EĞİTİM - 09 Ocak 2015 Cuma 00:16

AÖF'te Dekanlık Devir Teslim Töreni

A
A
A
AÖF'te Dekanlık Devir Teslim Töreni

Yaklaşık 1,5 milyon öğrencisi bulunan Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi’nin (AÖF) Dekanlık Devir Teslim Töreni yapıldı. Görev süresi dolan Prof. Dr. Kerim Banar, başarıyla yürüttüğü görevini Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney’e devretti.
Açıköğretim Fakültesi Dekanlık Toplantı Salonu’nda düzenlenen devir teslim törenine, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Dekanlık görevine atanan Prof. Dr. Yücel Güney, Açıköğretim Fakültesi Dekanlık görevini devreden Prof. Dr. Kerim Banar’ın yanı sıra görev teslimi yapan Dekan Yardımcıları Prof. Dr. İbrahim Cemil Ulukan, Doç. Dr. Fikret Er, Yrd. Doç. Dr. Sinan Aydın, Yrd. Doç. Dr. Asuman Nurhan Şakar ve Fakülte Sekreteri Öğr. Gör. Tahir Şahin katıldı.
Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan, üniversitenin en önemli fakültelerinden Açıköğretim Fakültesi’nin Dekanlık Devir Teslim Töreni’ni gerçekleştirdiklerini söyledi.
“Açıköğretim Fakültesi Dekanlığı gerçekten üniversitemizin en önemli görevlerinden bir tanesi. Prof. Dr. Kerim Banar hocamız bir dönem boyunca bu görevi başarıyla ve en zor şartlarda yürüttü” diyen Rektör Gündoğan, “Görevi süresince elinden geleni yaptı. Emeği ve çabaları için kendisine gerçekten çok teşekkür ediyoruz. Bu bir bayrak yarışı, bundan sonra da aynı görevi inşallah Prof. Dr. Yücel Güney hocamız devam ettirecek. Kerim hocamızla birlikte dekan yardımcılarımıza, hocalarımıza ve arkadaşlarımıza yaptıkları katkılar için çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra da aynı düşüncelerle Anadolu Üniversitemizi, Açıköğretim Sistemimizi ve Açıköğretim Fakültemizi daha ileriye götürmek için elimizden gelen tüm çabaları hep birlikte sarf etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.
“ÜNİVERSİTEME DOĞRU HİZMETİ VEREBİLMEK İÇİN UĞRAŞACAĞIM”
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sisteminden Sorumlu Rektör Yardımcısı ve Açıköğretim Fakültesi Dekanlık görevini devralan Prof. Dr. Yücel Güney ise, bir yıldır rektör yardımcılığı görevini yürüttüğünü ve bu yüzden de Açıköğretim Sistemi’ne aslında çok uzak olmadığına dikkat çekti. Güney, “Bu süreçte rektör hocam tarafından böyle bir görev verildi. Kendisi ve Yükseköğretim Kurulu tarafından da görevim onaylandı. Bu görevi hakkıyla yerine getirmek için uğraşacağım. Buradaki ekiple birlikte tüm arkadaşlarımıza en iyi şekilde ve üniversiteme de doğru hizmeti verebilmek amacıyla çalışacağım. Aslında çok uzak yerden gelmiyorum, sistemin içerisindeyim. Rektör yardımcısı olarak bulunduğum sürece de bu görevi devam ettirmeye çalışacağım. Umarım arkadaşlarımla birlikte bunu başarabiliriz” dedi.
“ANADOLU ÜNİVERSİTESİ BİZİM KURUMUMUZDUR, EVİMİZDİR”
Açıköğretim Fakültesi Dekanlık görevini Prof. Dr. Yücel Güney’e devreden Prof. Dr. Kerim Banar da, 9 Ocak 2012’de Prof. Dr. Aydın Ziya Özgür’den devraldığı görevini bugün itibariyle Prof. Dr. Yücel Güney’e devrettiğini kaydetti.
Prof. Dr. Banar, “Bu 3 yıllık süre içerisinde tüm yönetimimizle birlikte en iyisini yapmaya çalıştık” diyerek, şöyle konuştu:
“Muhakkak ki eksikliklerimiz vardır. Bundan sonra da bu eksikliklerin tamamlanması gerekiyor. Bu konuda da yeni yönetimin elinden gelenin en iyisini yapacağına inanıyorum. Bunu samimi bir şekilde ifade ediyorum. Sonuçta Anadolu Üniversitesi bizim kurumumuzdur, evimizdir. Her zaman hizmet etmeye devam edeceğiz. Ben yeni yönetime başarılar diliyorum ve hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum.”
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Amasya Oluz Höyük’te Fenikelilerin izine rastlandı: İnsan başlı cam boncuklar ve küpten bebek mezarları bulundu Amasya’daki Oluz Höyük kazısında antik çağda Doğu Akdeniz’den tüm Akdeniz kıyılarına yayılan Fenikelilerin izlerine rastlandı. Fenikelilerin ünlü şehir devleti Kartaca’dan gelmiş insan başlı cam boncuklar ve Fenike tipi bebek mezarları bulduklarını açıklayan Kazı Başkanı Prof. Dr. Şevket Dönmez, "Küpler içine yerleştirilmiş sayıları 8’i bulan bebek ve cenin mezarları Anadolu’da hiçbir yerde yok" dedi. Kazılar 2007 yılında başlamıştı Oluz Höyük kazısında 19 yıl geride kalırken İstanbul Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dönmez, 10 katman belirledikleri Oluz Höyük’ün 6 bin 500 yıl önceye dayanan bir kitap sayfası gibi olduğunu anlatarak; Pers, Frig, Hitit dönemlerine ait saray ve tapınaklarla, mimari kalıntılar bulduklarını söyledi. "Küpten bebek mezarları Anadolu’da hiçbir yerde yok" Keşfedilen Kubaba kutsal alanında çok önemli bağlantılara ulaştıklarına dikkat çeken Prof. Dr. Dönmez, "Keşfettiğimiz tapınağın plan şemasına baktığımız zaman bize Arami, Fenike tapınaklarını, ince uzun, megaroid planda bir tapınağın planının ortaya çıktığını gösterdi. Fenikeliler Doğu Akdeniz’de yaşamış, Sami kökenli bir antik topluluk. Bunların Orta Anadolu’ya kadar gelmiş olmaları bizi gerçekten şaşırtıyor. Kartaca’dan gelmiş insan başlı cam boncuklar var. Fenike tipi mezarlar var. En ilginci bebek mezarları var. Küpler içine yerleştirilmiş sayıları 8’i bulan bebek ve cenin mezarları Anadolu’da hiçbir yerde yok, görmüyoruz. Aralarında mesafe olacak şekilde konumlandırılarak gömülmüş" diye konuştu. Mezarlarla ilgili ilk değerlendirmelerde bebeklerin Fenike geleneğinde kurban edildiğini yada ölü doğsa bile bu şekilde gömüldüğünü düşündüklerini aktaran Şevket Dönmez, "Belki de çocukların kurban edildiği bir kültürden bahsedebiliriz. Fenike dünyasında çok yaygın olan ‘Tofed’ dediğimiz kurban edilmiş çocukların Anadolu’daki mezarlarıyla da karşılaşmış olabiliriz. Bunun bilimsel teyidinin yapılması ancak antropolojik değerlendirmelerle olacaktır" şeklinde konuştu. 3 bine yakın eser teslim edildi Dönmez, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uyguladığı Geleceğe Miras Projesi çerçevesinde süren kazılarda gün yüzüne çıkan 3 bine yakın eseri Amasya Müzesi’ne teslim ettiklerini sözlerine ekledi.
Ağrı Patnos’ta karla mücadele devam ediyor Ağrı’nın Patnos ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı, özellikle kırsal bölgelerde hayatı olumsuz etkiledi. Günlerdir aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları, Patnos Kaymakamlığı koordinesinde İlçe Özel İdaresi ekiplerinin yoğun çalışmaları sonucu tamamen ulaşıma açıldı. Patnos Kaymakamlığına bağlı İlçe Özel İdaresi ekipleri, İlçe Özel İdaresi Müdürü Gündoğdu Kısa koordinasyonunda zorlu hava şartlarına rağmen gece gündüz demeden sahada görev yaptı. Kar kalınlığının yer yer yüksek seviyelere ulaştığı köy yollarında iş makineleriyle yürütülen çalışmalar sayesinde vatandaşların ulaşım sorunu kısa sürede çözüme kavuşturuldu. Ekipler, sadece ana köy yollarında değil, mezra ve bağlantı yollarında da kapsamlı bir çalışma gerçekleştirerek ulaşımın aksamaması için büyük çaba sarf etti. Özellikle acil durumlar, hasta ve yaşlı vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına çalışmaların öncelikli olarak sürdürüldüğü belirtildi. Yetkililer, kış mevsimi boyunca kar yağışının etkisini sürdürebileceğini belirterek vatandaşlardan dikkatli olmalarını istedi. İlçe Özel İdaresi ekiplerinin, olası yeni kar yağışlarına karşı hazır beklediği ve karla mücadele çalışmalarının aralıksız devam edeceği ifade edildi. Patnos’ta yürütülen bu özverili çalışmalar, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanırken, kırsalda yaşayan vatandaşlar emeği geçen tüm ekiplere teşekkür etti.