YEREL HABERLER - 19 Mart 2012 Pazartesi 13:26

TODAM KADINLARI "ÇAMURYOLU"NDA SANATLA BULUŞTU

A
A
A
TODAM KADINLARI "ÇAMURYOLU"NDA SANATLA BULUŞTU

Çankaya Belediyesi’nin Kültür Sanat Merkezi Galeri Kara, Toplumsal Dayanışma Merkez’lerinde çeşitli kurslara katılan kadınları, çamuru sanat eserine dönüştüren Güney Koreli heykeltıraş Kim Yong Moon ile buluşturdu.
Ankaralı sanatseverlerin gözde mekanlarından biri olan Galeri Kara, kuruluşunun 2. yıldönümü nedeniyle uluslararası sanatçı heykeltıraş Kim Yong Moon’un Macsabal, Haesung Hangarı (Gezegen Kavanoz), Tojangsungt (Terracota Heykelcik) ve benzeri 108 eserinin yer aldığı Clay Way- Çamur Yolu adlı sergisine ev sahipliği yaptı.
Galeri, serginin yanı sıra 12-16 Mart tarihleri arasında gerçekleştirdiği torna çalıştayının son gününde de Toplumsal Dayanışma Merkezlerinden kadın kursiyerleri çamur sanatıyla bir araya getirdi.
Daha önce Umut ve Yıldız TODAM’dan, son gün ise Ata TODAM merkezlerinden gelen kadınlar, Kim Yong Moon eşliğinde çamura şekil vermenin keyfini yaşadılar. Moon, çalıştaya katılan tüm kadınlara, çamura şekil verme yöntemi olan ’torna’ ile çamurun sanat eseri haline gelmesini, tercüman eşliğinde anlattı. Kadınların her biri kendi elleriyle yaptıkları eserlerin üzerine imzalarını atmanın heyecanını yaşadılar.
Sanata ve sanatçıya her zaman ayrı bir önem veren Çankaya Belediyesi yetkilileri, Ankara ve Çankaya’yı sanatla buluşturmanın öneminin üzerinde durulması gerektiğini ve Galeri Kara’da bu tür sanat aktivitelerinin devam edeceği bilgisini verdiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Tekirdağ’da gülümseten anlar: Arabasız kaldı, neşesini bozmadı Tekirdağ Çorlu’da süresi geçmiş ehliyetle direksiyon başına geçen otomobil sürücüsü trafik kontrolüne takıldı. Direksiyondan men edilerek araçsız kalan sürücü ve arkadaşlarının neşesini hiç bozmaması dikkat çekti. Çorlu Bölge Trafik ekipleri, gece saatlerinde Çorlu çevre yolunda yaptığı denetimlerde kurallara uymayan sürücülere taviz vermedi. Denetimler vatandaşlardan tam not aldı. İstanbul’dan Edirne’ye yola çıkan bir otomobil sürüsünün ehliyetinin süresi geçtiği belirlendi. Sürücü Bilal A., araçtan men edildi. Otomobil de çekiciye konularak yedi emin otoparkına bırakıldı. "Altımızda araba gitti, yaya kaldık" 2 yıl tanınan süre içinde herhangi bir işlem yapmadığı için kendisini eleştiren sürücü Bilal A., "Silivri’ye gezmeye diye gitmiştik, sonra Edirne’ye doğru yola çıktık. Polis ekipleri Çorlu girişinde durdurdu. Yani süresi geçmiş ehliyetle direksiyona geçemeyeceğimi biliyordum. Devlet bize 2 yıl süre vermişti. Biz o sürede değiştirmedik ve böyle de sonuçlarına katlanıyoruz. Şimdi sürücü belgesi de gitti, altımızdan araba da gitti ve yaya kaldık. Çağırdığımız taksiye binip yola çıkacağız." diye konuştu. "Ben de seni haber yapacağım" diyerek kameraya el salladı Kameraya el sallayan sürücü Bilal A.’nın, çağırdığı taksi ile yola çıkarken muhabire de, "Bak sen arabaların yanında çok geziyorsun, ben de seni haber yapacağım." demesi gülümsetti.