EĞİTİM - 10 Ekim 2022 Pazartesi 16:21

ESOGÜ heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde

A
A
A
ESOGÜ heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) heyeti, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) heyeti, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen 2022-2023 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.


Açılış törenine; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Erdağ ve Prof. Dr. Kürşat Bora Çarman, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Emine Gümüşsoy, Fen Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Bülent Saka ile Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Oytun Meçik’in yanı sıra bir grup öğrenci katıldı. Törende ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hilal Demir Kıvrak ve danışmanlığını yaptığı öğrencisi Dr. Berdan Ulaş’a “Yılın Doktora Tezi” ödülü takdim edildi.


ESOGÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hilal Demir Kıvrak’ın danışmanlığını yaptığı, Dr. Berdan Ulaş’ın (Van 100. Yıl Üniversitesi) “PEM Yakıt Pilleri için Anot Katalizör ve Membran Sentezi, Karakterizasyonu ve Yakıt Pili Uygulamaları” başlıklı tezi, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen YÖK Üstün Başarı Ödülleri - Bireysel Ödül kategorisinde Fen ve Mühendislik Bilimleri alanında "Yılın Doktora Tezi" ödülüne layık görülmüştü. Türkiye için stratejik öneme sahip olan enerji konusunda yürütülen bu tez çalışmasından; yüksek etki değerine sahip uluslararası dergilerde 7 araştırma makalesi, hakemli uluslararası dergilerde 1 derleme makale, uluslararası kongrelerde 7 bildiri, uluslararası tanınmış yayınevlerinden 2 kitap bölümü ve ulusal yayınevlerinden 3 kitap bölümü çıkarıldı. Mevcut çalışmadan çıkan uluslararası yayınların enerji ana başlığı altındaki yakıt pillerinin ticarileşmesi noktasında, mevcut literatüre önemli katkılarda bulunduğu belirtiliyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kırıkkale Kırıkkale’de "kız meselesi" nedeniyle çıkan kavgada 3 kişi yaralandı: 5 gözaltı Kırıkkale’de iki grup arasında "kız meselesi" nedeniyle çıkan tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi sonucu 3 kişi yaralanırken, olayla ilgili 5 şüpheli gözaltına alındı. Olayın ardından firar eden 3 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışma başlatıldı. Olay, Sanayi Mahallesi Alparslan Türkeş Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, O.D. (29), Y.K.K. (21), Y.Ö. (19) ile M.D. (19), T.C. (21), Y.K. (21), M.D. (17), M.K. (23), H.M.C. (23), U.K. (18) ve A.A.U. isimli şahıslar arasında "kız meselesi" nedeniyle tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine, O.D. tüfekle, Y.Ö. bıçakla, Y.K.K. ise darp edilerek yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaralılara ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. Yaralılar, ambulanslarla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Hastanede tedavileri süren 3 yaralının da hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi. Saldırının ardından araçla kaçan şüpheliler, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekiplerince kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Olayla bağlantılı olduğu belirlenen H.M.C., U.K. ve A.A.U. isimli firari şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi. Silahlı kavganın yaşandığı bölgede Olay Yeri İnceleme ekiplerince yapılan çalışmada, bir adet tabanca ile 4 adet kovan ele geçirildi. Şüphelilerin yakalandığı araçta ise bir adet av tüfeği ve sentetik ecza hapı bulundu. Şüpheliler hakkında "kasten yaralama", "mala zarar verme" ve "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından adli işlem başlatılırken, her iki tarafın da çeşitli suçlardan sabıkalarının bulunduğu öğrenildi.