YEREL HABERLER - 01 Nisan 2012 Pazar 12:09

BAKAN GÜNAY`DAN ALDIRMAZ`A DESTEK

A
A
A
BAKAN GÜNAY`DAN ALDIRMAZ`A DESTEK

Adana Büyükşehir Belediyesi`nce yaptırılan müze ve kütüphaneleri gezen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ``Adana`da güzel şeyler olmaya başlamış`` dedi.
Beraberinde Adana Valisi Hüseyin Avni Coş ve AK Parti Adana İl Başkanı Ziyaeddin Yağcı olduğu halde Büyükşehir Belediyesi`nce yaptırılan müze ve kütüphaneleri ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, çalışmalarla ilgili Başkan Vekili Zihni Aldırmaz`dan bilgi aldı.
Anadolu`nun ilk ve tek Sinema Müzesi`nde Orhan Kemal, Abidin Dino ile Yılmaz Güney`in balmumu heykellerini ve özel eşyalarını dikkatle inceleyen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, sinema müzesini hizmete açan Başkan Vekili Aldırmaz`ı kutladı.
Gazetecilerin ısrarı üzerine Orhan Kemal ve Abidin Dino`nun balmumu heykellerinin bulunduğu masaya oturan Bakan Günay, ``Bu iki büyük sanatçımızla aynı masada oturmak çok güzel. Çok başarılı olmuş, tebrik ederim`` dedi. Günay, sinema müzesi ile kütüphaneleri Bakanlık olarak takviye edeceklerini vurguladı.
Bakan Günay, daha sonra Adana Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi`nin ortaklaşa düzenleyerek hizmete açtığı Yeşiloba Şehitliği`ne geçti. Bakan Günay burada, Adana`nın düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen heykelcikleri inceledi, Milli Mücadele Kütüphanesi`ni gezdi.
Ziyaretlerden sonra Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz`a teşekkür eden Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ``Adana`da güzel çalışmalar olmaya başlamış`` şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Tekirdağ Çerkezköy’de aşçı yardımcılığı kursu açılacak Tekirdağ’ın Çerkezköy, Kapaklı ve Saray ilçelerinde yaşanan personel sorunu nedeniyle aşçı yardımcılığı kursu açılacağı bildirildi. Türkiye’nin üretim üssü olan Çerkezköy’de yaşanan personel sorununu çözmek için Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Odanın ilgili meslek komitesi olan 14. Meslek Komitesi’nin girişimi ile Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde aşçı yardımcılığı kursu açılacak. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin’in de önemle üstünde durduğu mesleki eğitim alanında geçtiğimiz günlerde bir adım daha atılarak, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile de bir proje hayata geçirilmişti. Gerçekleştirilen bu adımın ardından hizmet sektörünü kapsayan 14. Meslek Komitesi, kendi meslek gruplarındaki üyelerin sorunlarına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Komitelerinin kendi üyelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerde sektördeki en önemli eksiklerden birinin aşçılık alanında olduğu tespit edilerek, bu alanda çalışma başlatıldı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda 14. Meslek Komitesi Başkanı Kamil Canberk Atik, Komite Üyeleri Sedat Çolak, Abdullah Sezgin, İlker Sezen ve Şaban Kardeş, Çerkezköy Halk Eğitim Merkezi Müdürü Necmi Akman ile bir araya geldi. Yapılan görüşmede aşçı yardımcılığı kursu açılması kararlaştırıldı. Ön başvurular başladı Aşçılığa ilgi duyan ve bu sektöre kendini geliştirerek yeni bir meslek sahibi olmak isteyen herkesin katılım sağlayabileceği kursa detaylı bilgi için 0 282 726 88 88 dahili 1250 tuşlanarak Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ilgili personelinden bilgi alınabilecek. Kurs, başvurular yeterlilik sayısına ulaştıktan sonra başlayacak.