YEREL HABERLER - 27 Şubat 2012 Pazartesi 13:00

PAZARCIKLILAR DERNEĞİ`NDEN TİYATRO ETKİNLİĞİ

A
A
A
PAZARCIKLILAR DERNEĞİ`NDEN TİYATRO ETKİNLİĞİ

Canlar Tiyatrosu, “Yangın Yeri Maraş” adlı oyunu Pazarcıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla Gaziantep’te sahneleyecek.
Serdar Doğan’ın kaleme alıp Cengiz Sezgin’in yönettiği, Hasan Yükselir’in müziklerini, Rıfat Batur’un dekor tasarımını hazırladığı "Yangın Yeri Maraş" oyununda Halil Esen, Cengiz Sezgin, İlkay Kayku, Hasan Ballıktaş, Melih Yetkin, Habip Hacımustafaoğlu, Figen Adıgüzel, Caner Yamaç, Süha Koçoğlu rol alıyor. Şehitkamil Belediyesi Tiyatro Salonu’nda sahnelenecek olan “Yangın Yeri Maraş” adlı oyun 11 Mart 2011 Pazar günü Gazianteplilerle buluşacak.
Gaziantep Pazarcıklılar Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Rıza Kasakolu, daha önce çok sayıda ilde sahnelenen oyunun Gaziantep’te de büyük ilgi görmesini beklediklerini söyledi. Kasakolu, dernek olarak tüm siyasi görüşlere aynı mesafede bulunduklarını belirterek, “Maraş olayları, bir daha yaşanmasını istemediğimiz insanlık dışı olaylardır. Amacımız, bu olayları hatırlatarak toplumda kin ve nefret duyguları yaşatmak değildir. Amacımız, geçmişten dersler çıkararak geçmişte yaşanan ve toplumda kamplaşmalara neden olan bu olayların bir daha yaşanmamasını sağlamaktır” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir