YEREL HABERLER - 28 Şubat 2012 Salı 10:53

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI

A
A
A
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ`NDEN AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMASI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, oluşturduğu ağaçlandırma alanları ile Gaziantep’i yeşille buluşturmaya devam ediyor.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Park Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülen ağaçlandırma çalışması ile 47 bin fidanın toprakla buluşturulması amaçlanıyor. Karataş, Karaseki, Azidağ, Dibok, Porsuk Dağı, Urumevlek Dağı, Taşlıca, Bozdağ mevkileri başta olmak üzere 457 bin 877 metrekare alan üzerinde yer alan 25 parselde gerçekleştirilecek ağaçlandırma çalışması ile Gaziantep’in daha yeşil bir kent olması hedefleniyor.
Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ağaçlandırma çalışmaları kapsamında 5 bin 414 fıstık çamı, 3 bin 726 mavi servi, 37 bin 722 kızılçam olmak üzere toplam 46 bin 862 fidan dikileceği belirtilerek, "Ağaçlandırma alanlarımızda çukur açma çalışmalarımız Karataş, Karaseki, Dibok, Porsuk Dağı, Urumevlek Dağı mevkilerinde devam etmektedir. Hazırlanan ağaçlandırma alanlarında fidan dikim çalışmalarına en kısa zamanda başlanıp, hava koşullarının uygun olması halinde nisan ayı ortalarında dikim tamamlanacaktır. Fidanların, haziran, temmuz, ağustos, eylül aylarında sulanarak çapalamaları yapılacaktır" denildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Başkan Arıcı, tarımın önemini vurguladı Koçarlı Belediye Başkanı Özgür Arıcı, 14 Mayıs Çiftçiler Günü vesilesiyle yayımladığı mesajında tarımın önemini vurguladı. Koçarlı’nın tarım ve çiftçilik açısından stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Başkan Arıcı, Koçarlı’nın verimli toprakları ve zengin tarım potansiyeliyle öne çıktığını belirtti. Başkan Arıcı, Koçarlı’nın tarih boyunca çiftçilik geleneğine sahip olduğunu ve bu geleneğin günümüzde de bölgenin ekonomik ve kültürel kimliğini şekillendirdiğini ifade etti. Tarımsal üretimin sürdürülebilirliği ve çiftçilerin refahı için yapılan çalışmaların önemine vurgu yapan Başkan Arıcı çiftçilerin özverili çalışmalarının bölgenin kalkınmasında kilit bir rol oynadığını dile getirdi. Tarımsal üretimin modernizasyonu ve çiftçilere yönelik desteklerin artırılması gerekliliğine de dikkat çeken Başkan Arıcı, ayrıca çiftçiler arasında dayanışma ve birlik ruhunun güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti ve tarım sektörünün daha ileriye taşınabilmesi için çiftçilerin bir araya gelerek ortak çözümler üretmelerinin önemli olduğunu dile getirerek, “Koçarlı’nın tarım sektöründe öncü bir rol üstlenmesi için belediye olarak üzerimize düşen görevi yapıp, elimizden gelen desteği sağlayacağız. Bu vesileyle tüm çiftçilerimizin 14 Mayıs Çiftçiler Gününü kutluyorum” dedi.
Zonguldak Sokaklarda aradığı altınını sosyal medyadan buldu Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde çantasındaki altını düşüren kadın, altını bularak sosyal medyada paylaşan esnafın paylaşımını gördü. Mağazaya giden kadın, altınına kavuştu. Alaplı ilçesindeki Hükümet Caddesi’nde esnaflık yapan Alper Çelik; işyerinin önünde bir kutu içinde altın bulundu. Güvenlik kameralarını inceleyen Çelik, iki kadının alışveriş yaptığı sırada kadınlardan birinin çantasından bir adet kutu içinde altın düşürdüğünü gördü. Çelik, altının sahibine ulaşmak için güvenlik kamerası görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Bu sırada sokak sokak gezerek düşürdüğünü altınını arayan Bahar Yüksel, Alper Çelik’in sosyal medyadan paylaştığı güvenlik kamerası görüntülerinde kendisini gördü. İşyerine giderek altının kendisine ait olduğunu söyleyince, altınına kavuştu. Altınları sahibine ulaştırdığı için mutluluk yaşadığını belirten Alper Çelik, " Geçtiğimiz Cuma günü mağazamızın önünde; kamera kayıtlara göre iki kadın bir adet altın düşürmüşler. Mağaza önünde hadise yaşandığı için bir vatandaş mağaza önünden geçerken altını bulduktan sonra bize teslim etti. Bizde kendi sosyal medya hesabımızdan görüntülerdeki kişileri tanıyan olursa bize yönlendirmesini istedik. Bu yönde paylaşım yaptık. Videoda kendisini tanıyan Bahar Yüksel mağazamıza gelerek düşürülen küçük altının kendisine ait olduğunu söyledi. Biz de kendisine teslim ettik. Altınına kavuşan hanımefendi ise çok mutlu oldu ve teşekkür etti" diye konuştu.
Kayseri ’Mutlu Et’ projesiyle etler lösemili çocuklara Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından düzenlenen Mutlu Et projesi ile Kayseri’de tedavi döneminde kırmızı et kaynaklı proteine ihtiyacı olan çocuk ve yetişkin hastaların ailelerine kırmızı et dağıtımı yapıldı. LÖSEV, Kurban Bayramında yapılan vekâleten kurban bağışları sayesinde yıl boyunca hastalara ve onların ihtiyaç sahibi ailelerine et ve et ürünleri desteğini sürdürüyor. Özelikle sağlıklı beslenme zincirinin en önemli halkalarından biri olan protein, lösemi-kanser tedavilerinde hayati önem taşıyor. LÖSEV tarafından düzenlenen Mutlu Et projesi ile Kayseri’de de tedavi gören hastaların ailelerine dağıtım yapıldı. Kırmızı et kaynaklı proteinlerin tedavi sürecinde çok önemli olduğunu söyleyen LÖSEV Kayseri İrtibat Ofisi Sosyal Hizmet Sorumlusu Merve Aksu Köşkeroğlu, “Bugün burada Mutlu Et projemiz çerçevesinde lösemi ve kanser tedavisi devam eden, yetişkin ve çocuk hastalarımıza kırmızı et ürünlerimizi ulaştırdık. Kanser tedavi sürecindeyken kemoterapi alan hastalarımızın bağışıklığı düştüğü için et kaynaklı protein ile beslenmeleri gerekmektedir. Biz de yıl boyunca kurban döneminde almış olduğumuz bağışlarımızı ve adak etlerimizi hastalarımıza kırmızı et paketi olarak ulaştırıyoruz. Kırmızı et kanser tedavisi sürecindeki hastalarımızın özellikle et kaynaklı proteinle beslenmeleri gerektiği için kanser tedavi sürecinde oldukça etkili ve önemlidir. Bizler de bunun önemini bildiğimiz için LÖSEV Vakfı olarak hastalarımızı bu noktada destekliyoruz. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Bizler bu desteklerimizi, kırmızı et ürünlerimizi kurban döneminde yapılan bağışlarla ve adak etlerle gerçekleştiriyoruz. Bağışlamak isteyenleri de bu dönemde LÖSEV’e bağış yapmaya davet ediyoruz” dedi.