EĞİTİM - 04 Mayıs 2026 Pazartesi 08:58

Otlukbeli’nde kırsal kalkınma destekleri anlatıldı

A
A
A
Otlukbeli’nde kırsal kalkınma destekleri anlatıldı

Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Otlukbeli ilçesinde Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) 2026 tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.


Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen toplantıda, üreticilere hibe destekleri ile başvuru süreçleri hakkında detaylı bilgiler verildi. Program kapsamında kırsalda üretimin artırılması ve çiftçilerin ekonomik olarak desteklenmesi hedefleniyor.


Yetkililer, üreticilere çağrıda bulunarak desteklerden yararlanmak isteyenlerin başvuru sürecini kaçırmamaları gerektiğini vurguladı.



Otlukbeli’nde kırsal kalkınma destekleri anlatıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Kurbanlıklar satışa çıktı, pazarlıklar kızıştı Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte Mersin’de kurbanlık satışları başladı, hayvan pazarlarında yoğunluk ve pazarlıklar arttı. Küçükbaş hayvanlar 20 ila 40 bin lira arasında alıcı bulurken, büyükbaş kurbanlıkların fiyatı 130 bin liradan başlayıp 400 bin liraya kadar çıkıyor. 2026 yılı Kurban Bayramı, 26 Mayıs Salı günü arife olmak üzere 27-30 Mayıs tarihleri arasında idrak edilecek. Bayrama haftalar kalmasına rağmen kent genelindeki kurban satış noktalarında hareketlilik şimdiden hız kazandı. Vatandaşların bir kısmı belediyelerin belirlediği hayvan pazarlarını tercih ederken, bazıları ise kasaplarda satışa sunulan kurbanlıklara yöneliyor. Kurbanlık alımını son günlere bırakmak istemeyen vatandaşlar, erken davranarak satış merkezlerine gidip bütçelerine uygun hayvanları seçmeye başladı. Çetin pazarlıklar oluyor Merkez Toroslar ilçesindeki kurban satış alanlarında da yoğunluk yaşanıyor. Özellikle küçükbaş hayvanların ağırlıkta olduğu pazarda, alıcı ile satıcı arasında sıkı pazarlıklar yapılıyor. Vatandaşlar bütçelerine uygun kurbanlığı almak için uzun süre pazarlık yaparken, satıcılar da erken satışlardan memnun olduklarını dile getiriyor. Satıcılar talepten memnun Bu yıl kurbanlığa olan talebin iyi olduğunu söyleyen Muzaffer Ekici, bayramdan yaklaşık 1 ay önce başlamalarına rağmen satışların iyi olduğunu belirtti. Her bütçeye uygun kurbanlıkların bulunduğunu ifade eden Ekici, "Şu anki durumdan memnunuz. İnsanlar burayı tercih ediyor. Çünkü hayvanlarımız kaliteli, hizmet var ve fiyatlarımız uygun. Küçükbaş kurbanlıklarımız 25 bin TL’den başlıyor 30, 35 ve 40 bin liraya kadar çıkıyor. Ama iyi bir hayvan kesmek isteyen 30-35 bin lirayı gözden çıkarmalı" dedi. Yetkililer ise vatandaşları kurbanlık alırken dikkatli olmaları konusunda uyardı. Küpesi olmayan, sağlık kontrolünden geçmemiş hayvanların tercih edilmemesi gerektiği vurgulanırken, denetimsiz ve kayıt dışı kesim hizmetlerinden uzak durulması istendi.
Malatya Yazıhan Boyaca ve Cendere’ye 2 bin 700 metre içme suyu hattı Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Yazıhan ilçesine bağlı Boyaca-Cendere Mahallesi’nde 2 bin 700 metre uzunluğunda içme suyu hattı yenileme çalışmalarını tamamladı. Yapılan çalışmalar kapsamında, kullanım ömrünü tamamlayan eski altyapı modern sistemlerle yenilenerek mahalle sakinlerinin hizmetine sunuldu. Yazıhan Boyaca Muhtarı Ali Çolak: "Su sıkıntısı giderildi, mahalle rahatladı" Mahallede yürütülen içme suyu hattı yenileme çalışmalarıyla ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’e teşekkür eden Mahalle Muhtarı Ali Çolak, çalışmaların mahalle sakinleri açısından büyük önem taşıdığını belirtti. Çolak, "Su sıkıntımız vardı, bu nedenle müracaat ettik. Sorunlarımız büyüktü ve bugüne kadar bu sorunları çözen olmamıştı. Bir mezramız daha oldu. Şimdiye kadar böyle bir hizmet gelmedi. Bu hizmetten dolayı emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sami Er olmak üzere destek veren herkese teşekkür ediyorum." dedi. MASKİ Genel Müdürü Çeçen: "Zemin yapısı arıza tespitini zorlaştırıyordu" Mahallede yürütülen çalışmalara ilişkin açıklama yapan MASKİ Genel Müdürü Sinan Çeçen, "Kullanım ömrünü tamamlayan eski altyapı 2 bin 700 metre uzunluğunda yeni içme suyu hattıyla yenilendi. Mahallenin bulunduğu bölgedeki zemin toprak yapısı içme suyu arızalarının yüzeye çıkmasını engelliyordu. Bu durum su kayıp-kaçak oranlarını artırıyor ve arıza tespitini zorlaştırıyordu. Bu sorunların çözümü için teknik ekipler tarafından kapsamlı bir çalışma başlattık. Yaptığımız incelemeler sonucunda 2026 yılı içerisinde mahallemizin altyapı projelerini yeniledik ve 2.700 metre içme suyu hattı çalışmalarını tamamladık. Bu sayede Boyaca-Cendere Mahallemizin altyapısını uzun yıllar kayıp ve kaçaklara mahal vermeyecek şekilde yeniledik. Vatandaşlarımıza daha kaliteli hizmet sunmak için çalışmalarımız aralıksız devam ediyor." diye konuştu.
Mersin Mersin’de YKS öncesi öğrencilere motivasyon yarışması YKS’ye sayılı günler kala Mersin Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği bilgi yarışmasında öğrenciler hem bilgilerini pekiştirdi hem de eğlenerek sınav öncesi stres attı. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) sayılı günler kala ‘Bilgi Yarışması’ düzenleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere hem motivasyon verdi hem de bilgilerini gözden geçirmelerine imkan sağladı. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nde YKS sınavına hazırlanan öğrencilere yönelik düzenlenen yarışma Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. Şarkılar ve türküler eşliğinde yarışmaya başlayan öğrenciler, bol danslı, kahkahalı ve bilgili bir yarışma geçirdi. Çamlıyayla, Sağlık, Akdeniz, Gülnar, Halkkent, Tarsus Öğretmenler, Aydıncık, Silifke, Bozyazı, Mut, Erdemli ve Anamur Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi’nden 36 öğrenci YKS formatına uygun soruların yer aldığı yarışmada kıyasıya rekabet etti. Yarışmacılar heyecanla sorulara yanıt verirken, sıra arkadaşları da onlara koltuklardan destek oldu. Öğrencilerin hem moral bulmasını sağlayan hem de prova imkanı sunan yarışma, öğrencilerin bilgilerini pekiştirirken sınav stresini de azaltan keyifli bir etkinliğe dönüştü. Yarışma sonunda Tarsus Öğretmenler Şubesi birinci, Anamur Şubesi ikinci, Silifke Şubesi ise üçüncü oldu. Öğrencilere Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamlarını ileten Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Engin Yıldırım, "Bilgi yarışmaları bizim için çok önemli değil, bir araya gelme sebebi. Yarışmacı arkadaşlarının içinde olmamak da önemli değil. Sadece bu zorlu süreçte araya bir neşe ve farklılık katalım istedik" diyerek, yakın zamanda sınava girecek olan tüm öğrencilere başarılar diledi.