YEREL HABERLER - 27 Mart 2012 Salı 18:57

DEV ÖОRENCİLERDEN TİYATRO ORGANİZASYONU

A
A
A
DEV ÖОRENCİLERDEN TİYATRO ORGANİZASYONU

251 Bin Dev Öğrenci Projesi kapsamında İstanbul Adım Tiyatrosu oyuncularının oynadığı uyuşturucunun zararlarını anlatan ``Pembe Aslında Siyahtır`` adlı tiyatro oyunu Manisalılar için sahnelendi.
Manisa Belediyesi Kültür Merkezi Lale Salonu`nda sahnelenen oyunu Vali Halil İbrahim Daşöz ve eşi Nilgün Daşöz, Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, bazı daire müdürleri, okul müdürleri, okul aile birliği başkanları, muhtarlar, gazete köşe yazarları, basın mensupları, 251 Bin Dev Öğrenci Projesi İl ve okul proje kurulu ile öğrenciler izledi. Yönetmenliğini ünlü tiyatro ve dizi oyuncusu Ercüment Balakoğlu`nun yaptığı, "Pembe Aslında Siyahtır" isimli oyun Manisalılardan tam not aldı. Oyun öncesi İl Proje Kurulunda görev alan öğrencilerden Ömer Yağcı Emily Dickinson`un ``Boşuna Yaşamış Olmayacağım``, Melis Gökçe Erpınar ``Aynadaki Yüz``, Buğlem Yılmaz ``Eğer Öğretebilirsem`` adlı şiirleri okurken öğrenci Tuğba Demir ile Okul Aile Birliği Temsilcisi Malik Biber 251 Bin Dev Öğrenci Projesiyle ilgili duygu ve düşüncelerini paylaştılar ve çeşitli yorumları dile getirdiler. Vali Halil İbrahim Daşöz, ``Bu oyun paket olarak Valilik, İl Özel İdaresi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bütün ilçelerde en az 4`er seans oynandı. Bütün işlerde öğrencilerin emeği var. Alaşehir`de oyuna giderken tiyatrocular kaza geçirdi. Kazaya rağmen ısrarla biz bu oyunu sürdürmek istiyoruz dediler. 251 Bin Dev Öğrenci bundan sonra daha farklı olacaklar. Onların Manisa için, Türkiye için neler yapabileceklerini göreceğiz. Akhisar Belediye Başkanı, Akhisar Kaymakamı burada. İlk kez Akhisar`da dev öğrenciler Planetaryum ve Gözlem Evi`nin temelini atacaklar. Belli bir süre sonra aynı durum Salihli`de de olacak. Biraz sabredebilirsek bu çocukların nasıl bir tarih yazacağını hepimiz göreceğiz. Bütün öğrenciler bu işleri yürekleriyle yapıyorlar. Dev öğrenciler Manisa`nın tanıtımı için elinden geleni yapıyorlar`` dedi.
Uyuşturucu konusunun herkeste farkındalık yaratması gereken bir konu olduğunu belirten Vali Daşöz oyuna bekledikleri kadar ilgi olmadığını ifade ederek, ``Bu çocuklar bizim çocuklarımız. Hepimiz çocuklarımızın başarılı ve mutlu olmasını isteriz. Peki bunlar nasıl gerçekleşecek. Açıkçası sitem dolu olduğum için açıklamak istiyorum. Bunların süreçleri bunlar. ``˜Çocuklar çalışkan olun, çocuklar dürüst olun, çocuklar sigara içmeyin` deyin ama karşısına geçip içmek olmaz. Çocuklar özgüven kazanmak için çalışırken, onlara destek verilmiyorsa sıkıntı vardır. Onun için Akhisar heyetine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir ilçenin kaymakamı, belediye başkanı, öğrencileri gecenin bir saatinde bir konuyu paylaşmak için vilayete geliyorsa orada başarı kaçınılmazdır. Onlar da alkışı fazlasıyla hak edecektir`` dedi. Oyun sonunda İstanbul Adım Tiyatrosu Yönetmeni Ercüment Balakoğlu, ``Çevrenizde uyuşturucuya bulaşmış veya bulaşacak olan birini görürseniz kimseden çekinmeden, korkmadan büyüklerinize, en yakın emniyet birimine bildiriniz. Belki bir genci kurtarmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Sayın veliler, çocuklarımızı ne sıkalım ne de fazla başı boş bırakalım. Onlar bizim geleceğimizin dev öğrencileridir. Onları sevelim, şefkat gösterelim. Onlar birer çiçek soldurmayalım`` dedi.
Vali Daşöz, oyuncular adına Metin Karaman`a plaket, diğer oyunculara da Manisa`ya özgü ürünlerin yer aldığı hediye verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Bulundurma ruhsatlı tabanca üzerinde çıktı, “Bu seferlik affedin” dedi Aksaray’da bulundurma ruhsatlı tabancayla polise yakalanan sürücü adli işlemden kurtulmak için, “Bu seferlik affedin” diyerek ekiplere uzun süre dil dökerken, polis merkezine götürülmek istenen sürücü polis aracında yeri de beğenmedi. Olay, Büyük Bölcek Mahallesi Kültür Park Caddesi’nde yaşandı. Edinilen bilgiye göre, cadde üzerinde asayiş uygulaması yapan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri şüphe üzerine 68 ADH 034 plakalı kamyoneti durdurdu. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen sürücü A.G.’nin (22) aracında Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde arama yapan bekçi ve polis ekipleri araç içinde bir adet tabanca buldu. Bulunan tabancanın ruhsatlı olduğunu belirten A.G. cüzdanından ruhsat çıkartarak ekiplere “Silah Bulundurma Ruhsatı” uzattı. Tabancanın ruhsatlı olduğunu, ancak taşıma değil bulundurma ruhsatı olduğunu belirleyen ekipler sürücüye bulundurma ruhsatlı tabancanın taşınamayacağını belirterek adli işlem yapmak istedi. Bu sırada işlem yapılmamasını isteyen sürücü A.G. polis ekiplerine uzun süre dil döktü. Tabancayı yağlamak için aldığını ifade eden sürücü A.G., “Komiserim dükkandan daha yeni çıktım. Temizledim silahımı, üzerinde yağ duruyor. Dükkanda temizliyorum silahı. Çünkü yağ falan hepsi dükkanda. Komiserim yapmayın, bu seferlik affedin bir daha olmasın. Sizde haklısınız, hiç itirazım yok. Sicilime bakabilirsiniz, silaha da bakabilirsiniz. Sadece tek sıkıntım temizledim eve götürüyorum” dedi. Uzun süre dil dökse de işlemden kurtulamayan sürücü ifadesi alınıp adli işlem yapılmak üzere polis merkezine götürülmek üzere polis otosuna davet edildi. Polis otosunda bindirileceği yeri beğenmeyen sürücü bu kez de yerini değiştirmek için uzun süre dil döktü. Bundan da kurtulamayan sürücü polis otosunun arkasına bindirilerek adli işlemler yapılarak ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldü. Olayla ilgili Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığınca tahkikat başlatıldı.
Ankara Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile yayımlanan karar ile birlikte Angola Cumhuriyet nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 4’üncü maddeleri gereğince Mustafa Çelik atandı. Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Kadın Statüsü Genel Müdürü Gülser Ustaoğlu, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4’üncü maddesi gereğince görevden alındı. Bakanlıkta açık bulunan Şehit Yakınları ve Gaziler Genel Müdürlüğüne Muharrem Kurt, Hukuk Hizmetleri Genel Müdürlüğüne ise Özge Aydiş Toy atandı. Yine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında Samsun İl Müdürü Tekin Balcı ve Rize İl Müdürü İdris Altuntaş görevden alındı. Amasya İl Müdürlüğüne Mersin İl Müdürü Veysel Topkaya, Bitlis İl Müdürlüğüne Vefa Akdoğan, Çorum İl Müdürlüğüne Sahit Aydın, Elazığ İl Müdürlüğüne Ömer Faruk Ergün, Hakkari İl Müdürlüğüne Abdulhalim Ünalan, Kahramanmaraş İl Müdürlüğüne Müslüm Ferdi Bozkurt, Kastamonu İl Müdürlüğüne Harun Köksalan, Malatya İl Müdürlüğüne Ali Sait Çeçen, Manisa İl Müdürlüğüne Mustafa Kılıç, Mersin İl Müdürlüğüne Naci Yılmaz, Muğla İl Müdürlüğüne Isparta İl Müdürü Yakup Kütük, Muş İl Müdürlüğüne Ahmet Kırtay, Ordu İl Müdürlüğüne Sivas İl Müdürü Harun Tan, Sivas İl Müdürlüğüne Özgür Kırmızıtaş, Samsun İl Müdürlüğüne Bayburt İl Müdürü Kemal Gümrükçü, Şırnak İl Müdürlüğüne Salih Kaya, Tokat İl Müdürlüğüne Kıymet Boztaş, Yozgat İl Müdürlüğüne Arif Topal, Zonguldak İl Müdürlüğüne ise Mehmet Türkmen Köse atandı. Görevden almalar ve atamalar 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 ve 3’üncü maddeleri gereğince gerçekleştirildi. Resmi Gazete’de yer alan karar ile birlikte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Şükran Doğan, Uluslararası İşgücü Genel Müdür Yardımcısı Metehan Özcan ve Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi Abdulkadir Bülent Aytaç görevden alındı. Çalışma Genel Müdürlüğüne aynı yer Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Baş, Uluslararası İşgücü Genel Müdürlüğüne Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdür Yardımcısı Ali Aybey, Dış İlişkiler ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğüne Oğuz Tuncay, Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına İş Başmüfettişi Bekir Aktürk, Strateji Geliştirme Başkanlığında İbrahim Esenkar, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Rehberlik ve Teftiş Başkanlığına Ticaret Başmüfettişi Bülent Uğur Ecevit, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcılığına Engin Akyol ve Mustafa Işık, Sosyal Güvenlik Kurumu Yönetim Kurulu Üyeliğine Murat Doğanay, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Emeklilik Hizmetleri Genel Müdür Yardımcılığına Necmettin Öz, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Sigorta Primleri Genel Müdür Yardımcılığına ise Mürsel Baki atandı. Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğünde açık bulunan Yönetim Kurulu üyeliklerine ise Hasan Davulcu ve Ersin Dilber atandı.