YEREL HABERLER - 11 Mart 2012 Pazar 17:01

TÜTÜN DİKİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

A
A
A
TÜTÜN DİKİM ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Manisa’nın Sarıgöl İlçesi’nde 2012 yılı tütün dikimi sezonu başladı. Fidanların üretileceği tablalar sulanmaya başladı.
Tütün alımı yapan firmaların bu yıl üreticiye kilogram başına avans vermesi nedeniyle, daha geniş bir alanda, daha çok çiftçi tarafından ekimin yapılacağı belirtildi. İlçe Tarım Müdürü Mehmet Toy, “Tütün alımı yapmakta olan firmaların, dikim öncesi üreticilere taahhüt ettikleri kilograma karşılık, kilogram başına belirli bir avans ödemesi yapmaya başlaması, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) girenlerin sayısında önemli artışa sebep oldu. Bu da 2012 sezonunda Sarıgöl ve çevresinde tütün dikimin artacağını gösteriyor” dedi.
Öte yandan, 20 Nisan sonrası başlanacak olan tütün dikim çalışmaları için çiftçiler, fide yetiştirme hazıklıklarına başladılar.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Söke Belediyesi’nden evde bakım hizmeti Söke Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yeni bir hizmeti daha hayata geçirdi. Söke Belediyesi Sağlık Hizmeti Birimi tarafından; 65 yaş üstü, engelli, yatağa bağımlı veya kronik rahatsızlığı nedeniyle evden çıkamayan vatandaşlara ücretsiz evde kuaför ve kişisel bakım hizmeti sunulmaya başlandı. Başlatılan hizmet kapsamında belediye ekipleri vatandaşların evlerine giderek saç kesimi, sakal tıraşı ve temel kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılıyor. Özellikle Kurban Bayramı öncesinde hayata geçirilen uygulama, vatandaşlardan büyük takdir topladı. Evlerinde ziyaret edilen vatandaşlar, verilen hizmet sayesinde bayrama daha mutlu ve huzurlu hazırlandıklarını ifade ederek Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan’a teşekkür etti. Hizmetten duydukları memnuniyeti dile getiren vatandaşların yüzleri güldü. Söke Belediye Başkanı Dr. Mustafa İberya Arıkan ise sosyal belediyeciliğin yalnızca altyapı hizmetlerinden ibaret olmadığını belirterek; "Belediyecilik anlayışımızın merkezinde insan var. Özellikle yaş almış, engelli, yatağa bağımlı ya da sağlık sorunları nedeniyle evden çıkamayan vatandaşlarımızın yaşamlarını kolaylaştırmak bizim öncelikli görevlerimiz arasında yer alıyor. Bayram öncesinde vatandaşlarımızın kişisel bakım ihtiyaçlarını karşılayarak onların mutluluğuna ortak olmak istedik. Söke Belediyesi olarak her zaman vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz" dedi.
İstanbul Arnavutköy’de camiler bayrama hazır Arnavutköy Belediyesi tarafından Kurban Bayramı öncesinde ilçedeki tüm camilerde temizlik çalışması gerçekleştirildi. Kurulan cami temizlik ekipleri tarafından yürütülen çalışmalarda camiler detaylı şekilde temizlenirken, ibadethaneler misk amber ve gül suyu kokularıyla bayrama hazır hale getirildi. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Arnavutköy Belediyesi ekipleri ilçedeki camilerde temizlik çalışmalarını yoğunlaştırdı. Belediye bünyesinde oluşturulan cami temizlik ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında ilçe genelindeki tüm camilerde detaylı temizlik yapıldı. Çalışmalarda cami içleri yıkanırken halılar süpürülüp dezenfekte edildi, ayakkabılıklar, camlar, mihrap, minber ve şadırvan alanlarında kapsamlı temizlik çalışmaları gerçekleştirildi. Vatandaşların yoğun olarak kullandığı ortak alanlarda da hijyen uygulamaları titizlikle tamamlandı. Temizlik çalışmalarının ardından camilerde misk amber ve gül suyu kokuları kullanılarak ibadethaneler bayramın manevi atmosferine uygun hale getirildi. Özellikle bayram namazı öncesinde vatandaşların temiz ve ferah bir ortamda ibadetlerini gerçekleştirebilmesi için çalışmalar aralıksız sürdürüldü. Arnavutköy Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla birlikte ilçe genelindeki camiler bayram öncesinde hem hijyenik hem de manevi atmosferiyle vatandaşları karşılamaya hazır hale getirildi.