YEREL HABERLER - 21 Mart 2012 Çarşamba 16:01

SAMSUN DİYARBAKIR KARDEŞLİĞžİ YEMEОİ

A
A
A
SAMSUN  DİYARBAKIR KARDEŞLİĞžİ YEMEОİ

Ankara Samsun Dernekler Federasyonu (ASDEF) tarafından "Samsun-Diyarbakır Kardeşliği Yemeği" düzenlendi. Ankara Kuzey Yıldızı Samsun Pide Salonu`nda düzenlenen yemeğe AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, ASDEF Genel Başkanı Mimar-Ekonomist Remzi Kozal, Ankara`daki Samsun Dernek Başkanları, Ankara Samsun Platformu yöneticileri, İstanbul Samsun Dernekler Federasyonu Genel Başkanı H.Kaya Aşçı, SAYSİAD Genel Başkanı Helim Kurt, eski Samsunspor Başkanı İşadamı Sezgin Gümüş ve Samsun`un önde gelen simaları katıldı. Özellikle evladını teröre kurban vermiş bir kişi olan Milletvekili Oya Eronat, Türkiye genelinde barış ve huzurun sağlanması için çalıştıklarını söyledi. Samsun Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Remzi Kazal yaptığı konuşmada, Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat`ın her şeye rağmen barışçı ve birleştirici kimliğine vurgu yaparak, "Doğusuyla batısıyla bizi hiçbir güç, hiçbir kimse ayıramaz. Çünkü bizler özbeöz kardeşiz. Ben ne kadar Samsunluysam, en az o kadar da Diyarbakırlıyım" dedi. Başkan Remzi Kozal, Milletvekili Oya Eronat`a Samsun-Diyarbakır kardeşliğinin anasına plaket takdim etti. Milletvekili Eronat ise Samsun`un 10. milletvekili olduğunu söyleyince, yemeğe katılanlar tarafından alkışlandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Kahramankazan Belediye Başkanı Çırpanoğlu engelli bireyler ile buluştu Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, belediye bünyesinde faaliyet gösteren Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi. Kahramankazan Belediye Başkanı Selim Çırpanoğlu, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Engelsiz Yaşam Merkezi’nde engelli bireyler ve aileleriyle bir araya geldi. Engelli bireylerin el emeği eserlerini tek tek inceleyen Çırpanoğlu, engelli ailelerinin yaşadıkları sorunları da dinledi. Engellilere yüzme havuzu, istihdam, yaz okulu ve engelli bireylerin ailelerine psikolojik destek konuları gelen talepler arasında yer aldı. Çırpanoğlu, ailelerin taleplerini tek tek dinleyerek not aldı vğe çözüm önerileri konuşuldu. Özel ihtiyaçlı bireylerin karşılaştıkları engelleri kaldırmak istediğini belirten Çırpanoğlu, "Sizlerin neler yaşadıklarıyla alakalı ancak empati yapabiliyoruz ama bu empatiyi içtenlikle ve derinden yaptığımızı bilmenizi istiyoruz. Sadece Engelliler Haftası’nda çıkıp, ‘Hepimiz birer engelli adayıyız’ diyerek bazı şeyleri savuşturmak istemiyoruz. Bundan sonra öyle beylik laflar değil, elimizden ne geliyorsa fazlasıyla yapmak suretiyle sizlerin derdine derman olma, yarasına merhem olma düşüncesiyle bu yola çıktık” dedi. Etkinlik sonunda Çırpanoğlu’na içinde Nutuk’un bulunduğu ahşap kitaplık hediye edildi. İkramlar ve fotoğraf çekimi ile program sona erdi.
Aydın Efeler Belediyesi kırsal mahallelerde yol çalışmalarını sürdürüyor Efeler Belediyesi, kırsal mahallelerin yollarında yaptığı çalışmalarla çiftçilerin en büyük giderlerinden olan akaryakıtta tasarruf yapmalarını sağlıyor. Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve çalışma arkadaşları tarafından yürütülen çalışmalarla üretim desteklenmeye devam ediyor. Vatandaşların çeşitli ürünler yetiştirdiği tarım arazi ve arsalarına hem kısa zamanda hem de konforlu şekilde ulaşması için harekete geçen Efeler Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri birçok mahallede yol açma ve onarım çalışmaları sürdürüyor. Ekipler son olarak; Kızılcaköy, Konuklu, Aşağı Kayacık, Terziler, Dağemiri, Kenger ve Doğanköy mahallelerinde yıpranan yolları onarıp ve yeni yol açma işlerini gerçekleştirdi. Yapılan çalışmaların Efeler Belediyesi’nin görev ve sorumluluk alanındaki ihtiyaç duyulan tüm mahallelerde devam edeceği belirtildi. Çalışmalar nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri, “Bizler için mevcut yollardaki sorunun giderilmesi ve yeni yollar açılması çok önemli. Akaryakıt fiyatları belimizi büken en büyük gider. Yollarımız düzgün olunca ve arazilerimize ulaşmak için daha kısa alternatif yollar açıldığında bu giderden tasarruf edebiliyoruz. Aynı zamanda kaza riski de azalıyor. Bu imkânları bize sağlayan Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin ve ekiplerine teşekkür ederiz” diye konuştu.