YEREL HABERLER - 30 Mart 2012 Cuma 10:00

GÜMÜŞHANE BELEDİYESİNDE ÇALIŞACAK İŞÇİLER KURA İLE BELİRLENDİ

A
A
A
GÜMÜŞHANE BELEDİYESİNDE ÇALIŞACAK İŞÇİLER KURA İLE BELİRLENDİ

Gümüşhane Belediyesi`nin İş-Kur İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlediği Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında istihdam edeceği 40 kişi noter huzurunda çekilen kura ile belirlendi.
Mezarlık, Ağaçlandırma ve Çevre Düzenlemesi Projesi, Kamusal Alt Yapının Yenilenmesi Projesi, Harşit Çayı Çevre Düzenlemesi Projesi ve İçme Suyu Revize projeleri çerçevesinde Gümüşhane Belediyesi tarafından altyapı, temizlik ve çevre düzenlemesi işlerinde istihdam edilmek üzere alınacak 40 kişilik kadroya 68 kişi müracaat etti.
Gümüşhane Belediyesi Meclis Salonunda gerçekleştirilen kura çekimine Gümüşhane Belediyesi Fen İşleri Müdürü Sinem Açık, Park ve Bahçeler Müdürü Evrim Ezel Kara, Su İşleri Şefi Arif Okur, Gümüşhane İşkur İl Şube Müdürü Hasan Güler, Gümüşhane 1. Noter`den Başkatibe Handan Çelik, Katip Serdar Ağaç ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Noter huzurunda gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında Gümüşhane Belediyesinde altyapı, temizlik ve çevre düzenlemesi işlerinde çalıştırılmak üzere 68 kişiden 40`ı seçildi. Seçilen bu kişilerin 2 Nisan 2012 Pazartesi günü işbaşı yapacakları bildirildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Tarsus Belediyesi kurutma ve paketleme tesisi ile tarımcılığa destek oluyor Tarsus Belediyesi, belediyesi tesisleri içinde hizmet veren Meyve/Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi ile ilçede tarım ürünlerinin değerlendirilmesi ve pazarlanmasına yönelik hizmet sunmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi üreticilere yönelik adımlar atmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi tarafından Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyonu İçin Girişimcilik Kapasitesinin İyileştirilmesi (ENHANCER) projesi kapsamında yürütülen Ortak Kullanım Tesisleri çalışması sürdürülüyor. Verimli tarım toprakları ile tanınan Tarsus’ta, Tarsus Belediyesi tarafından hizmet veren Meyve Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi, tarım ürünlerinin farklı bir alternatif olarak değerlendirilmesine katkı sağlıyor. Tarsus’ta üretilen 25 farklı çeşit sebze ve meyvenin kurutma işlemi yapılarak halka sunuluyor. Tesiste domates, portakal, hurma, kayısı, şeftali, patlıcan, karpuz, kavun, havuç, enginar, ejder meyvesi, muz, kivi, ananas, elma, mandalina, portakal, fasulye biber ve mantar gibi ürünler kurutuluyor. Tesis sayesinde, Tarsuslu üreticilerin ürünleri daha geniş pazarlara ulaşırken gelir düzeylerini artırma fırsatı elde ediyorlar. Yerel üreticilerin desteklenmesi ve istihdamın artırılmasıyla birlikte, Tarsus’ta tarıma büyük destek sağlanıyor. Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, “Tarsus Belediyesi olarak üreticileri desteklemeye vatandaşlarımızın ise uygun fiyatlı temiz ve hijyenik koşullarda üretimi yapılan ürünlere ulaşmaları için çalışmalarımızı sürdürmekteyiz" dedi.
Manisa Polonya Eğitim Bakanı’na Salihli’nin yöresel ürünleri takdim edildi Manisa’nın Salihli ilçesinin Milli Eğitim Müdürlüğünün ortak olduğu “Talking With Dinasours” adlı 2023-2-PL01-KA210-SCH-000177404 numaralı KA210 ERASMUS+ projesinin ilk toplantısı Polonya’nın Siedlec Duy şehrinde gerçekleşti. Toplantıya Salihli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Yenen liderliğinde 50. Yıl Ortaokulu İngilizce öğretmeni Dilek Şahin, proje yürütücüsü Özlem Kaya katıldı.5 gün süren Polonya faaliyetlerinde Silezya Voyvodalığı Eğitim Bakanı, Alexandra Dyla proje faaliyetlerine katıldı ve Salihli’yi temsilen yöresel ürünler takdim edildi. Bakan, Osikowa Dolina atölyelerinde Aspen ağacı ile ürün tasarlama faaliyetlerine, katılımcılar ile birlikte katıldı. Ayrıca, Koziegowy Belediye Başkanı Jacek lczka, proje faaliyetlerine hem Szkoa Podstawowa w Siedlcu Duym okulunda katılırken aynı zamanda katılımcıları makamında ağırladı. Koordinatör Szkoa Podstawowa w Siedlcu Duym okulu ve personeli 5 gün boyunca dinozor temalı etkinlikler düzenlerken, öğrencilerin dikkatini dinozorlar ve nesli tükenen hayvanlara çekerek, iklim değişikliğinin öğretilmesi üzerine eğitsel kaynaklar ve ders planları geliştirilmesi amacıyla oturumlar gerçekleştirildi. Talking With Dinasours projesinin ikinci hareketliliği Portekiz’in Torres Vedras şehrinde Ekim 2024’de gerçekleşecek. Salihlili öğrenciler, Mezozoik zamanda yaşayan dinozor fosilleri ile çalışma ve kazı çalışmalarına katılma şansı elde edecekler.