DÜNYA - 03 Mart 2012 Cumartesi 16:12

ANKARAGÜCÜ, KARLI HAVADA FARKLI KAYBETTİ

A
A
A
ANKARAGÜCÜ, KARLI HAVADA FARKLI KAYBETTİ

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasında küme düşmesi kesinleşen Ankaragücü, kendi sahasında Eskişehirspor’a 5-2 mağlup oldu.
Maç sonrasında düzenlen basın toplantısında konuşan Ankaragücü Teknik Direktörü Hakan Kutlu, sahada skorla pek bağlantılı olmayan bir oyun ve mücadele olduğunu belirterek, "Çocuklar, her geçen gün performanslarını ve mücadele güçlerini artırıyorlar ama tecrübesiz bir takımız. Skorla pek bağlantılı olmayan bir oyun ve mücadele vardı sahada. Çocuklar, her geçen gün performanslarını ve mücadele güçlerini artırıyorlar ama tecrübesiz bir takımız. Bugün sahadaki yaşı en büyük futbolcu 20 yaşındaydı. Hem
bireysel hem de takım performansı gitgide artıyor ama futbolda tecrübe ne yazık ki zamanla oynayarak kazanılacak bir şey. Bu çocuklar oynaya oynaya maç kazandıkları zaman uzun yıllar bu camiaya hizmet edecekler" dedi.
Taraftara seslenen Kutlu, Ankaragücü taraftarının yıllardır iyi ve kötü günde camialarını, takımlarını ve oyuncularını yalnız bırakmadığını belirterek teşekkür etti.
"TECRÜBESİZLİKTEN GELEN LLER BİZİ YIKTI"
Sarı-lacivertli genç oyuncu Kaan Kaynak, maça çok iyi başladıklarını anlatarak, "Öne de geçtik, çok iyi mücadele ettik. Ancak öne geçme şansını koruyamadık. Mağlubiyet bizi üzdü. Düşmüş olmamız kesinleşse de biz mücadelemizi bırakmayacağız. Her hafta oyunumuzun üzerine koyarak daha iyi mücadele edeceğiz" diye konuştu.
Gökhan Erdoğan ise, kendilerini tecrübesizlikten gelen gollerin yıktığını dile getirerek, "Bu takım için elimizden geldiği kadar mücadele edeceğiz" dedi.
ESKİŞEHİRSPOR CEPHESİ
Eskişehirspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, maçın ardından yaptığı açıklamada, "Bugün futbol adına iki açıdan yorum yapmak lazım. Tarihin en eski kulüplerinden birisi olan Ankaragücü’nün bugünkü durumuna saygı duymak gerekiyor. Sahaya çıkan ve mücadele eden tüm oyuncuları saygıyla karşılamak gerekiyor ki bugün birçok yerde mücadeleyi içinde bulundukları durumun da dışına iterek takdire şayan bir şekilde gerçekleştirdiler. Onları kutluyorum" şeklinde konuştu.
"Eşit rekabet her alanda yoktu" diyen Yanal, "Çünkü karşımızdaki rakibin sadece mücadelesine saygı duymak lazım ki bu durumu hak ediyor. 102 yıllık kulübün düştüğü bur durum hepimizi gerçekten çok üzüyor. Türk futbolu bunu yaşamamalı artık bunlar sona ermeli. Özellikle köklü kulüplerimizin bu durumdan çok çabuk kurtulması gerekiyor" açıklamasında bulundu.
"Biz sadece oyunu kazandık" diye konuşan Yanal, "Kazanmamız gerektiği yerlerde hamleler oyuncular tarafından yapıldı ve kazandık. 3 puan için gelmiştik ve aldık. Ankaragücü’nün en kısa zamanda düzelip futbol dünyasına geri dönmesi diliyorum. Bundan sonra oynayacağımız maçlarda artık yukarısı için bir seri yakalamamız gerekiyor. Puanlarımız çok yaklaştı. Onların kaybettiği yerlerde biz kazandığımızda, iddiamız ilk 4 ve ilk 8’in içerisinde olacaktır. Sezon sonuna kadar bunu kovalamaya devam edeceğiz"
ifadelerini kullandı.
Eskişehirspor’un Senegalli golcüsü Diomansy Kamara ise, geçen hafta Fenerbahçe’ye karşı haklı bir galibiyet aldıklarını belirterek, "Bu hafta da rakibimiz Ankaragücü idi. Her ne kadar Ankaragücü’nün şu anki konumu iyi olmasa da çok genç yeteneklere sahip çok diri bir takım. Bize maçın birçok bölümünde zorluk çıkardılar. Umarım bu olumlu gidişatımız devam eder ve play-offlara kalırız" yorumunda bulundu.
Orta saha oyuncusu Erkan Zengin, şunları kaydetti:
"İlk yarı çok iyi onadık. Pozisyon yarattık ama gol atamadık. Ankaragücü goller bulunca biraz stres yaşadık ancak 3 dakika sonra beraberliği yakaladık. İkinci yarı benim attığım ve 2-2’yi yakaladığımız golden sonra rahatladık. Attığım golü yeni doğan oğlum Enes’e armağan ediyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir