GÜNDEM - 28 Kasım 2025 Cuma 11:26

7’nci Gazi Yarı Maratonu pazar günü başlıyor

A
A
A
7’nci Gazi Yarı Maratonu pazar günü başlıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 7’nci Gazi Yarı Maratonu ve Halk Yürüyüşü, 30 Kasım 2025 Pazar günü gerçekleştirilecek. Şehrin spor kültürüne önemli katkı sunan organizasyon, bu yıl kayıt sayılarında rekor seviyeye ulaştı. 53 farklı şehir ve 28 ülkeden sporcuların yer alacağı etkinlik, Gaziantep’in uluslararası spor atmosferine canlılık katacak.


24 Temmuz’da açılan ve 21 Kasım’da tamamlanan kayıt sürecinde toplam bin 498 sporcu başvuru yaptı. Bu sporcuların bin 380’i Türk, 118’i yabancı katılımcılardan oluştu. En fazla yabancı sporcu 63 kişi ile Rusya’dan kayıt yaptırdı. Japonya’dan ise 3 sporcu ile dikkat çeken bir katılım gerçekleşti. Organizasyonda bin 11 sporcu 10K, 487 sporcu ise 21K parkurunda yarışacak. Kayıtların bin 93’ünü erkek, 405’ini kadın sporcular oluşturdu. Bu verilerle Gazi Yarı Maratonu, bugüne kadarki en yüksek katılımla düzenlenmiş olacak.


Etkinlik kapsamında 29 Kasım Cumartesi günü 10.00 ile 20.00 saatleri arasında kit dağıtımı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Onat Kutlar Tiyatro Salonu’nda yapılacak. Yarış günü olan 30 Kasım Pazar sabahı 09.00’da Saygı Duruşu, İstiklal Marşı ve protokol konuşmaları ile program başlayacak. 21K startı 09.30’da, 10K startı 09.45’te verilecek. Halk Yürüyüşü ise saat 10.00’da gerçekleştirilecek. Organizasyonun ödül töreni 13.15’te yapılacak. Start ve finish noktası Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önü olarak belirlendi.


Maraton güzergahı nedeniyle 30 Kasım Pazar günü 08.00 ile 12.30 saatleri arasında bazı yollar trafiğe kapalı olacak. Güzergah Prof. Muammer Aksoy Bulvarı, Derekenarı Caddesi, Lale Paşa Caddesi, Zübeyde Hanım Bulvarı, Bahriye Üçok Bulvarı, Abdulkadir Aksu Bulvarı, Üniversite Bulvarı ve Burç Kavşağı yönlerini kapsayacak. Dönüşte ise Burç Kavşağı’ndan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne kadar uzanan hat kullanılarak sporcular parkuru tamamlayacak.


Halk Yürüyüşü tüm vatandaşların katılımına açık olarak düzenlenecek. Sporun birleştirici gücünü öne çıkaran etkinliğin, Gaziantep’te hem spor bilincini artırması hem de şehirde geniş bir katılım ve heyecan oluşturması bekleniyor. Bu yıl elde edilen yüksek kayıt sayıları, organizasyonun giderek büyüyen etkisini bir kez daha ortaya koydu.



7’nci Gazi Yarı Maratonu pazar günü başlıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Diyarbakır Bölge turizminin kalkınması için seyahat acenteleri ve rehberler buluştu TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu tarafından Diyarbakır’a tur düzenleyen seyahat acenteleri ile kentte bulunan turizm rehberleri Diyarbakır Vilayetler Evinde toplantı gerçekleştirdi. Diyarbakır’ın daha iyi ve daha doğru tanıtılması için düzenlenen toplantıya Diyarbakır Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, Sur Kaymakamı Hasan Akbulut, TURSAB Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay, İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, tur operatörleri ve tur rehberleri katıldı. Toplantıda konuşan Diyarbakır Vali Yardımcısı İlyas Öztürk, ’’Bölgenin daha iyi tanıtılması ve bölge turizminin artması için doğru tanıtılmasına özen göstermemiz gerekiyor. Bu konuda hep birlikte daha iyi ne yapabiliriz sizlerin de düşüncelerini alarak birlikte hareket edeceğiz" dedi. Mezopotamya Bölge Temsil Kurulu Başkanı Serdar Baturay ise ’’Ülkemizin her mevsimi, her yemeği, her hikayesi ve her bölgesiyle dünyanın az sayıdaki çok yönlü turizm ülkelerinden biri olduğunu belirterek," Son yıllarda birçok ülke gibi Türkiye de dijital kampanyalarla, sosyal medya ünlüleriyle tanıtımlar yürütülüyor. Elbette bu araçlar faydalı. Ancak bir ülkeyi bir bölgeyi tanıtmak, bir akşam yemeği görüntüsüyle sınırlı olamaz. İnanç turizminden, gastronomi ye, Kültürel rotalardan, eko-turizme birçok boyutta farklı hedef kitlelere seslenebilecek zenginliğe sahibiz. Bu çeşitlilik yalnızca sosyal medya paylaşımlarıyla değil, hikayelerle, yerel deneyimlerle, bütünsel anlatılarla tanıtılmalı. Çünkü tanıtım bir vizyon işidir, ancak uygulama sahadadır. Stratejik merkez ile yerel uygulayıcılar aynı dili konuşmadıkça, etkili sonuç alınmaz. Bizler bu nedenle bir aradayız ve kentimiz için bölgemiz için nasıl hareket edeceğimizi neler yapabileceğimizi tartışacağız. Bu konuda bizlere destek veren Diyarbakır Valiliğimize, Kaymakamlıklarımıza Belediyelerimize ve Sivil Toplum Örgütlerimize teşekkür ediyorum’’ dedi. Yapılan konuşmaların ardından seyahat acenteleri ve rehberler bölge turizminin gelişimi için düşüncelerini ve karşılaştıkları sorunlar hakkında fikir alışverişinde bulundu.