YEREL HABERLER - 12 Mart 2012 Pazartesi 15:30

ARANAN ŞAHISLARIN KAÇACAK YERİ YOK

A
A
A
ARANAN ŞAHISLARIN KAÇACAK YERİ YOK

Diyarbakır’da 2011 yılında aranması bulunan toplam 3 bin 230 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi.
Diyarbakır Asayiş Şube Müdürlüğü Aranan Şahıslar Büro Amirliği ekipleri, Diyarbakır ve diğer illerden aranması bulunan şahıslara göz açtırmıyor. 2011 yılı içinde yapılan çalışmalarda, muhtelif suçlardan diğer illerden aranması olan 801, Diyarbakır’da aranması olan 2 bin 429 şahıs olmak üzere, toplam 3 bin 230 şahıs yakalanarak adli mercilere sevk edildi.
Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerince, yapılan çalışmalarda ise diğer illerden çalınarak Diyarbakır’a getirilen 29 araç ile Diyarbakır’dan çalınan 100 araç olmak üzere toplam 129 araç bulunarak sahiplerine teslim edildi. Araç hırsızlığı olayıyla ilgili 117 şahıs adli mercilere sevk edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da asayiş uygulaması: Aranan şahıslar yakalandı, uyuşturucu madde ele geçirildi Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde gerçekleştirilen geniş kapsamlı asayiş uygulamalarında aranan şahıslar yakalanırken, uyuşturucu madde ele geçirildi, çok sayıda araç ve iş yeri denetlendi. Nilüfer, Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde 12 ayrı noktada yapılan sabit asayiş uygulamasında 291 araç sorgulandı. Uygulamada 504 şahıs sorgulanmış olup, yoklama kaçağı olduğu tespit edilen 2 aranan şahıs yakalandı. Asayiş Şube Müdürlüğü koordinesinde Asayiş, Terörle Mücadele, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Çevik Kuvvet, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ve ilçe emniyet birimlerinin katılımıyla 24 farklı noktada sabit, hareketli yol ve umuma açık iş yeri uygulaması gerçekleştirildi. Yapılan yol uygulamalarında 2 bin 741 şahıs sorgulanırken 4 aranan şahıs yakalandı. Denetimler sırasında 1 şahıstan 0,41 gram kokain, 1 şahıstan ise 2,94 gram bonzai ele geçirilerek şüpheliler hakkında adli işlem yapıldı. Ayrıca 1 şahıstan havalı tabanca ele geçirilirken, şahıs hakkında idari işlem uygulandı. Uygulamalar kapsamında bin 230 araç sorgulandı, 1 araç trafikten men edilirken 17 araca toplam 115 bin 800 TL idari para cezası kesildi. Umuma açık iş yerlerine yönelik denetimlerde ise 12 iş yeri kontrol edildi, 129 şahıs sorgulandı ve herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Denetimler sonucunda 1 iş yerinin ruhsatsız faaliyet gösterdiği tespit edilirken, 5 iş yerine idari para cezası uygulandı. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanmasına yönelik denetim ve uygulamalarının aralıksız devam edeceği bildirildi.