YEREL HABERLER - 22 Mart 2012 Perşembe 14:31

POLİS, HUZUREVİ SAKİNLERİNİ AОIRLADI

A
A
A
POLİS, HUZUREVİ SAKİNLERİNİ AОIRLADI

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, huzurevinde kalan yaşlılar için program düzenledi.
18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan `Yaşlılara Saygı Haftası` etkinlikleri münasebetiyle Toplum Destekli Polisler, Gaziantep Huzurevi`nde kalan yaşılar için program tertip etti. Şato Restoran`da düzenlenen programın açılış konuşmasını huzurevi sakinlerinden Erol Demirçivi yaptı. Demirçivi `Yaşlılar Haftası`nda ağırlanmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek, günün anısına ezberindeki `vatan` adlı şiiri seslendirdi. Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Ayşen Durucu da, yaşlılarla birliktelik
oluşturduklarını belirtirken, Toplum Destekli Polislere hazırladıkları programdan ötürü teşekkür etti. Gaziantep Emniyet Müdür Vekili Mehmet Ali Özçelik ise, "Bizler geçmişimizle övünüp, geçmişinden ders alıp, geleceğe umutla bakan bir milletiz. Sizlerin tecrübesi ve bilgisi bizlere yol gösteriyor ve geleceğe yön veriyor. Sizler yaşlı değilsiniz yaşlanmayan değerlersiniz. Bizlere bu güzel ülkeyi hazırladığınız için teşekkür ediyorum" dedi. Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Ayşen Durucu, yaşlıların kendi
imkanlarıyla hazırladığı süs eşyasını Emniyet Müdür Vekili Mehmet Ali Özçelik`e hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sarıyer’de AVM’de çanta çalan 10 yaşındaki çocuğun 92 suç kaydı çıktı İstanbul Sarıyer’de alışveriş merkezinde bir kadının çantası çalındı. Sarıyer Asayiş Büro ekiplerince yakalanan 10 yaşındaki şüphelinin 92 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. Hırsızlık anları ise güvenlik kamerasına yansıdı. Olay, 4 Mayıs’ta saat 19.00 sıralarında Sarıyer İstinye’deki bir alışveriş merkezinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Melike A., çocuklarıyla alışveriş merkezinde vakit geçirdiği sırada bebek arabasında asılı bulunan çantası çalındı. Durumu polise bildiren Melike A, çantasında 100 bin lira değerindeki cep telefonu, bin 400 lira nakit para ile cüzdanının bulunduğunu söyledi. 10 yaşında 92 suç kaydı çıktı İhbar üzerine Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekipleri olay yeri ve çevresindeki güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan çalışmalarda çantayı alan kişinin alışveriş merkezinde dolaştığı, bir süre sonra bebek arabasının yanına yaklaşarak çantayı aldığı, ardından da taksiyle kaçtığı belirlendi. Çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, şüphelinin bindiği taksiyi Büyükdere Caddesi TEM bağlantı yolunda durdurdu. Araçta yapılan kontrollerde çantayı çaldığı belirlenen D.T., çaldığı eşyalarla yakalandı. Emniyete götürülen D.T.’nin yapılan Genel Bilgi Taraması’nda (GBT) ’hırsızlık’tan 92 suç kaydı olduğu ortaya çıktı. D.T., işlemleri için Sarıyer Çocuk Büro Amirliği’ne götürülürken, eşyalar ise sahibine teslim edildi. Şüphelinin emniyetteki işlemleri sürüyor.
Mersin Mersin’de iki kardeşin öldüğü olayda tedavisi tamamlanan anne ile baba taburcu oldu Mersin’in Bozyazı ilçesinde mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle kaldırıldıkları hastanede 2 çocuğu ölen kendilerinin tedavisi ise bugün tamamlanan hamile anne ile polis memuru eşi taburcu edildi. Çiftin taburcu olur olmaz, çocuklarının kabirlerine gittiği öğrenildi. Olay, önceki gece Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Tüllüler Sokak’ta meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Karaman İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan polis memuru Musa Tülü (39), eşi Ebru (33), çocukları Azra (7) ve Ömer Selim (4) ile 1 Mayıs’ta memleketi Mersin’in Bozyazı ilçesine geldi. Musa Tülü ve ailesi, annesinin yaşadığı evin ikinci katında kalırken gece rahatsızlanıp kusma ve mide bulantısı şikayetiyle Bozyazı Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Aileden önce Ömer Selim, ardından Azra yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Anne ve baba ise ambulansla Mersin Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Hamile anne ile babanın tedavisi tamamlandı, bugün taburcu edildi. Taburcu olan çiftin Bozyazı ilçesi Tekmen Mahallesi Paşa Konağı Mezarlığı’na defnedilen çocuklarının kabrine gittiği öğrenildi. Anamur Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla AFAD ekiplerinin yaptığı incelemede ailenin yattığı odada insan sağlığını tehlikeye sokacak kadar G.V5P fosfor sinir gazı tespit edilmişti. Sinir gazı olarak tabir edilen zehrin ailenin yattığı oda içerisine ahşaptan yapılan yaklaşık 4-5 metrekarelik tahıl ambarı tarzı yerden kaynaklandığı belirlenmişti.