YEREL HABERLER - 02 Mart 2012 Cuma 14:31

‘BU BENİM ESERİM’ YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU

A
A
A
‘BU BENİM ESERİM’ YARIŞMASINDA ÖDÜLLER SAHİBİNİ BULDU

İlköğretim öğrencilerine yönelik Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında bu yıl yedincisi düzenlenen ‘Bu Benim Eserim’ proje yarışması Antalya seçmelerine Manavgat’tan katılan 29 projeden 11’i İl Çalışma Gruplarınca Kullanılacak Değerlendirme Kriterleri esas alınarak yapılan değerlendirmeler sonucunda bölge seçmelerine katılmaya hak kazandı.
Bölge Seçmelerine katılmaya hak kazanan 11 projeyi hazırlayan öğrenciler, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ödüllendirildi. Ödül töreninde konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Karcı, Antalya’dan bölge seçmelerine katılacak 100 projeden 11’inin Manavgat’tan olmasının önemli olduğunu belirterek “Öğrencilerimizden aynı başarıyı bölge seçmelerinde ve Türkiye seçmelerinde de bekliyorum” dedi.
Manavgat Lisesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Karcı “2006 yılında ‘Bu Benim Eserim’ projesi TÜBİTAK önderliğinde bölge bölge ülkemizin bir çok ili kapsayacak şekilde başlatıldı. 2006 yılında da Manavgat’tan yine biz katılmıştık. ‘Bu Benim Eserim’ projesine fen ve matematik dalında öğrencilerimiz projelerini hazırlayarak katılıyorlar. Bu sene sevindirici olan nokta 29 projemiz il değerlendirme komisyonuna başvurdu. İl değerlendirme komisyonundan 29 projeden 11’i bölge elemelerine katılmaya hak kazanıyor. Bu da yaklaşık olarak yüzde 45’in üzerinde bir başarı. Geçen sene 6 projenin temsil ettiği Manavgat’ı bu sene 11 proje ‘Bu Benim Eserim’ projesinde, bölge elemelerinde temsil edecek” dedi.
Karcı’nın konuşmasının ardından bölge seçmelerine katılmaya hak kazanan projeyi hazırlayan öğrenciler, öğretmenleri ve okul müdürleriyle sahneye davet edilerek ödüllendirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir