EĞİTİM - 11 Şubat 2026 Çarşamba 10:02

Özel ihtiyaçlı öğrenciler için yürütülen projenin kapanış töreni yapıldı

A
A
A
Özel ihtiyaçlı öğrenciler için yürütülen projenin kapanış töreni yapıldı

Eskişehir’de ’Özel İhtiyaçlı Öğrencilerin Dil Becerilerini Destekleme ve Problem Davranışları ile Baş Etmede İlkokul Öğretmenlerinin Mesleki Gelişimlerine Yönelik Çevrim İçi Platformun Geliştirilmesi ve Etkililiğinin Sınanması Projesi’nin kapanış töreni gerçekleştirildi.


Kaynaştırma/bütünleştirme uygulamalarına yönelik olarak hazırlanan proje çerçevesinde; öğretmenlere yönelik kılavuz materyaller, bilgilendirici videolar, örnek vaka sunumları ve web sitesi ile mobil uygulamalar üzerinden erişilebilen çevrim içi bir mesleki gelişim platformu geliştirildi. Proje ile öğretmenlerin özel ihtiyaçlı öğrencilerin dil becerilerini destekleme ve problem davranışlarla baş etme konularında yetkinliklerinin artırılması hedeflendi. Toplam 32 ay süren ve hazırlık, pilot uygulama ile ana uygulama olmak üzere 3 aşamada yürütülen proje; çok sayıda öğretmenin katılımıyla hayata geçirilirken, elde edilen çıktılarla eğitim ortamlarında daha kapsayıcı ve etkili uygulamaların yaygınlaştırılmasına katkı sunması amaçlandı.


Düzenlenen kapanış programına; Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Adıgüzel, Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil İbrahim Diken, İl Millî Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve öğretmenler katıldı.



Özel ihtiyaçlı öğrenciler için yürütülen projenin kapanış töreni yapıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Türkiye Tüm Akıl ve Zeka Oyunları 2026 Ulusal Turnuvası düzenlendi Adıyaman’ın Kahta ilçesinde bu yıl 8’incisi düzenlenen Türkiye Tüm Akıl ve Zeka Oyunları 2026 Ulusal Turnuvası kapsamında ilkokul elemeleri başarıyla tamamlandı. İlkokulların katılımıyla gerçekleştirilen organizasyonda öğrenciler; Pentago, Abluka, Equilibrio, Küre ve Mangala kategorilerinde mücadele etti. Mustafa Yardımcı Anadolu Lisesinde toplam 80 öğrencinin yarıştığı elemeler, stratejik düşünme ve problem çözme becerilerinin ön plana çıktığı heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu. Dereceye giren öğrenciler, il müsabakalarında ilçeyi temsil etme hakkı kazandı. Pentago Turnuvasında Şehit Mehmet Özbek İlkokulundan Muhammet Enes Demir birinci, Sabahattin Zaim İlkokulundan Ada Gül ikinci, Yahya Kemal İlkokulundan Melek Nisa Yılanlı üçüncü oldu. Abluka Turnuvasında Hürriyet İlkokulundan Helin Kanar birinci, Şehit Mehmet Ali Bozkurt İlkokulundan Muhammed Polat ikinci, Hürriyet İlkokulundan Şükrü Yağmur üçüncü oldu. Equilibrio Turnuvasında Vali Özbilgin İlkokulundan Elif Rana Özen birinci, Kubilay İlkokulundan Ayşe İklim Koçal ikinci, Cumhuriyet İlkokulundan Zümra Öner üçüncü oldu. Küre Turnuvasında Hürriyet İlkokulundan Zeynep Müberra Yağmur birinci, Vali Özbilgin İlkokulundan Abdulsamet Ünver ikinci, Cumhuriyet İlkokulundan Ömer Abacı üçüncü oldu. Mangala Turnuvasında Vali Özbilgin İlkokulundan Elizan Baylan birinci, Şehit Mehmet Öztürk İlkokulundan Muhammed Çınar Duran ikinci, Kubilay İlkokulundan Fatma Zelal Duran üçüncü oldu. Dereceye giren öğrencilere ödülleri, İlçe Millî Eğitim Müdürü Lütfü Başli ve şube müdürleri tarafından takdim edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Lütfü Başli, akıl ve zeka oyunlarının öğrencilerin gelişimine önemli katkılar sunduğunu belirterek, bu oyunların analitik düşünme, dikkat, sabır, strateji geliştirme ve doğru karar verme becerilerini güçlendirdiğini ifade etti.
Muğla Danıştay’dan ‘Bütünleşik Kıyı Alanları Planı’ kararında yürütmeyi durdurdu Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2020’de onaylanan Aydın-Muğla İlleri 1/50.000 ölçekli Bütünleşik Kıyı Alanları Planı’nın iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle açılan davada Danıştay planın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2020’de onaylanan Aydın-Muğla İlleri 1/50.000 ölçekli Bütünleşik Kıyı Alanları Planı’nın iptali için Muğla Büyükşehir Belediyesi 14 Nisan 2021 tarihinde dava açtı. Danıştay Altıncı Dairesi planın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Bütünleşik kıyı alanları planına itirazın nedenleri Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından 2020’de onaylanan Aydın-Muğla İlleri 1/50.000 ölçekli Bütünleşik Kıyı Alanları Planı’na; Kıyı alanlarında hâlihazırda mevcut olan tesislerin kapasiteleriyle ilgili bilimsel çalışma yapılmaksızın ilave tesisler önerilmesi, mevcut/planlı tesislerle ilgili bilgilerde maddi hatalar yapılması, artırılan yat kapasitesiyle ilgili yapılan analize plan açıklama raporunda yer verilmemiş olması, plan hükümlerinde Kıyı Kanunu ve ilgili yönetmeliklere uymayan tanımlara yer verilmiş olması, yat limanı inşası için izin verilen dolgu alanı büyüklüklerinin nasıl belirlendiği ile ilgili bilgi verilmemesi ve planın hazırlık aşamasında ilgili idarelerle istişare edilmemesi nedenleri ile dava açtı. Danıştay 6. Dairesi mevzuat gereği dava konusu plana yönelik ‘Stratejik Çevresel Değerlendirme Raporu hazırlanması’ zorunluluğu bulunmasına rağmen rapor hazırlanmadığı ve ayrıca bilirkişi raporundaki eleştirilerinde açıklığa kavuşturulması gerektiğinden, planın yürütmesinin durdurulmasına karar verdi. Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, dünyanın en güzel ve eşsiz kıyılarına sahip olan Muğla’yı korumak için hukuki alanda da mücadele ettiklerini söyledi ve Danıştay’ın verdiği yürütmeyi durdurma kararının önemli olduğunu belirtti. Başkan Aras; "Bütünleşik plan adı altında Muğla’mızın ve Aydın’ın kıyılarını korumak için hukuki olarak itiraz ettik ve nedenlerini de madde madde sıraladık. Hukuki süreç sonrası Danıştay yürütmeyi durdurma kararı verdi. Muğla’mızın eşsiz güzellikteki koylarını korumak, geleceğe yemyeşil olarak miras bırakmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Mavi yolculuğun başladığı bu koylarımız yeşilin ve mavinin buluşma noktası olmaya devam edecek" dedi.