GENEL - 07 Mart 2012 Çarşamba 00:15

"MEDYA OSCARLARI" ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

A
A
A
"MEDYA OSCARLARI" ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Türkiye Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği’nin (TDGD) düzenlediği "2011 Medya Oscarları" töreninde, başarılı medya mensuplarına ödülleri verildi.
TGDD’nin Başkent’teki bir otelde düzenlediği törene; TBMM Başkanı Cemil Çiçek, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ödül alan medya çalışanları ve çok sayıda davetli katıldı.
TBMM Başkanı Çiçek, yılın haber bülteni dalında ödüle layık görülen ancak rahatsızlığı nedeniyle törene katılamayan gazeteci Mehmet Ali Birand’ın ödülünü, Kanal D Haber Direktörü Süleyman Sarıkaya’ya verdi.
Törende konuşan Çiçek, Radyo Televizyon Gazeteciler Derneğinin her sene düzenlediği toplantıya katıldığını belirterek, "Ödül alan herkesi tebrik ödüyoruz. Onlar, fazlasıyla bu ödülü hak etmişlerdir ama takdir edenleri de takdir ediyorum. Çünkü günümüz Türkiye’sinde insanları takdir etmek çok kolay değil. Onun için takdir ederseniz takdir de edilirsiniz" diye konuştu.
Her ödülün bir sorumluluk getirdiğinin altını çizen Çiçek, "Radyo, televizyon gibi toplumun en önemli haber kaynakları başında gelen bu sektör, insanımıza ne kadar doğru haber, ne kadar temiz bilgi aktarabilirse birbirimizi anlamamız, birbirimizle diyalog kurmamız o nispette kolay olacaktır. Özellikle yaşadığımız süreçte, temiz bilgiye, doğru habere, doğru bilgiye ihtiyaç var. Ödül alan arkadaşlarımızın bu anlayışla bu ödülleri fazlasıyla hak ettiklerine inanıyorum" diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, "Yılın Haber Programı" dalında birinci seçilen ’’Tarafsız Bölge’’ adlı programın sunucusu gazeteci Ahmet Hakan’a ödülünü verdi.
Kılıçdaroğlu, ödül verirken yaptığı konuşmada, böyle bir günde konuşmanın kolay olmadığını dile getirerek, "En korktuğum şey ne biliyor musunuz- Bir yere gittiğinizde, önünüzde onlarca kamera. ’Eyvah diyoruz, acaba bir falsomuz olacak mı veya gazeteci arkadaşlarımızın ellerinde, küçük mikrofon ve ellerinde not tutacak kağıtlar, defterleri var ve onlarla sohbet ederken, ’acaba yarın bizim arzu etmediğimiz bir başlık çıkacak mı’ diye kaygıya kapılıyoruz" ifadelerini kullandı.
Ödül alan bütün gazetecileri tebrik eden Kılıçdaroğlu, "Onlar mücadele ettiler, ödülü hak ettiler. Ödülü veren yine sizlersiniz. Onlar, umarım özgür Türkiye’nin, geleceği özgürlük kokan bir Türkiye’nin habercileri olurlar" dedi.
’’Yılın Sabah Programı’’ kategorisinde de "Çalar Saat" adlı programla Fatih Portakal ödüle layık görüldü. Portakal’a ödülünü, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı verdi.
Bakan Yazıcı, özgür ortamın, Türkiye’nin her tarafına hakim olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi:
"Bu ödül töreni, ödüllerin çeşitliliği, renkliliği, gerçekten Türkiye’de konuşmanın, diyaloğun, eleştirinin, renkli, canlı ve her zaman dinamik olmasının göstergesidir. Birey olarak, haber edinme hakkımız var. Program yapımcılarının da habercilerin de haber yapma hakları var. Benim bir hocam şunu söylerdi; haber katıksız yorum, özgür olmalı. Bu ayrımı yapabilirsek vatandaşın haber edinme hakkına saygı göstermiş oluruz diye düşünüyorum."
"Yarışma Programı’’ dalında ise ’’Kim Milyoner Olmak İster’’ programının sunucusu Kenan Işık’a ödül verildi. Işık, ödülünü, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç’ın elinden aldı.
Bakan Kılıç, Kenan Işık’ın on parmağında on marifetiyle anılan bir isim olduğuna dikkati çekerek, ’’Ona ödül verecek olmaktan kendimi mutlu hissediyorum. Kenan Işık’ın marifetinin ötesinde en önemlisi Türk dili konusundaki hassasiyeti. Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak gençlerimizin çok daha nezih, çok daha doğru, çok daha temiz, çok daha orijinaline uygun, saygınlığına yakışan bir Türkçe konuşmaları için olağanüstü bir gayret sarf ediyoruz. Türkçeyi iyi konuşan, Türkçeye saygı duyan, programlarında
Türkçeye özen gösteren, dikkat çeken herkesi de saygı ile selamlıyoruz’’ diye konuştu.
"Yılın Show Programı" ödülüne ise Saba Tümer layık görüldü. Tümer’e ödülünü, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz verdi.
Bakan Yılmaz, ödülü verirken, siyasetçi olarak sahada gazetecilerle çok sık karşılaştığını, gazetecilerin zor koşullarda görevini yapmaya çalıştığını ifade ederek, ’’Türkiye’nin daha demokratik, daha kalkınmış, ileri bir ülke olması yolunda bütün kesimler gibi bu kesimin de katkılarının son derece önemli olduğunu vurgulamak istiyorum’’ ifadelerini kullandı.
’’Cengiz Polatkan Özel Ödülü’’ ise TRT HD’ye verildi. TRT HD ekibine ödülü, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural verdi. Vural, törende özgürlükten bahsedildiğini ifade ederek, ’’Ahmet Hakan, Fatih Portakal konuşurken özgürlükten bahsetti. Özgürlüğün biraz eksikliği hissediliyor gibi geliyor. Daha özgür bir basın istiyoruz, herkese açık bir basın istiyoruz’’ dedi.
Türkiye Radyo Televizyon Gazetecileri Derneği, Star TV’de toplu olarak işten çıkarılan gazetecilere de "Nursel Tekin Özel Ödülü" verdi. Ödülü, işten çıkarılan gazeteciler adına gazeteci Fatma Çözen, CHP Milletvekili Sinan Aygün’ün elinden aldı.
Aygün, işten çıkarılan gazetecilerin yanında olacaklarını ifade ederek, "Bu gecede en ilginç ödülü vermek bana düştü" dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Göztepe taraftarları ile iş yeri çalışanları arasındaki kavgada 6 gözaltı İzmir’de, Göztepe taraftarlarından kaçarak iş yerlerine sığınan kişiyi kalabalık taraftar grubuna vermeyen iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında çıkan kavgada 6 şüpheli gözaltına alındı. Cep telefonu kamerasıyla da görüntülenen kavgada olaya karışan diğer şüphelileri yakalama çalışması başlatıldı. 1 Lig’in 32. haftasında Göztepe evinde karşılaştığı Gençlerbirliği’ni 2-0’lık skorla mağlup ederek, Eyüpspor’un ardındın Süper Lig’e çıkan ikinci takım olmuştu. Maçın bitiminden itibaren binlerce taraftar takımlarının bir üst lige çıkışını doyasıya kutlarken, akşam saatlerinde Konak Güzelyalı Mahallesi’nde kavgalar yaşandı. İddiaya göre, dün, kalabalık Göztepe taraftarının kovaladığı kimliği öğrenilemeyen bir genç, Mithatpaşa Caddesi’nde bulunan bir iş yerine sığındı. Bunun üzerine iş yeri çalışanları da içeri girerek genci darp etmek isteyen taraftarlara engel oldu. Bir süre aralarında sözlü tartışma yaşanan taraftarlar ile iş yeri çalışanları arasından bir anda kavga çıktı. Kavga anı cep telefonu kamerasına yansımıştı İş yeri çalışanları ile kalabalık Göztepe taraftarları arasında çıkan kavga, anbean cep telefonu ile görüntülendi. Görüntülerde; iş yeri çalışanları ile taraftarlar arasında sözlü tartışmanın ardından kavga çıktığı ve taraftarlar ile iş yeri çalışanlarının birbirlerine sandalye fırlattıkları, bu esnada kavganın arasına motosikletiyle dalıp bir kişiye çarpan iş yeri sahibinin ise kaskıyla çarptığı kişiye vurduğu anlar ile o esnada iş yerini önündeki masada bulunan müşterilerden küçük bir kızla yanındaki kadının kavganın ortasında kaldığı yer almıştı. Yine aynı caddede, taraftarların kendi aralarında yaptıkları bir başka kavga ve kavga esnasında kabalalık bir grubun yere düşürdükleri şahsa tekmeler attığı anlar cep telefonu kamerasıyla görüntülenmişti. 6 kişi gözaltına alındı Öte yandan, motosikletiyle gelerek kavgaya dahil olan iş yeri sahibinin başından yaralandığı olayla ilgili 6 şüphelinin gözaltına alındığı ve kavgaya karışan diğer şahısları tespit etme ve yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.