GÜNDEM - 31 Ocak 2026 Cumartesi 13:56

Vali Çiftçi, yapay buz duvarına tırmandı

A
A
A
Vali Çiftçi, yapay buz duvarına tırmandı

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Palandöken Kayak Merkezi’nde yapılan yapay buz duvarına tırmandı.


Erzurum Valiliği ve Erzurum Macera Offroad Doğa Sporlar Kulübünce gerçekleştirilen etkinlikte renkli görüntüler yaşandı. Palandöken zirvesinde Türkiye’de ilk defa yapılan yapay buz duvarına tırmanış gerçekleştiren Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, "Hadi gel Erzurum’a gel" sloganıyla yerli ve yabancı turistleri Palandöken’e davet etti.


Erzurum’da sadece kayak, snowboard, buz pateni, buz hokeyi olmadığını karda bot rafting ve motorlu sporlarla birlikte ekstrem sporlarında en iyi şekilde yapılabildiğini göstermek adına böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Mustafa Çiftçi, "Palandöken Kayak Merkezi’nde sporcularla, milli sporcularla beraberiz. Bugün şu anda Palandöken Kayak Merkezi’nde yirmi metre yüksekliğinde yüz elli metre genişliğinde olan yapay buz duvarının önündeyiz. Burada tatilcilerimiz, insanlarımız bir yandan kayak yaparlarken bir yandan da buz duvarında tırmanabiliyorlar. Ben de az önce buz duvarında bir kayak tırmanışı gerçekleştirdim. Geçen sene de bu noktada yine iki defa buz duvarı tırmanışı gerçekleştirmiştim. Palandöken’de sadece Kayak sporunun değil snowboartta yapılıyor. Geçen sene dünya şampiyonası da yapılmıştı burada. Aynı zamanda ekstrem sporlar ve her türlü kış sporları rahatlıkla yapılabiliyor. Palandöken Kayak Merkezi bu manada. bütün sporlara imkan tanıyor. Ben buz duvarı tırmanışından da bunların içerisinde ayrı bir yere sahip olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.


Tırmanış sonrası Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından Vali Mustafa Çiftçi’ye plaket takdim edildi.



Vali Çiftçi, yapay buz duvarına tırmandı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Bursa’da film gibi operasyon: Pompacı kılığıyla yakalandılar, el bombası ve silah ele geçirildi Bursa’nın Yıldırım ilçesinde polis ekiplerinin şüphe üzerine durdurmak istediği otomobil kaçmaya çalıştı. Kısa süreli kovalamacanın ardından araç, polis ekiplerinin dikkat çeken müdahalesiyle yakalandı. Otomobilde bulunan 3 kişi gözaltına alındı. Olay, Yıldırım ilçesi Sakarya Mahallesi 11 Eylül Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Yıldırım İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekipleri 17 ADE 596 plakalı otomobilden şüphelendi. "Dur" ihtarına uymayan sürücü kaçmaya başladı. Kovalamaca sırasında 11 Eylül Bulvarı üzerinde bulunan bir benzin istasyonuna giren ekipler, Yıldırım Suç Önleme ve Soruşturma Amirliği’nde görevli bir polis memurunun benzin istasyonundan pompacı kıyafeti almasıyla dikkat çekici bir yöntem uyguladı. Pompacı kılığına giren polis memuru, benzin istasyonu karşısında kaçan otomobilin önünü keserek aracın durdurulmasını sağladı. Destek ekiplerinin de müdahalesiyle otomobil kontrol altına alındı. Araç içerisinde bulunan 3 şüpheli polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Otomobilde yapılan aramalarda 1 adet savunma tipi el bombası ile 1 adet tabanca ele geçirildi. Olay yerine çağrılan bomba imha ve olay yeri inceleme ekipleri, ele geçirilen el bombasını kontrollü şekilde teslim aldı. Polis ekiplerinin olayla ilgili soruşturması sürüyor.