YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 16:09

KARDELEN KOLEJİ DÜNYA SU GÜNÜ YARIŞMALARINDA 3 ÖDÜL BİRDEN KAZANDI

A
A
A
KARDELEN KOLEJİ DÜNYA SU GÜNÜ YARIŞMALARINDA 3 ÖDÜL BİRDEN KAZANDI

Dünya Su Günü nedeniyle Kayseri DSİ 12. Bölge Müdürlüğü`nde düzenlenen törende, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.
Dünya Su Günü nedeniyle Kayseri DSİ 12. Bölge Müdürlüğü`nde düzenlenen törene Özel Kardelen Koleji İlköğretim Müdürü Özgül Saygılı, Türkçe öğretmeni Yeliz Özer ve Resim öğretmeni Handan Özkan katıldı.
Dünya Su Günü nedeniyle düzenlenen ödül töreninde bölge birincisi olan Özel Kardelen Koleji İlköğretim 7. sınıf öğrencisi Abdullah Bilik`e ödülünü Kayseri Vali Yardımcısı Azmi Çelik verdi. Resim Dalında mansiyon ödülüne layık görülen Kardelen Koleji öğrencisi Batuhan Karakoç ve kompozisyon dalında mansiyon ödülü kazanan Özel Kardelen Koleji İlköğretim Okulu öğrencisi Berfin Özkan`a ise ödüllerini DSİ 12. Bölge Müdür Yardımcıları takdim etti.
Kardelen Koleji İlköğretim Müdürü Özgül Saygılı ödül töreninden sonra yaptığı açıklamada DSİ tarafından yapılan resim ve kompozisyon yarışmalarında Nevşehir birincisi okul olmaktan dolayı son derece mutlu olduklarını söyledi. Saygılı, ``˜` Özel Kardelen Koleji olarak 2011-2012 Eğitim öğretim yılında son derece başarılı bir dönem geçiriyoruz. Öğrencilerimiz gerek Nevşehir`de gerekse bölge yarışmalarında ve Türkiye geneli yapılan yarışmalarda dereceler kazanıyorlar. Ben bu başarıda emeği geçen öğretmenlerimize, öğrenci velilerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum.`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri 3 yaşındaki çocuğuna köpek saldıran baba: "Köpeğin çocuğumuzu bırakması için çok uğraştık" Kayseri’de Ramazan Bayramı’nın ilk günü sokakta oynadığı sırada başıboş bir köpeğin saldırısına uğrayan ve ağır yaralanan 3 yaşındaki yabancı uyruklu çocuğun tedavisi Ankara’da sürüyor. 12 gündür tedavi altında olan çocuğun 3 kez ameliyat olduğu öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, Melikgazi Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Anbar Mahallesi Beydağ Sokak’ta 20 Mart’ta Ramazan Bayramı’nın ilk günü yaşanan olayda, başıboş köpek sokakta oynayan yabancı uyruklu A. D.‘ye (3) saldırdı. Olayda A.D. ağır yaralanırken, ihbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve belediye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından talihsiz çocuk ambulansla Kayseri Şehir Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Başıboş köpek belediye ekipleri tarafından uyuşturucu iğne ile bayıltılarak, barınağa götürüldü. Öte yandan, köpek saldırısı sonucu başından ağır yaralanan A.D. Kayseri Şehir Hastanesi’ndeki ilk müdahalenin ardından tedavi için Ankara Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Burada 12 gündür tedavi altında olan çocuğun 3 kez ameliyat olduğu ve ailenin çocuklarının yaşadığı olayla alakalı ilgililerden şikayetçi olacağı öğrenildi. "Köpeğin çocuğumuzu bırakması için çok uğraştık" Olay anını ve çocuğun tedavi sürecini anlatan baba Salih D., "Çocuğum bahçede oynamaya çıktı. Baktığımda ‘anne’ ve ‘baba’ diye bağırmaya başladı. Köpek çocuğu ısırmış ve bırakmıyordu. Annesi yanına koştu ve köpeği tutmaya çalıştı. Ancak köpeği ayıramadı, gücü yetmedi. Sonra ben gittim. Annesi vurduğu halde köpek çocuğumu bırakmadı. Sonra ben vurmaya başlayınca çocuğumu bıraktı. Çocuğumuzu bırakması için çok uğraştık. Köpek bırakınca ambulansı aradık. Sonra çocuğumu hastaneye götürdüler. Hastanedeki ilk müdahaleden sora aynı gün gece Ankara’ya gönderdiler. Çocuğum 3 tane ameliyat oldu. 12 gündür hastanede tedavi görüyor. Çocuğuma bir şey olursa diye korkuyorum. Mahallemizde başıboş bir tane bile köpek kalmamalı. Sokakta oynayan her çocuk için tehlike arz ediyor. Çocuklarımız sokakta rahatça oynasın" dedi.