YEREL HABERLER - 07 Mart 2012 Çarşamba 11:18

VALİ AKSOY`UN "KADINLAR GÜNÜ" AÇIKLAMASI

A
A
A
VALİ AKSOY`UN "KADINLAR GÜNÜ" AÇIKLAMASI

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, “Türk kadını ve Türk annesi, daima özverinin, sevginin kaynağı ve temsilcisi olmuştur. Toplumumuzda kadınlarımıza karşı işlenilen her türlü şiddet, dayak ve tacizin önüne geçilebilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir” dedi.
Vali Aksoy, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle kutlama mesajı yayımladı. Cumhuriyetin kurulmasında önemli bir misyon yüklenen Türk kadınının, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sayesinde 3 Nisan 1930’da medeni ve siyasi haklarına, 5 Aralık 1934’te ise seçme ve seçilme hakkına kavuşarak kendini medeni sayan birçok dünya ülkesinden önce, Türk toplumunun kadına hukuksal, siyasal, toplumsal ve ekonomik haklarını kendiliğinden yasal olarak tanıdığını ve onu yüce bir değer olarak kabul ettiğini belirten Aksoy, “Kurtuluş Savaşı’nda vatanımızın bağımsızlığı için erkeğiyle cepheden cepheye koşan Türk kadını, Cumhuriyetimizin kurulmasıyla ve demokrasinin gelişmesiyle eğitimden sağlığa, yasama, yürütme ve yargıdan iş dünyasına kadar her alanda üstlendiği görevleri başarıyla yerine getirmiş, modern Türkiye’nin simgesi ve Cumhuriyetimizin en büyük teminatı olarak toplumsal yaşamda yerini almıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınlarının hiçbir alanda erkeklerden ve Avrupalı kadınlardan geri kalmayacakları yolundaki inancını şu sözleriyle belirtmiştir. ’Ben, muhterem hanımlarımızın Avrupalı kadınlarının aşağısında kalmayacak, aksine pek çok yönden onların üstüne çıkacak şekilde ışıkla, bilgi ve kültürle donanacaklarından asla şüphe etmeyen ve buna kesinlikle emin olanlardanım’ diyerek kadınlarımıza verilen önemi en üst noktada dile getirmiştir. Türk kadını ve Türk annesi, daima özverinin, sevginin kaynağı ve temsilcisi olmuştur. Toplumumuzda kadınlarımıza karşı işlenilen her türlü şiddet, dayak ve tacizin önüne geçilebilmesi için hepimize büyük görevler düşmektedir” diye konuştu.
Vali Aksoy sözlerini, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlarken, kadın haklarının iyileştirilmesi bakımından çalışmaların artarak devam etmesini diler, yürekleri sürekli sevgi dolu başta şehit anneleri, şehit eşleri olmak üzere, tüm kadınlarımıza saygılarımı sunarım” şeklinde tamamladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir