YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 09:45

İKİ YAŞINDAKİ SÜS KÖPEĞžİ ``˜KÖPÜK`Ü GASP EDENE 3 YIL 8 AY HAPİS CEZASI

A
A
A
İKİ YAŞINDAKİ SÜS KÖPEĞžİ ``˜KÖPÜK`Ü GASP EDENE 3 YIL 8 AY HAPİS CEZASI

Erzurum`da iki yaşındaki evcil golden süs köpeği ``˜köpük`ü tasmasından çıkararak gasp eden 18 yaşındaki Bayram D. tutuklu yargılandığı Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi`nde ``˜nitelikli gasp` suçundan 3 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme, gerekçeli kararında işlenen gasp suçunda mağdura söylenen ``˜`Biraz daha üstelersen sana işkence yaparım, döverim` sözlerinin tehdit içerikli nitelikli gasp suçu unsurlarını oluşturduğu yönünde görüş belirtti.
``˜SANA İŞKENCE YAPARIM` TEHDİTİ İLE GASP ETTİ
Gasp olayı, iddiaya göre geçtiğimiz yılın Haziran ayında Gürcü kapı semtinde meydana geldi. Çırçır Mahallesi`nde oturan 18 yaşındaki Bayram D. Abdullah Cebeci`ye ait iki yaşındaki golden süs köpeği ``˜köpük`ü Gürcü kapı semtinde gezdiren Yakup Y, süs köpeği ``˜köpük`ü gezdirirken Bayram D. İle karşılaştı. Yakup Y`nin elinden köpeği almak istediği sırada, ``˜Köpek benim değil, emanet` sözlerine karşılık Bayram D.,`Biraz daha üstelersen sana işkence yaparım, döverim. Git ona deki Çırçırlı Bayram`ın selamı var` tehdidi ile köpeği tasmasından çıkardıktan sonra, kucaklayarak kaçırdı. Polise yapılan şikayet üzerine yakalanan Bayram. D. Çıkarıldığı Sulh Ceza Mahkemesi`nde, ``˜nitelikli gasp` suçundan tutuklanarak Erzurum H Tipi Cezaevine konmuştu.
``˜İŞKENCE YAPARIM DEMEDİM`
Erzurum Üçüncü Ağır Ceza Mahkemesi`nde hakkında TCK`nin 149-1 maddesi kapsamında 8 ila 15 yıl arasında hapis cezası istenilen Bayram D. Mahkemede,`Yakup Y`nin gezdirdiği köpeği kesinlikle gasp etmedim. Bu köpeği tasması ile gezdirirken yanına yaklaşarak bu köpeği çiftleştirme işleminde kullanacağım diyerek izinle aldım. Ben kendisine sana işkence yaparım sözler sarf etmedim. Abdullah bu köpeği çok istiyorsa gelip benim kulübeden alsın dedim.` Diye konuştu.
NİTELİKLİ GASP SUÇUNDAN 3 YIL 8 AY YAPİS CEZASI VERİLDİ
Mahkeme, 5237 Sayılı TCK`nin 149 maddesi kapsamında 11 yıl hapis cezası verdi. Sanığın suç tarihinde 15 -18 yaş grubunda olduğu dikkate alınarak 7 yıl 4 ay, cezasından takdiren 1-2 oranında indirim yaprak 3 yıl 8 ay hapis cezasına mahkûm etti. Bayram D`nin tutukluluğundaki süreyi ve dosyanın Yargıtay aşamasını dikkate alan mahkeme heyeti sanığın tahliyesine karar verdi. Dosya, Yargıtay`a gönderildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de komşuluk örneği: Ulaşamadığı komşusundan soğuk havada haber bekledi Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde şeker hastası olan komşusuna ulaşamayan aile ekiplere haber verdi. Adeta komşuluk örneği gösteren aile komşularının evden sağ salim çıkması için dua ederken, soğuk havada umutla bekledi. Komşusundan iyi haberi alan yaşlı kadın derin nefes aldı. Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Barbaros Mahallesi Akgün Sokak’ta 3 katlı binada meydana gelen olayda, şeker hastası komşusu C.A.’yı art arda arayan komşusu Şemsi Erzurum, C..A.’nın telefonuna bakmaması üzerine telaşlanarak, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İhbar üzerine bölgeye polis, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, itfaiye ekipleri de C.A.’nın son kattaki evine platformlu merdivenle ulaştı. Pencereden eve giren ekipler C.A.’nın hareketsiz şekilde yattığını gördü. C.A. sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından tedbir amaçlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ekiplerden iyi haberi alan Şemsi Erzurum ise komşusu C.A.’ya ambulansa kadar eşlik ederken, derin nefes aldı. "Vicdanen rahatsız oldum" Ekiplerin çalışması sırasında komşusundan iyi bir haber bekleyen Şemsi Erzurum, "Komşumuz şeker hastası ve kimsesi yok. Bende kendisini akşam saatlerinde hastaneye gitmesi için aramıştım. Çok kez aradım ve geceye kadar ulaşamadığım için vicdanen rahatsız oldum. Polisi ve itfaiyeyi aradım. İnşallah sağ çıkar inşallah bir şey olmaz. İyi bir komşumuz. İnşallah sağlığı, sıhhati yerinde olur. Komşum inşallah iyi olur. Bende mutlu olurum. Soğukta olsa ben vicdanen rahatsız oldum" dedi. "Çok şükür bulundu" Komşusundan gelen iyi haberi gülücüklerle karşılayan Erzurum, "Çok şükür bulundu. Sağ salim bulunduğuna çok sevindim. Bayılmış içeride ve şimdi de hastaneye götürüyorlar. İnşallah iyi olur. Geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.