GENEL - 25 Mart 2012 Pazar 18:54

BDP`Lİ ALTAN TAN: "YENİ ANAYASA, KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN SON ŞANS"

A
A
A
BDP`Lİ ALTAN TAN: "YENİ ANAYASA, KÜRT SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ İÇİN SON ŞANS"

Bitlis Barış Meclisi tarafından Bitlis`in Tatvan ilçesinde "Nasıl Bir Anayasa" adlı panele katılan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın demokratik bir anayasa yapması halinde, BDP olarak destek vermeye hazır olduklarını söyledi.
Hüseyin Olan moderatörlüğünde Tatvan Kültür Merkezinde düzenlenen panelde, Anayasa ile ilgili öneri ve açıklamalarda bulunan Milletvekili Tan, Anayasa sürecini girilen bu günlerde topun Başbakan`da olduğunu ve Başbakan`ın Demokratik bir anayasa hazırlaması durumunda BDP olarak destek vereceklerini belirtti.
Anayasa`nın, Kürt sorununun çözümü için son şans olduğuna dikkat çeken Tan, "Yeni anayasa sürecinde çoğunluk Başbakan`da olduğu için haliyle top Başbakan`da. Başbakan istediği takdirde sorun çözülür. Çözüm varsa biz de varız. Ancak çözül olmaz ise orayı onlara dar ederiz. Eğer yeni anayasayı yapamazsa bundan sonra Ankara düşünsün" dedi.
Yeni yapılacak olan Anayasa`da Kürt sorunu, Din sorunu, Başörtüsü sorunu, Cem evlerinin açılmama sorununun ve buna benzer sorunların önünden engelleri kaldırması gerektiğine değinen Altan Tan, Yeni Anayasanın düzgün yapılması durumunda geriye kalan sorunlarında zaman içerisinde çözüme kavuşturulabileceğini kaydetti.
Panele Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nazan Üstündağ, Av. İnsan Hakları Savunucusu Hüsnü Özdül, Türkiye Barış Meclisi Üyesi İmam Canpolat, Panelist olarak katılırken, Paneli izlemeye ise, STK Temsilcileri, Tatvan Belediye Başkanı Abdullah Ok, Güroymak Belediye Başkanı M. Emin Özkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir