniz’den Mezopotamya’ya Kardeşlik Yolu” projesi çerçevesinde Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesine bağlı Ömerli kırsal Mahallesinde bulunan Ömerli ilk ve ortaokuluna kütüphane ve teknoloji sınıfı kuruldu. Açılışa katılan gönüllüler, öğrencilere Çaykur Rize Spor formaları ve hediyeler dağıtırken İstanbul’dan gelen Rizeli gençlerle ise çocuklarla keyifli dakikalar geçirdi. Genç RİDEVA Başkanı Tunahan Kurfeyiz, yönetimdeki arkadaşları ile birlikte ocak ayından beri proje üzerine çalışıldığını, bilgisayarlar, kitaplar ve formalarla ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Bunu yaparken desteklerini esirgemeyen RİDEVA Başkanı Recep Albayrak ve RİDEF Başkanı Hasan Başça’ya teşekkürlerini ifade etti. RİDEVA Genel Başkanı Recep Albayrak ise, kütüphane ve teknoloji sınıfının gelecekte gençlere hayırlı hizmetlere vesile olması dileklerinde bulundu. Başkan Albayrak, destekleri için Çaykur Rize Spor Kulübü Başkanı İbrahim Turgut’a teşekkürlerini dile getirdi. Halfeti Kaymakamı Zikrullah Erdoğan ise “Karadeniz’den Mezopotamya’ya Kardeşlik Yolu sloganıyla yola çıktık. Çocuklarım adına, burada yaşayan vatandaşlarım adına, Ömerli Mahallesi adına, Halfeti adına hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Halfeti’de görev aldıktan sonra en azından kötü algıyı değiştirmek adına Rizeli hemşehrilerimin buraları görmelerini şahsen çokça istedim. Misafirlerimize Halfeti’yi tanıtacağız. Güneydoğu’nun aslında devletin tüm fonksiyonlarıyla hakimiyet altında olduğunu, herhangi bir güvenlik problemi olmadığını, burada her yerde, her zaman ve her daim tüm birimlerimizle en ufak yere bile sirayet edebileceğimizi onlarında görmesini istedim. Bunda vesile olan, emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Kaymakam Erdoğan, Rize ekibi ve Ömerli arasında kardeşlik köprüsü kurulduğunu belirtti.