YEREL HABERLER - 02 Mayıs 2017 Salı 14:20

ESOGÜ Hastanesi’nde Hizmet İçi Eğitim Programı düzenledi

A
A
A
ESOGÜ Hastanesi’nde Hizmet İçi Eğitim Programı düzenledi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde, hastane personeline yönelik ’Hizmet İçi Eğitim Programı’ düzenlendi.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesinde, hastane personeline yönelik ’Hizmet İçi Eğitim Programı’ düzenlendi.


Prof. Dr. Necla Özdemir Konferans Salonu’nda Hastane Başhekimliği tarafından düzenlenen, talep sağlık hizmetleri tarafından organize edilen ve 27 Mart’ta başlayan program, 4 Mayıs tarihinde tamamlanacak. Eğitimin 1. haftasında Şube Müdürü Maksut Güleç, ’Özlük Hakları ve Sorumlulukları’ konusundan bahsetti. Eğitimin 2. haftasında ise Çözümleyici Aygün Teker ’Sendikal Haklar ve İnsan İlişkileri’ konusuna değindi. 3. haftada ise Hastane Başmüdürü Mesut Sarıbardak ve Hastane Müdürü Harun Yoldaş, ’Kurum Kültürü ve Örgüt Kültürü’ hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Hastane Halkla İlişkiler Birimi Sorumlusu Esin Gökalp ise ’Mobbing’ kavramından bahsetti. Eğitimin 4. haftasında Bilgi İşlem Daire Başkanı Ahmet Gürlek ’Bilgi Güvenliği’, Hastane Müdür Yardımcısı Ayhan Türküöz ’Tıbbi Kayıtların Tutulması, Saklanması ve Sorumluluklar’, Yrd. Doç. Dr. Ayşe Özkaraman ’Kan ve Kan Ürünleri’, Yrd. Doç. Dr. Neşe Çelik ise ’İntramüsküler İlaç Uygulamaları’ konuları hakkında bilgi verdi. Eğitimin son haftasında Aile Hekimi Dr. Hüseyin Balcıoğlu, ’Personel Sağlığı ve Bağışıklama İlkeleri’nden bahsetti. Eğitimler soru-cevap bölümleri ile tamamlandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Kayseri’de 2025 yılında 375 şahsa fuhuştan işlem yapıldı Kayseri’de polis ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan çalışmalarda 375 şahsa fuhuştan işlem yapılırken, 2 milyon 47 bin TL idari para cezası uygulandı. Öte yandan yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 6 masaj salonu mühürlenirken, 683 sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Edinilen bilgiye göre, Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından 2025 yılı içerisinde yapılan çalışmalarda, ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan 21 kez adli işlem yapılırken, adli işlemler neticesinde 33 şahsa şüpheli olarak işlem yapıldı. 375 şahsa fuhuştan idari işlem yapılarak 2 milyon 47 bin 192 TL idari para cezası uygulanarak, 87 ikamet ve oda mühürlendi. Ekipler tarafından ‘kumar oynanması için yer ve imkan sağlama’ suçundan, 41 kumar olayında şüpheli olarak 43 şahsa adli işlem yapılırken, yapılan işlemler neticesinde 1 milyon 507 bin 261 TL idari para cezası uygulandı. Konuyla alakalı 41 yer mühürlendi. Ayrıca ekipler tarafından masaj salonlarına yönelik yapılan denetlemelerde; 67 iş yeri denetlenirken, denetlemede belge eksikliklerinden dolayı 60 masaj salonuna idari işlem uygulandı. 6 masaj salonuna ‘fuhuşa teşvik, aracılık veya zorlama’ suçundan yapılan adli işlemlerde 12 şüpheli şahıs yakalanırken, masaj salonunda tespit edilen 20 yabancı uyruklu şahıs, Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğüne teslim edildi. Denetimlerde 42 masaj salonu mühürlendi. Öte yandan, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 2025 yılında yapılan sanal devriye çalışmalarında müstehcen paylaşımlar yaptığı tespit edilen 683 sosyal medya hesabına erişim engeline getirildi.