YEREL HABERLER - 02 Mart 2012 Cuma 15:52

ERZURUM`DA BAŞINA BUZ KÜTLESİ DÜŞEN ÇOCUK ÖLDÜ

A
A
A
ERZURUM`DA BAŞINA BUZ KÜTLESİ DÜŞEN ÇOCUK ÖLDÜ

Erzurum’un Palandöken ilçesinde başına buz kütlesi düşen 11 yaşındaki Muhammet Emin Yılmaz, hayatını kaybetti.
Olay geçen çarşamba günü saat 17.00 sıralarında merkez Palandöken ilçesi Yunus Emre Mahallesi’nde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte oturdukları apartmanın önünde oyun oynayan Muhammet Emin Yılmaz, düşen buz sarkıtının altına kaldı. Muhammet, annesi Havva Yılmaz ve apartman görevlisi Zeki Küçüklü tarafından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Muhammet Emin Yılmaz, doktorların tüm çabalarına karşın kurtamayan küçük çocuk, dün öğle namazından sonra kılınan
cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Akıntıya kapılan genci arama çalışmaları 8. gününde sürüyor Mersin’in Tarsus ilçesinde atladığı suda akıntıya kapılarak kaybolan 18 yaşındaki genci arama çalışmaları 8’inci gününde sürüyor. AFAD koordinasyondaki arama çalışmalarına 448 personel, 33 dalgıç, 52 araç, 9 bot, 1 jetski, 3 sonar cihazı, 7 dron ve 2 arama köpeği katılıyor. Olay, 4 Nisan’da Çağlayan Mahallesi’ndeki Tarsus Şelalesi’nde meydana gelmişti. Batu Yetiş Kerem Kaplan (18) suya atladıktan kısa süre sonra güçlü akıntıya kapılmış, çevredekilerin haber vermesiyle olay yerine polis, itfaiye, sahil güvenlik ve AFAD ekipleri sevk edilmişti. Ekipler, nehir ve çevresinde kapsamlı bir arama çalışması başlatmıştı. Gencin atlama ve akıntıya kapılma anları da cep telefonu kamerasına yansımıştı. Yaklaşık 47 kilometrelik Berdan Nehri’nin her noktası ekipler tarafından titizlikle taranırken, arama çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla nehirde su akışı da kesildi. AFAD koordinasyonda yapılan arama çalışmalarında 448 personel, 33 dalgıç, 52 araç, 9 bot, 1 jetski, 3 sonar cihazı, 7 dron ve 2 arama köpeğinin yer aldığı belirtildi. İlk günden itibaren bölgeye sık sık gelen Mersin Valisi Atilla Toros’un da bugün çalışmaları yerinde incelediği, bota binerek arama faaliyetlerine katıldığı öğrenildi. Milletvekili Faruk Dinç’in de çalışmaları yerinde takip ettiği kaydedildi. Kaplan’ı arama çalışmaları sürüyor.
Ankara Bakan Gürlek: "Lekelenmeme hakkı kapsamında dosyaları en başta ayıklıyor, vatandaşlarımızın gereksiz yere yıpranmasının önüne geçiyoruz" Adalet Bakanı Akın Gürlek, "Yaptığımız düzenlemeler ve geliştirdiğimiz uygulamalarla; lekelenmeme hakkı kapsamında dosyaları en başta ayıklıyor, vatandaşlarımızın gereksiz yere yıpranmasının önüne geçiyoruz" dedi. Bakan Gürlek, resmi sosyal medya hesabından Bakanlık olarak gerçekleştirilen düzenlemeler ve geliştirilen uygulamalar ile ilgili açıklamada bulundu. Gürlek, lekelenmeme hakkı kapsamında dosyaların en başta ayıklandığını, vatandaşların gereksiz yere yıpranmasının önüne geçtiklerini belirtti. Aynı zamanda Gürlek, hakim başına düşen dosya sayısını azaltarak her bir dosyaya daha fazla zaman ayrılmasının sağlandığını bildirdi. "Lekelenmeme hakkı kapsamında dosyaları en başta ayıklıyor, vatandaşlarımızın gereksiz yere yıpranmasının önüne geçiyoruz" Bakan Gürlek, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Vatandaşlarımızın adalet hizmetlerine daha hızlı ve etkin erişimi için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz. Yaptığımız düzenlemeler ve geliştirdiğimiz uygulamalarla; Lekelenmeme hakkı kapsamında dosyaları en başta ayıklıyor, vatandaşlarımızın gereksiz yere yıpranmasının önüne geçiyoruz. Hakim başına düşen dosya sayısını azaltarak her bir dosyaya daha fazla zaman ayrılmasını sağlıyoruz. Soruşturma ve dava süreçlerini hızlandırarak yargılamaların daha kısa sürede sonuçlanmasını mümkün kılıyoruz. Daha hızlı işleyen, daha adil ve vatandaş odaklı yargı sistemini güçlendirmeye kararlılıkla devam ediyoruz."