YEREL HABERLER - 11 Mart 2012 Pazar 11:10

ARDAHAN BELEDİYESİ’NDEN KAR VE BUZ SEFERBERLİĞİ

A
A
A
ARDAHAN BELEDİYESİ’NDEN KAR VE BUZ SEFERBERLİĞİ

Ardahan Belediyesi, kent merkezinde son günlerde aralıksız devam eden kar yağışı ve etkili olan soğuklar nedeniyle cadde ve sokaklarda biriken kar ve yaşanan buzlanma nedeniyle temizlik seferberliği başlattı.
Ardahan Belediyesi Fen İşleri Müdürü Kemal Odabaş, ekiplerin herhangi bir olumsuz durum yaşanmaması için cadde ve sokaklarda, kar temizleme çalışması yaptığını belirterek şunları kaydetti:
“Geçen haftalarda başlattığımız yollardaki buzlanmalara müdahale etmiştik. Aynı çalışmaları devam ettiriyoruz, havaların tekrar soğumasıyla birlikte çok ciddi anlamda tekrar buzlanmalar meydana geldi yollarda. Bunlar trafiği de olumsuz yönde etkiliyor. Dolayısıyla biz Belediye olarak yine üç kepçe bir greyder dört kamyonla yaklaşık bir haftadır yine devam ediyoruz. Şu ana kadar yine 30 kamyona yakın buz kaldırdık yollardan, fakat havalar çok soğuk dolayısıyla bizim çalışmalarımızı da etkiliyor. Şu anda bile eksi 20 dereceye varan bir soğuk ve rüzgar var tipi var. Buna rağmen çalışmalarımızı eksiksiz devam ettiriyoruz. Bu kış bizim için de çok zor geçti. Havaların ısınmasıyla birlikte yinede bazı sorunlarla karşılaşacağız. Özellikle yolları bozuyor bu tür çalışmalar. Ama bütün gücümüzle bunların üstesinden geleceğiz Ardahan halkı emin olabilir.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Sayapark’ta yılbaşı coşkusu tüm hızıyla devam ediyor Mersin’in alış veriş merkezi Sayapark’ta 6 Aralık tarihinde başlayan ’Yılbaşı Festivali’, zengin içeriği ve renkli atmosferiyle ziyaretçilerini ağırlamayı sürdürüyor. Şehrin yılbaşı ruhunu en canlı şekilde yansıtan festival, her yaştan misafire hitap eden etkinlikleriyle dikkat çekiyor. Festival alanında kurulan lezzet stantları, ziyaretçilere farklı damak tatlarını keşfetme imkanı sunarken, hediyelik eşya stantları yılbaşına özel ürünleriyle alışveriş keyfini artırıyor. El emeği ürünlerden yılbaşı konulu süs eşyalarına kadar pek çok alternatif, festival boyunca ziyaretçilerle buluşuyor. Çocuklar için özel olarak hazırlanan eğlence alanları ise festivalin en ilgi çekici bölümleri arasında yer alıyor. Atlı karınca, trambolin ve akülü arabalar minik ziyaretçilere keyifli anlar yaşatırken, ücretsiz şişme çocuk oyun alanları ailelerin yoğun ilgisini görüyor. Güvenli ve eğlenceli şekilde tasarlanan bu alanlar, çocukların doyasıya eğlenmesine olanak sağlıyor. Işıklandırmaları, süslemeleri ve yılbaşı konseptiyle Sayapark, hem aileler hem de arkadaş grupları için keyifli bir buluşma noktası olmayı sürdürüyor. Festival, ziyaretçilerine alışveriş, eğlence ve yılbaşı atmosferini bir arada sunarak şehrin en renkli yılbaşı festivali olma özelliğini bu yıl da koruyor. Sayapark Yılbaşı Festivali, yılbaşı dönemine özel etkinlikleri ve eğlence dolu içeriğiyle önümüzdeki günlerde de ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.
Manisa İzmirlİ fotoğrafçılar Manisa’ya hayran kaldı İzmir’den gelen fotoğraf tutkunları, Manisa’nın tarihi ve doğal mirasını objektifleriyle ölümsüzleştirdi. Türkiye Fotoğrafçılar ve Gezi Kulübü İzmir Grubu, Manisa’da düzenlenen fotoğraf gezisinde kentin tarihi ve doğal güzelliklerini fotoğrafladı. Manisalı amatör fotoğrafçı İsmail Aybey’in rehberliğinde gerçekleşen gezide, fotoğraf severler Manisa’nın simge mekanlarına yoğun ilgi gösterdi. Manisa’nın simgelerinden Ulu Park’ta bir araya gelen fotoğraf ekibi, ilk olarak Sultan Camii, Tarihi Tıp Müzesi, Muradiye Camii, Kurşunlu Han ve Hatuniye Camii’ni objektiflerine yansıttı. Ardından Ulu Camii, Darphane, Ağlayan Kaya ve Kır Kahvesi’ni ziyaret eden ekip, Manisa Mevlevihanesi’ni de gezerek tarihi dokuyu fotoğrafladı. Geziyle ilgili değerlendirmede bulunan amatör fotoğrafçı İsmail Aybey, İzmir ve Salihli’den gelen fotoğraf dostlarıyla birlikte keyifli bir gün geçirdiklerini belirterek, "Manisa’nın tarihi ve doğal güzelliklerini bol bol fotoğrafladık. İnsan yaşadığı şehirdeyken bazı değerlerin kıymetini fark edemeyebiliyor. Bu geziyle birlikte ben de Manisa’yı yeniden keşfetmiş oldum. Birçok şehzadeye ev sahipliği yapmış, Mimar Sinan’ın Ege Bölgesi’ndeki tek eseri Muradiye Camii’ni barındıran ilimiz, gerçekten gezilip görülmeye değer" dedi. Fotoğraf gezisi, katılımcıların Manisa’ya dair gözlemlerini paylaşması ve çekilen karelerin değerlendirilmesiyle sona erdi.