GENEL - 22 Kasım 2020 Pazar 12:45

Erzurumlu sanatçılar Palandöken için söylediler

A
A
A
Erzurumlu sanatçılar Palandöken için söylediler

Palandöken Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Palandöken için söyle’ projesi kapsamında, Erzurumlu ses sanatçıları, Palandöken Kayak Merkezi başta olmak üzere, ilçenin farklı noktalarında İbrahim Erkal’ın Erzurum’a armağanı olan ‘hadi gel Erzurum’a gel’ eserini seslendirdi.

Palandöken Belediyesi tarafından hazırlanan ‘Palandöken için söyle’ projesi kapsamında, Erzurumlu ses sanatçıları, Palandöken Kayak Merkezi başta olmak üzere, ilçenin farklı noktalarında İbrahim Erkal’ın Erzurum’a armağanı olan ‘hadi gel Erzurum’a gel’ eserini seslendirdi. Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar ve Palandöken Belediyesinin resmi sosyal medya hesaplarından paylaşılan klip, kısa sürede paylaşım rekoru kırdı.


Proje ile Palandöken’in turizm potansiyelini öne çıkarmakla birlikte ilçenin tanıtımını amaç edindiklerini belirten Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, “Herkesi yiğitliğin zirvesi, turizmin gözdesi Palandöken’imize bekliyoruz” dedi.


Başkan Sunar, “Eserleriyle, Erzurum’a verdiği sanat hizmetleriyle Dadaşların gönlünde ebedi yaşayacak olan İbrahim Erkal’ın ‘Hadi Gel Erzurum’a gel’ adlı eserini, Palandökenimizin sembolik ve farklı noktalarında, Erzurumlu ses sanatçılarımıza yorumlatmak suretiyle bir klip hazırladık. Palandöken için söyle adlı projemizin eseri olan klip ile ilçemizin turizm potansiyeline dikkat çektik. Temiz ve ak bir yüksekliği, değerler babında zirveyi, bölge tarihi kaydında yüksek bir ufku, sosyolojik ölçekte Erzurum’u tarif ve takdim eden ilçemizi tanıtmayı amaçladık” diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Sumud yeniden yolda: İlkbaharda Gazze’ye ikinci sefer Muğla’nın Bodrum ilçesinde panele katılan Sumud hareketinin önde gelen ismlerinden aktivist Ayçin Kantoğlu, Gazze’ye yönelik insani yardım ve ablukanın kırılması amacıyla yürütülen Sumud hareketinin, ilkbahar aylarında yeniden yola çıkacağını açıklandı. Aktivistler, yeniden Gazze’ye ulaşmak için sivil insiyatifle hazırlıkların başladığını duyurdu. Bodrum’da Herodot Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Yeniden Sumud ve Gazze Gerçeği" başlıklı panelde, aktivist Ayçin Kantoğlu, sanatçı Fethullah Badem ve yazar Mehmet Ercan, Gazze’de yaşanan insani drama ve Sumud hareketine ilişkin deneyimlerini paylaştı. Programa çok sayıda vatandaş katıldı. Program, İstiklal Marsı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti okundu. Etkinlikte, Gazze’de yaşananlara ilişkin hazırlanan video katılımcılara izletildi. Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde konuşan aktivist Ayçin Kantoğlu, hem geçmişteki Sumud sürecinin değerlendirileceğini hem de yeni yolculuğun müjdesinin paylaşıldığını belirterek, "Yeniden Sumud ilkbaharda yola çıkacak. İsrail, ateşkese rağmen agresif ve saldırgan tutumuna ara vermedi. Ölümlerin önüne geçilemedi, beklenen insani yardım koridoru hala açılamadı. Sivil insiyatif bir kez daha Gazze’ye ulaşmanın, ablukayı kırmanın yollarını arayacak" dedi. Gazze’de yaşananların, yaşadıkları zorlukların çok ötesinde olduğunu vurgulayan Kantoğlu, "Zorlu bir yolculuktu. Akdeniz’i fındık kabuğundan teknelerle geçmenin getirdiği ciddi bir mücadele vardı. Güçlü bir düşman var ama yenilmez değiller. Halkların iradesi Birleşmiş Milletleri ve devletleri görevlerini yapma noktasında baskılayacaktır. Bizim için as olan Filistin’in özgürlüğü ve selametidir. Daha kalabalık gitmeyi planlıyoruz. İlkinde yaklaşık 1 milyon başvuru vardı, ikincisinde bu ilginin daha da artacağını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.