GÜNDEM - 12 Haziran 2024 Çarşamba 10:21

Büyükşehir’in ulaşım hizmetleri bayram dolayısıyla 5 gün boyunca ücretsiz

A
A
A
Büyükşehir’in ulaşım hizmetleri bayram dolayısıyla 5 gün boyunca ücretsiz

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 15-19 Haziran tarihleri arasında Kurban Bayramı dolayısıyla turuncu otobüsler, tramvay ve Gaziray seferlerini ücretsiz yapma kararı aldı. Vatandaşlar bayram boyunca şehir içi ulaşımda rahatlık yaşayacak.


Büyükşehir Belediyesi, vatandaş memnuniyetini ön planda tutarak Kurban Bayramı’na özel bir karar aldı. 15 Haziran Cumartesi günü arefe gününden başlayarak bayramın dört günü boyunca, 19 Haziran tarihine kadar, ulaşım hizmetleri ücretsiz olacak.


Belediye, bu süreçte turuncu otobüsler, tramvay ve Gaziray seferleri ile şehir içi ulaşımı ücretsiz hale getirerek vatandaşların bayram ziyaretlerini kolaylaştırmayı hedefliyor. Bu uygulama, bayramda şehirdeki toplu taşıma ihtiyacını karşılamayı ve vatandaşların daha rahat ve ekonomik bir bayram geçirmesini sağlayarak vatandaşların memnuniyetini artırmayı amaçlıyor.



Büyükşehir’in ulaşım hizmetleri bayram dolayısıyla 5 gün boyunca ücretsiz

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Samsun’da gece yarısı korku dolu anlar: Kırsal mahallede iki ev alevlere teslim oldu Samsun’un Vezirköprü ilçesine bağlı Kızılkese Mahallesi’nde gece saatlerinde çıkan yangın, kısa sürede büyüyerek iki ahşap evi küle çevirdi. Yangın, mahalle sakinlerinin ve itfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla çevredeki evlere sıçramadan kontrol altına alındı. Vezirköprü’ye yaklaşık 59 kilometre uzaklıktaki Kızılkese Mahallesi’nde, henüz belirlenemeyen nedenle bir evde yangın çıktı. Gece geç saatlerde başlayan yangın, hızla büyüyerek çevresinde bulunan ve kullanılmayan başka bir eve sıçradı. Ahşap evleri saran yangında alevler göğe yükseldi, geceyi aydınlattı. Alevleri fark eden vatandaşlar, tankerlerle yangına müdahale ederek büyümesini önlemeye çalıştı. Yangın vanası yardımıyla yapılan ilk müdahale sayesinde alevlerin diğer evlere yayılması engellendi. İhbar üzerine bölgeye sevk edilen Samsun Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma çalışması gerçekleştirdi. Ekiplerin yoğun çalışması sonucu yangın saat 03.00 sıralarında kontrol altına alındı. Kızılkese Mahallesi Muhtarı Ramazan Karataş, yangının İsmail Ay’a ait evde başladığını, oturulmayan ve Ahmet Öztürk’e ait olan eve sıçradığını belirtti. Karataş, vatandaşların tankerlerle müdahalesinin ardından itfaiye ekiplerinin olay yerine gelerek yangını tamamen söndürdüğünü ve çevredeki evlerin zarar görmesinin önüne geçildiğini ifade etti. Yangın sonucu iki ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.