ASAYİŞ - 20 Temmuz 2025 Pazar 21:27

İki çocuğun boğulduğu nehirde çok sayıda ekip çalışmalara katıldı

A
A
A
İki çocuğun boğulduğu nehirde çok sayıda ekip çalışmalara katıldı

Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde Sakarya Nehri’nde kaybolan 2 çocuğun bulunması için farklı kurum ve sivil toplum kuruluşlarından çok sayıdaki ekiple yaklaşık 3 saat süren aramalarda, Sarıcakaya Kaymakamı Tarık Orhan koordinesinde hummalı bir çalışma yürütüldü.


Bugün öğleden sonra, serinlemek için girdikleri Sakarya Nehri’nde gözden kaybolan, M.Y. (17) ve M.İ. (16) aramak için olay yerine çok sayıda ekip sevk edilmişti. Yapılan ve saatlerce süren çalışmalar neticesinde M.Y ve M.İ’nin cansız bedenlerine dalgıçlar tarafından ulaşıldı. 2 çocuğun aile yakınlarının olay yerinde yaktıkları ağıtlar yürekleri dağladı. Çocukların cansız bedenleri otopsi için hastaneye kaldırıldı.


Öte yandan, Sarıcakaya Kaymakamı Tarık Orhan tarafından koordine edilen çalışmalarda Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nden (AFAD) Eskişehir İl Müdürü Aslan Mehmet Coşkun dahil 6’sı dalgıç olmak üzere toplam 16 kişi çalışmalarda yer aldı. Ayrıca AFAD’a ait 1 Zodyak bot ve 2 termal dron da arama kurtarma çalışmalarında kullanıldı. Dorlion Arama Kurtarma Ekipleri’nden (DAK) 6 personel, Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Eskişehir Ekibi’nden 6 personel, çok sayıda itfaiye eri ve sivil toplum kuruluşularından personeller arama çalışmalarına katıldı. Jandarma ve polis ekipleri arama yapılan alanda güvenlik önlemi alıp ekiplere yardımcı oldu. Yaklaşık 3 saat süren arama çalışmalarında ekiplerin hassasiyeti gözden kaçmadı.



İki çocuğun boğulduğu nehirde çok sayıda ekip çalışmalara katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Yalovalı öğrenciler kısıtlı imkanlarla dünya devlerine meydan okuyor Yalova Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu bünyesinde kurulan "Brainstorms" robotik takımı, kısıtlı imkanlara rağmen Avrupa’da elde ettiği şampiyonlukların ardından gözünü Japonya ve Amerika’daki dünya şampiyonalarına dikti. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Onur Ağırman’ın 10 yıl önce başlattığı robotik kodlama seferberliği, bugün uluslararası arenada kupa kazanan bir eğitim modeline dönüştü. Yalova’da bu alanda öncülük eden Ağırman, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’ndaki öğrencileriyle birlikte özel kolejlerin imkanlarını geride bırakarak dünya devleriyle yarışmaya hazırlanıyor. Onur Ağırman, "Brainstorms takımının yaklaşık 10 yıl önce mikrodenetleyicileri kodlama programları yaygınlaştığı zaman çıktığını belirterek, "Öncelikle TÜBİTAK yarışmalarına ve TEKNOFEST yarışmalarına katıldık. Daha sonra Lego robot yarışmalarına katıldık. Yaklaşık 8 sene katıldıktan sonra bu sırada VEX IQ robot yarışmalarına katıldık. Öğrencilerime önce eğitim veriyorum, ondan sonra turnuvalara hazırlıyorum, takım çalışması yapıyoruz. Yurt içinde ve yurt dışında birçok yarışmaya katıldık. Bunda tabii ki okul idaremiz ve velilerimizin çok büyük katkısı var. Kullandığımız teknolojiler biraz maliyetli teknolojiler; ancak bu işi yaptığımız için herkes bize destek verdi. Yalova İl Millî Eğitim Müdürlüğünden, valilikten, velilerimizden zamanla birike birike sponsorlar vasıtasıyla ekipmanlarımızı geliştirdik ve başarılar gelmeye başladı" dedi. "Türkiye, teknolojiye önem vermede Avrupa’nın önünde" Uluslararası arenadaki rekabete değinen Ağırman, bu alanda Türkiye’nin Avrupa’dan önde olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Bu sene hedefimiz Japonya ya da Güney Kore’deki bir yarışmaya dahil olmaktı. Aslında Türkiye’deki başarılarımızdan dolayı bize Amerika’dan davetler geliyor. Belli ödülleri alanları davet ediyorlar. Maliyetler biraz bu konuda bizi aşıyor. Malum uçak biletleri ve konaklama, gidiş geliş süreleri. Yani hedefimiz seneye Japonya. Japonya’da hem çok daha zorlu takımlar var hem de farklı bir kültür. Şimdiye kadar hep Avrupa’da yarıştık. Ve ondan sonra da Amerika’da Dünya Şampiyonası. Dünya Şampiyonası’nda yer almak için Türkiye Şampiyonası’nda Teamwork birincilik, Robot Skills birincilik almak gerekiyor. Dediğim gibi Türkiye’de çok zorlu takımlar var. Ve biz devlet okulu olduğumuz için maddi imkânsızlıklardan dolayı maalesef ödül alsak da gidemiyoruz. Bir de rakiplerimizin birçoğu özel kolej. Yani bizim burada 4 tane robot setimiz varken özel okullarda 30-40 tane robot seti var ve maddi imkânları da çok gelişmiş olduğu için Amerika’ya gidiyorlar, Güney Kore’ye gidiyorlar. Hedefimiz bu iki ülkedeki dünya şampiyonalarına katılmak." Brain Storms Junior Takım Kaptanı Emir Efe Atik ve takım arkadaşları ise katıldıkları yarışmalarda başarı elde ettikleri için gurur duyduklarını söyledi.