EĞİTİM - 14 Haziran 2024 Cuma 13:20

Erdem Koleji’nde mezuniyet coşkusu

A
A
A
Erdem Koleji’nde mezuniyet coşkusu

Gaziantep Erdem Koleji’nde 2023-2024 eğitim yılında ilkokul, ortaokul ve lise bölümünden mezun olan öğrenciler düzenlenen muhteşem bir törenle yeni eğitim hayatlarına uğurlandı. Öğrencilerin coşkusuna ortak olan Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkan Vekili Haluk Kalyoncu, çeyrek asırlık mezunların dünyanın her köşesinde ülkemizi gururla temsil ettiğini söyledi.


Gaziantep’in köklü eğitim kurumlarından biri olan Erdem Koleji, tüm kademelerde 538 öğrenci Erdem Koleji Kampüsünde gerçekleştirilen görkemli bir törenle yeni hayatlarına uğurladı. Törene Gaziantep Eğitim ve Hizmet Vakfı Başkan Vekili Haluk Kalyoncu’nun yanı sıra vakıf üyeleri, HKÜ Rektörü Türkay Dereli, veliler, akademik ve idari personel katıldı.


Mezuniyet töreni öncesi okulda hazırlanan yıl sonu sergi etkinliğine katılan Kalyoncu ve beraberindeki protokol üyeleri öğrencilerin yaptığı eserlere hayran kaldı. Erdem Koleji olarak, geri dönüşüm konusuna dikkat çekmek amacıyla "geri dönüşüm sanatı" olarak adlandırılan sanat tarzında çeşitli eserleri inceleyen Kalyoncu, özellikle ekolojik kaygıların sanatsal formlara dönüştüğü ve bal arılarının ekolojik dengedeki yerini vurgulamak amacıyla, ortaokul görsel sanatlar dersinde okul kampüsünün yenilenme sürecinde ortaya çıkan atık kartonları kullanarak yapılan sanat eserleri beğendi. Ayrıca öğrencilerin atıklardan yaptıkları kostümleri sergide gören Kalyoncu, öğrenci ve öğretmenleri tebrik etti.



“Hedefimiz eğitim kalitesini arttırmak”


Öğrencilerin ve ailelerin heyecanlarına ortak olan Kalyoncu, “Bu yıl 26. yılımız. 25. mezunlarımızı vermenin haklı gururunu paylaşıyoruz. Toplamda 2 bin 100 öğrenci Erdem Koleji çatısı altında eğitim ve öğretim görüyor. Bu Gaziantep’teki özel okullar arasındaki en yüksek sayı. Asıl hedefimizin bu öğrenci sayısını sabit tutarak eğitim ve öğretim kalitesini daha da arttırmak” dedi.



“Erdem Koleji’nin akademik başarılarını anlattı”


Erdem Koleji’nde 38 bin metrekare kapalı alana sahip modern ve teknolojinin tüm imkanlarıyla donatılmış yeni binasıyla eğitim öğretimin devam ettiğini anlatan Kalyoncu, “Akademik başarılarımız her yıl artarken, ortaokul öğrencilerimiz LGS sınavında son üç yılda 2 Türkiye birincisi çıkardık. Kitlesel başarımız olarak baktığımızda Fen liselerini kazanma oranımız yüzde 75. YKS sınavında son üç yılda 55 öğrencimiz Tıp Fakültesine, 83 öğrencimiz Mühendislik Fakültesine, 27 öğrencimiz Hukuk Fakültesine yerleşti” şeklinde konuştu.



“Bugüne kadar 10 bin mezun verdik”


Erdem Koleji’nin akademik başarılarının yanı sıra her yıl olduğu gibi bu yıl da spor ve sanat alanında gururlandıran çok sayıda ulusal ve uluslararası başarıları olduğunun altını çizen Kalyoncu, “Bugüne kadar tüm kademelerde toplam 10 bin mezun verdik. Mezunlarımız dünyanın her köşesinde ülkelerini gururla temsil ediyor. Öğrencilerimize bu süreçte desten veren Özel Erdem Okulları idareci kadrosuna, öğretmenlerine ve idari personeline emeklerinden dolayı teşekkür ediyor tüm velilerimize ve öğrencilerimize mezuniyetlerinin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.



“Mezun öğrencilerimizin mutluluğunu paylaşıyoruz”


Başarılı bir eğitim döneminin ardından yaşanan haklı mezuniyet gururunun mutluluğunu paylaştığını ifade eden Erdem Koleji Genel Müdürü Mehmet Örfi Sönmez, “Okulumuzdan mezun olan tüm öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerken, onların her zaman destekçileri olacağız. Dünyada fark oluşturmak hem sosyal hem de akademik alanlarda başarılı, kendini daima geliştirmeyi amaçlayan bireyler yetiştiriyoruz. Bu noktada ülkesine bağlı, erdemli bireyler yetiştirmek dışında bir beklenti olmaksızın bu eseri bizlere hediye eden Kalyoncu ailesine, başkan vekilimiz Haluk Kalyoncuya şükranlarımı sunuyoruz” diye konuştu.


Plaket töreninin ardından mezun olan öğrenciler kep atarak yeni hayatlarına adım attılar. Törende, öğrenciler ve aileleri unutulmaz anlar yaşadılar.



Erdem Koleji’nde mezuniyet coşkusu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kütahya Başkan, Necdet Akel, "Gediz’de kimse kimsesiz değil" Kütahya’nın Gediz Belediyesi ilçede yaşayan yaşlı, kimsesiz ve dezavantajlı vatandaşların ihtiyaç anında kendilerini yalnız hissetmemeleri ve yerel yönetim hizmetlerine anında ulaşabilmeleri amacıyla "Tek Tuşla Destek" uygulamasını başlattı. Yeni nesil sosyal destek projesi kapsamında, sisteme dahil edilen vatandaşlar tek bir tuşa basarak doğrudan Gediz Belediyesi Çözüm Noktası’na bağlanabilecek. Vatandaşlar bu sistem üzerinden günlük ihtiyaçlarını iletebilecek ya da acil durumlarda hızlıca destek talebinde bulunabilecekler. Uygulama sayesinde dışarı çıkmakta zorlanan yaşlı ve kimsesiz bireylerin eczaneden ilaçları, marketten mutfak ihtiyaçları ve fırından sıcak ekmekleri belediye ekipleri tarafından özenle temin edilerek doğrudan evlerine teslim edilecek. Sistem aynı zamanda vatandaşların kendi mahalle muhtarlarıyla da en hızlı şekilde iletişim kurmasına imkan tanıyacak. Gediz’de gönül belediyeciliğini her alanda hissettirmek için çalıştıklarını vurgulayan Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, "Gediz Belediyesi olarak; yaşlılarımızın, kimsesiz vatandaşlarımızın ihtiyaç anında asla yalnız hissetmemesi için bu yeni uygulamamızı hayata geçirdik. Hayat tecrübeleriyle bizlere rehber olan çınarlarımızın ve ilçemizdeki kimsesiz canlarımızın her an yanındayız. Bu sistemle birlikte büyüklerimiz, bir tuşla belediyemiz çözüm noktasına ulaşabilecek, ihtiyaçlarını kolayca iletebilecek ve acil durumlarda anında destek isteyebilecekler. Eczaneden ilacını, marketten ihtiyacını, fırından ekmeğini belediye ekiplerimiz onların ayağına kadar getirecek. Ayrıca mahalle muhtarlarımızla da bu sistem üzerinden hızlı şekilde iletişim kurabilecekler. Bizim olduğumuz yerde kimse sahipsiz değildir; Gediz’de hiçbir vatandaşımız kendini yalnız hissetmeyecek" dedi. Gediz Belediyesi tarafından kurulumu ve takibi yürütülen bu akıllı sistemin, özellikle yalnız yaşayan çınarların hayatını kolaylaştırması ve ilçedeki dayanışma ruhunu en üst seviyeye çıkarması hedefleniyor.
Gaziantep Katil zanlısı kardeşler için ağırlaştırılmış müebbet talebi Gaziantep’te kıraathanenin önünde oturan 25 yaşındaki Hasan Kaplan’ı silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan kardeşler hakkında mütalaa açıklandı. Savcı, iki kardeş için ağırlaştırılmış müebbet istedi. Gaziantep’te kıraathanenin önünde oturan 25 yaşındaki Hasan Kaplan’ı silahla öldürdüğü iddiasıyla yargılanan iki sanığın 4’üncü duruşması Gaziantep 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, sanıklar, sanık avukatları, maktulün ailesi ve maktul avukatları hazır bulundu. Duruşmada, maktulün ailesi sanıkların en ağır cezayı almasını istedi. Savcı ağırlaştırılmış müebbet istedi Savcı esas hakkındaki mütalaasında, taraflar arasında geçmişe dayanan husumet bulunduğunu ancak sanıkların olay yerine önceden hazırlık yaparak gittiklerini, bu nedenle haksız tahrik hükümlerinin uygulanmaması gerektiğini kaydetti. Savcı, iki sanığın "tasarlayarak kasten öldürme" ile "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet cezasıyla cezalandırılmasını istedi. Mütalaaya karşı savunma yapan sanıklardan Osman K., pişman olduğunu belirterek ağabeyi Ali K.’nin olayla ilgisinin bulunmadığını savundu. Diğer sanık Ali K. ise suçlamaları reddederek beraat ve tahliye talebinde bulundu. Duruşma ertelendi Mahkeme heyeti, dosyada eksik hususların henüz giderilmediğini ve delillerin tam olarak toplanmadığını belirterek sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Olay geçmişi Olay, Gaziantep’in Şehitkamil ilçesi Şirinevler Mahallesi Maaşkuyu Caddesi’nde bulunan bir kıraathanenin önünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, kıraathanenin önünde oturan 25 yaşındaki Hasan Kaplan, motosikletle gelen 2 kişinin silahlı saldırısına uğradı. Silahlı saldırıda ağır yaralanan Kaplan, 112 sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Kaplan doktorların tüm müdahalelerine rağmen hayatını kaybetti.
Giresun İstanbul’dan Trabzon’a Kurban Bayramı tatili için gidiyorlardı Giresun’da Karadeniz Sahil Yolu liman mevkiinde arkadan gelen çekicinin kırmızı ışıkta bekleyen bir otomobile arkadan çarpması sonrasında yaşanan trafik kazasında hayatını kaybeden aynı aileden 5 kişi ile yaralı 6 kişinin kimlikleri belirlendi. Ailenin İstanbul’dan Trabzon’un Arsin ilçesine Kurban Bayramı tatili için yola çıktığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, gece saat 01.45 sıralarında Ordu istikametinden Trabzon istikametine gitmekte olan M.U. yönetimindeki 55 K 4065 plakalı çekici, Karadeniz Sahil Yolu’nun Giresun Limanı mevkiindeki ışıklarda bekleyen Ali Yıldız (45) 34 PM 61 plakalı otomobile arkadan çarptı. Çarpmanın etkisi ile savrulan araç önünde duran Ferhat Yıldız (45) yönetimindeki 34 PN 09 plakalı otomobile çarptı. Bu araç da çarpmanın etkisiyle ileri fırlayarak önünde kırmızı ışıkta beklemekte olan sürücü Köksal Yusuf Halil (31) idaresindeki otomobile çarptı. 4 aracın karıştığı zincirleme kazada Ali Yıldız ile aynı araçta bulunan aynı aileden Melek Yıldız (40), Hamza Yıldız (7) Hasan Yıldız (7) ve Sadem Yağmur Yıldız (15) hayatını kaybetti, Rana Meltem Yıldız (20) ise ağır yaralandı. Kazaya neden olan çekici sürücüsü M.U. (59) da kazada ağır yaralanırken, Ferhat Yıldız, Fatma Yıldız, Rana Yıldız, Sümeyye Yıldız (9) ve Eymen Yıldız (16) Giresun’ndaki hastanelerde tedavi altına alındı.