YEREL HABERLER - 26 Mart 2012 Pazartesi 17:10

GAZETECİ ÖZNÜK`ÜN BABA ACISI

A
A
A
GAZETECİ ÖZNÜK`ÜN BABA ACISI

Zaman Gazetesi Bursa Bölge Temsilcisi Enis Öznük`ün babası Dursun Öznük (68) geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Dursun Öznük`ün cenazesi bugün ikindi namazını müteakip Dadaşkent Aşağı Vehbi Efendi Camii`nde kılınan cenaze namazının ardından Ilıca mezarlığında toprağa verildi.
Cenaze namazına kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, yakınları ve basın mensupları katıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Nevşehir Rehberlere ’Gastronomi’ eğitimi verilecek Kapadokya Bölgesi’nin sahip olduğu değerlerin, turistlerin beğenisine sunulması ile beraber bölgenin önemli yemeklerinin ve ürünlerinin turistler tarafından da tanınması için rehberlere gastronomi eğitimi verilecek. Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından yürütülecek program çerçevesinde Kapadokya Bölgesi’nde hizmet veren turist rehberlerine gastronomi konusunda da eğitim verilecek. Eğitim sonrasında rehberler, bölgeye gelen turistlere bölgenin kültürel ve coğrafi yapısını anlatırken, Kapadokya mutfağını da anlatmaları sağlanacak. Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından konu ile ilgili yapılan yazılı açıklamada, “Bölgeye gelen turist sayısı ve çeşitliliği sosyal mecraların da etkisiyle artmış ve farklı alanlarda turizm konseptleri oluşmuştur. Bu konseptler gelen turistlerin ilgisine sunulmaya başlanmış ve çeşitli alanlarda turistler için konsept deneyim imkanları sağlanmaya başlanmıştır. Kültürel ve farkındalık düzeyi yüksek olan turistler deneyimledikleri konseptler hakkında bilgi sahibi olmayı çok önemli görmektedir. Bu kapsam gastronomi özelinde ele alındığında bölgeye gelen kültürel ve farkındalık düzeyi yüksek olan turistlerin bölgenin yemeklerinin ve gastronomi unsurlarının özelliklerini öğrenmek istedikleri bilinmektedir. Bu kapsamda Ahiler Kalkınma Ajansı tarafından Kapadokya Üniversitesi iş birliğinde 20-26 Mayıs 2024 tarihleri arasında eğitim programı tasarlanmıştır. Uygulanacak olan eğitim programı çerçevesinde turist rehberliği bölümü öğrencileri ve turist rehberlerinin gastronomi alanında bilgilendirilmesi ve bu alanda çeşitli uygulamalar yaparak bölgenin ürünlerini ve yiyeceklerini mutfağından öğrenmeleri sağlanacaktır. Yapılacak olan uygulamalar arasında menü oluşturma, yöresel lezzet tadım etkinliği ve vadi yürüyüşü gibi uygulamalarda yapılacaktır. 1 hafta boyunca devam edecek etkinlikler sonrasında katılımcılara sertifikaları verilecektir. Kursa katılım sağlamak isteyen adayların aşağıda bulunan bilgi formunu doldurmaları gerekmekte olup başvuruları uygun bulunan adaylar Ajansın internet sitesinden ( www.ahika.gov.tr ) ve SMS ile duyurulacaktır. Başvuru için https://forms.gle/ZEHkQMUa55BSPzKYA linki üzerinden başvuru yapılabilir. Son başvuru tarihi 16 Mayıs saat 17.00 olup 17 Mayıs 2024 tarihinde sonuçlar açıklanacaktır" ifadelerine yer verildi.
İstanbul Yurtta hava durumu Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, yurdun genelinin parçalı ve az bulutlu, Akdeniz’in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu ile Adana, Bartın, Kastamonu, Samsun, Diyarbakır, Batman ve Siirt çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığının tüm yurtta 2-4 derece artacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın ise genellikle kuzeyli yönlerden, yurdun güney kesimlerinde güney ve batılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, yağış alan yerlerde yağış anında yer yer kuvvetlice eseceği tahmin ediliyor. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle: Ankara: Parçalı ve az bulutlu 19 İstanbul: Parçalı ve az bulutlu 19 İzmir: Parçalı ve az bulutlu 24 Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 27 Antalya: Parçalı ve az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu öğle saatlerinden sonra batısı ile iç kesimleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24 Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel sağanak yağışlı 17 Trabzon: Parçalı ve çok bulutlu 16 Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor Yağışların, güney ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor. 14 Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 24