YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 16:56

GİRİŞİMCİ ÖОRENCİLERDEN BAŞKAN ŞAHİN`E ZİYARET

A
A
A
GİRİŞİMCİ ÖОRENCİLERDEN BAŞKAN ŞAHİN`E ZİYARET

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ayvacık Meslek Yüksekokulu Genç Girişimciler Topluluğu üyeleri Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin`i ziyaret etti.
Ziyarette bir konuşma yapan Ayvacık Meslek Yüksekokulu Genç Girişimler Topluluğu Başkanı Serhat Arslan, topluluğun Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı`na bağlı olarak faaliyet gösterdiğini belirterek, ``Topluluğumuz üniversitemizin birimlerinin bulunduğu tüm ilçe ve merkez okullarında yapılanmış durumda. Bu kapsamda ilk etapta girişimciliği hayat felsefesi olarak benimseyen öğrenci arkadaşlarımızla Belediye Başkanlığı göreviyle onurlandırılan başkanımız Mehmet Ünal Şahin`i ziyaret etmek istedik`` dedi.
Ayvacık Belediye Başkanı Mehmet Ünal Şahin ise öğrencileri girişimciliği kendilerine yaşam biçimi olarak benimsemelerinden dolayı kutlayarak, ``Girişimcilik demek başarıya giden yolda birçok çile çekmek demektir. Öğrenci arkadaşlarımız görüyorum ki bunları şimdiden kabullenmişler. Kendilerini kutluyorum. Genç yaşlarda başladığımız iş yaşamımızda edindiğimiz bir tecrübe de yaşadığımız bölgeye katkılar sunmaktır. Ayvacık Meslek Yüksekokulu`nda eğitim gören arkadaşlar bölgenin sorunlarıyla yakından alakadar oluyorlar. İlçemizin ismini yerel ve ulusal anlamda temsil ediyorlar. Kendilerine yürekten teşekkür ederim`` dedi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Malatya CHP Genel Başkanı Özel: "Muhalefet çivi çakma makamı değildir, çiviyi kimin çakacağına millet karar verir" Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin üçüncü yılında Malatya’da çeşitli ziyaret ve programlara katıldı. Malatya’da çeşitli temaslarda bulunan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Nikah Sarayı’nda Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Malatya’ya kazandırılan yatırımların temel atma törenine katıldı. 6 Şubat’ta büyük bir acıya tanıklık edildiğini ifade eden Özel, "6 Şubat depremi şüphesiz dünya afetler tarihine geçecek bir depremdir. Asrın felaketi denmesi boşuna değildir. Bu depreme hazırlıksız yakalandığımızı kabul etmemiz gerekiyor. Bu, devletin ve milletin ortak bir kusurudur" dedi. "Hükümet mazeretsiz şekilde hazırlıksız yakalandı" 21 yıldır iktidarda olan hükümetin depremde yaşanan hasardan sorumlu olduğunu dile getiren Özel, 1999 depremlerinin ardından toplanan deprem vergilerini gündeme getirdi. Bugüne kadar yaklaşık 41 milyar dolar deprem vergisi toplandığını belirten Özel, "İmar aflarından 26 milyar dolar, özelleştirmelerden ise 65 milyar dolar gelir elde edilmiş. Toplamda 132 milyar dolar kaynak var. Depremden önce bu kaynaklarla yıkıp yeniden yapılabilirdi. Depreme hazırlanmak için her şey varmış ama maalesef hükümet, mazeretsiz şekilde memleketi hazırlıksız yakalamış" ifadelerini kullandı. "Muhalefet çivi çakma makamı değildir" Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muhalefete yönelik eleştirilerine de değinen Özel, "Cumhurbaşkanı, ‘Muhalefet deprem bölgesine bir çivi bile çakmadı’ diyor. Muhalefet çivi çakma makamı değildir. Çiviyi kimin çakacağına millet karar verir. Muhalefetin görevi, o çivinin düzgün çakılıp çakılmadığını denetlemektir" şeklinde konuştu. CHP’li belediyelerin deprem bölgesine yaptığı yardımlar Deprem yardımlarının AFAD bünyesinde toplandığını hatırlatan Özel, CHP’li belediyelerin katkılarına ilişkin şu bilgileri paylaşarak, "AFAD kayıtlarına göre CHP’li belediyeler tarafından 10 deprem iline 9 bin araç gönderildi. 28 bin 521 personel görev aldı, 7 bin 200 tır sevk edildi. Sadece Malatya’ya 668 araç, bin 487 personel ulaştı. 661 tır malzeme dağıtıldı ve 13 mobil mutfak kuruldu" dedi. Özel, konuşmasının devamında mücbir sebep haline değinerek, esnafın siftah yapamadan dükkan kapattığını ifade etti. Depremzedelerin konut teslimi sırasında boş senet imzalamak zorunda bırakıldığını öne süren Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a deprem konutlarının ücretsiz verilmesi çağrısında bulundu.