SPOR - 08 Mayıs 2022 Pazar 11:54

ESSK’dan beş milli sporcu ile tarihi başarı

A
A
A
ESSK’dan beş milli sporcu ile tarihi başarı

Eskişehir’de 16 yıldır faaliyet gösteren Eskişehir Su Sporları Kulübü (ESSK), beş milli sporcusuyla tarihi bir başarı elde etti.

Eskişehir’de 16 yıldır faaliyet gösteren Eskişehir Su Sporları Kulübü (ESSK), beş milli sporcusuyla tarihi bir başarı elde etti.


Eskişehir’de yüzme branşında faaliyet gösteren ESSK, 16 yılda Türkiye ve uluslararası yarışmalarda başarılar elde etti. Çalışmalarına Yenikent Olimpik Yüzme Havuzu’nda devam eden ESSK, Aybars Sawiş’in koordinatörlüğünde yüzme sporuna yeni yetenekler kazandırıyor. 107 lisanslı sporcuya ulaşan kulübün 5 milli sporcusu, 7 federasyon karması sporcusu ve 16 master sporcusu bulunuyor.



Hedef olimpiyatlara katılmak


ESSK Kız Takımı, Aralık 2021’deki şampiyonada Türkiye altıncısı oldu. Performansını artırarak yoluna devam eden ESSK, nisan ayında yapılan 13+ Milli Takım seçmesinde Eskişehir’e üç yeni milli sporcu ve bir federasyon karması sporcusu daha kazandırdı. Esra Simay Özdaban, Ela Melis Bulat ve Mehmet Ali Topal milli sporcu olurken, Ceylin İnan da federasyon karması kategorisine seçildi. ESSK’nın hedefi 2024 Paris ve 2028 olimpiyatına katılımcı sporcular yetiştirmek.



Fatih Sezer: “Çok iyi bir jenerasyon yakaladık”


Kulüp hakkına açıklamalarda bulunan Başkan Fatih Sezer, “Eskişehir’i ulusal ve uluslararası arenada en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Yüzmede çok iyi bir jenerasyon yakaladık. Daha büyük başarılar bizi bekliyor. Yenikent’e yapılan olimpik yüzme havuzu motivasyonumuzu ve imkanlarımızı artırdı. Başarıda emeğe geçen başta Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Ali Osman Tatlısu’ya, velilerimize, ekibimize ve fedakarca çalışan sporcu kardeşlerime teşekkür ederim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ataşehir’de DEAŞ operasyonu: Yılbaşı öncesi saldırı hazırlığındaki şüpheli yakalandı Ataşehir’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından DEAŞ terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda, yılbaşı ve Noel dönemine yönelik saldırı hazırlığında olduğu değerlendirilen 1 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından, DEAŞ silahlı terör örgütünün yaklaşan Noel ve yılbaşı etkinlikleri kapsamında başta gayrimüslim şahıslar olmak üzere tüm ülkeyi hedef alan eylem çağrıları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında operasyon gerçekleştirildi. Muhtemel saldırı planlarının önlenmesi amacıyla yürütülen çalışma çerçevesinde; hakkında soruşturma başlatılan 1 şüpheliye yönelik 26 Aralık günü saat 06.30’da Ataşehir ilçesinde operasyon düzenlendi. İstanbul İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gerçekleştirilen operasyonda şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelinin adresinde yapılan aramalarda; 1 adet Baretta marka 7.65 mm çapında tabanca, 1 adet 7.65 mm şarjör, 25 adet fişek, 1 adet tabanca kılıfı, 13 adet bıçak ve çakı, 1 adet teleskopik jop, üzerinde Arapça yazı bulunan 1 adet komando beresi, 1 adet akımölçer, 5 adet cep telefonu, 1 adet sim kart, 1 adet dizüstü bilgisayar ile toplatma, yasaklama ve el koyma kararı bulunan 33 adet örgütsel kitap ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelinin adliyedeki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.
Siirt Siirt’te karla mücadelede 200 araç ve 600 kişi sahada Siirt’te karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Siirt il genelinde etkili olan kar yağışının yol açtığı olumsuzlukların giderilmesi amacıyla, Siirt Valiliği bünyesindeki Kriz Koordinasyon Merkezinde Karla Mücadele Koordinasyon toplantısı Siirt Valisi ve Belediye Başkan Vekili Dr. Kemal Kızılkaya’nın başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, il genelinde devam eden kar yağışı kapsamında alınan mevcut tedbirler ve sahada yürütülen çalışmalar değerlendirilerek, ihtiyaç duyulan ilave önlemler ele alındı. Kurumlar arası koordinasyonun güçlendirilmesi, ulaşımda yaşanabilecek aksaklıkların önlenmesi ile vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanmasına yönelik yapılacak çalışmalar görüşüldü. Karla mücadele kapsamında 200 araç ve 600 personelden oluşan ekiplerin, ulaşımın güvenli ve kesintisiz şekilde sağlanması için 7 gün 24 saat esasına göre görev yaptığı belirtildi. Kar yağışının devam etme ihtimaline karşı tüm ekiplerin teyakkuz halinde sahada çalışmalarını sürdüreceği vurgulandı. GAMER’de gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Birkan Tatlısöz, İl Emniyet Müdürü Necmettin Öztürk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Özmen ile emniyet, jandarma, belediye, İl Özel İdaresi, Karayolları, AFAD, sağlık ve ilgili kamu kurumlarının temsilcileri katıldı.