SAĞLIK - 06 Aralık 2025 Cumartesi 15:35

Gaziantep’te kanseri yenen Melih Tuğra için gökyüzüne balonlar bırakıldı

A
A
A
Gaziantep’te kanseri yenen Melih Tuğra için gökyüzüne balonlar bırakıldı

Kemik kanseri tedavisini başarıyla tamamlayan 7 yaşındaki Melih Tuğra Yaprak için Liv Hospital Gaziantep’te anlamlı bir kutlama etkinliği düzenlendi.


Geçtiğimiz yıl aralık ayında kemik kanseri teşhisi konulan Melih Tuğra, yaklaşık bir yıllık yoğun tedavi sürecinin ardından ameliyat ve fizik tedaviyi de başarıyla tamamlayarak sağlığına kavuştu. Zorlu süreç boyunca oğullarının yanında olan Havva Merve ve Abdullah Yaprak çifti, çocuklarının yeniden hayata tutunmasının mutluluğunu yaşadı.


Özel bir etkinlik düzenlendi, balonlar gökyüzüne bırakıldı


Melih Tuğra’nın bu önemli başarısını kutlamak üzere Liv Hospital Gaziantep yönetimi tarafından özel bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında minik Melih’e madalya takdim edildi, pasta kesildi ve tedavi sürecinin tamamlanmasının sembolü olarak balonlar gökyüzüne bırakıldı.


"Balonlarımızı göğe, umutlarımızı da yüreklerimize gönderiyoruz"


Düzenlenen etkinlikte balonları gökyüzüne bırakarak zor günlerin, korkuların ve acıların gökyüzüne uğurlandığını belirten Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Şefika Nur Arı, "Bugün burada bir araya gelmemizin çok önemli bir sebebi var. Bugün Melih Buğra Tuğra Yaprak’ın iyileşme yolculuğunu, umudunu ve gücünü kutluyoruz. Küçücük bir yüreğin büyük bir mücadeleyi nasıl kocaman bir cesaretle geride bıraktığına hep birlikte tanıklık ediyoruz. Azminden dolayı Melih’imizi kutlayacağız. Bu yolculukta yanında olan ailesine, doktorlarına, fizik tedavi ekibine ve tüm sağlık çalışanlarına canı gönülden teşekkür ediyoruz. Şimdi gökyüzüne bırakacağımız balonlar geride kalan zor günlerin, korkuların ve acıların gökyüzüne uğurlanışıdır. Aynı zamanda önümüzdeki güzel günlerin, hayallerin ve neşenin de simgesi olacaktır. Balonlarımızı göğe, umutlarımızı da yüreklerimize gönderiyoruz" dedi.


"Kemik tümörü olan hastalara, çocuklara umut olarak karşımıza çıktı"


Melih Tuğra’nın diğer hasta çocuklara umut olacağını aktaran Liv Hospital Gaziantep Genel Müdürü Cemal Çaparuşağı , "Bugün sevgili Melih, kemik tümörü tespit ettiğimiz hastamız, öncelikle ameliyat sürecini sonra da fizik tedavi sürecini başarıyla tamamladı. Tüm kemik tümörü olan hastalara, çocuklara bir öncü ve umut olarak karşımıza çıktı. Biz onun büyük kutlamasını hem çalışanlarımız adına hem bu hastalığı geçirenler adına burada coşkuyla yapıp umudumuzu göğe yükseltmeyi diliyoruz" şeklinde konuştu.


"Oğlum kanseri yendi, çok mutluyuz"


Düzenlenen etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını söyleyen Melih Tuğra’nın babası Abdullah Yaprak, "2024 Aralık ayında başladığımız zorlu bir mücadeleden sonra çok şükür oğlum Melih Tuğra bu yıl tedavide kanseri yendi. Şu anda gerçekten çok duygulu ve çok güzel şeyler hissediyoruz. Bu etkinliğe eşlik eden başta başhekimimiz, yönetim ekibi ve tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Her şey için sağ olun" diye konuştu.


Duygu dolu anlara sahne olan programa Liv Hospital Gaziantep Genel Müdürü Cemal Çaparuşağı, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Şefika Nur Arı, hastane çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


(UD-SVY-Y)

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Yalçın Koşukavak: "Serik maçı bizim için çok kritikti" Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, galibiyetle ayrıldıkları Serik Spor maçının kendileri için çok kritik olduğunu söyledi. Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında deplasmanda Ankara Keçiörengücü, deplasmanda Serik Spor’u 3-1 mağlup etti. Ankara Keçiörengücü Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, basın toplantısında değerlendirmelerde bulundu. Koşukavak, alınan galibiyetin kendileri için psikolojik açıdan büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Bu maç bizim için çok kritikti. Biz Van deplasmanında 90+2’de bir gol yedik. Galibiyeti orada kaçırdık. Geçen hafta da Iğdır FK’ya karşı çok güçlü bir oyun oynamamıza rağmen skoru lehimize çeviremedik. Bu sefer Serik deplasmanı bizim için kazanmamız adına çok anlam ifade etmeye başladı. Hafta içi de bir kupa maçı oynadık, 120 dakika. Burası önemliydi" dedi. Rakip Serikspor’un 4 maçlık galibiyet serisiyle geldiğini hatırlatan Koşukavak, maça çıkış stratejilerini detaylandırdı. Serik Spor’un ekonomik problemleri olmasına rağmen ligde iyi bir ivme yakaladığını belirten tecrübeli teknik adam, maç öncesi atmosferin kritik olduğunu dile getirdi. Maç içi stratejilerini açıklayan Koşukavak, planlarının işlediğini söyleyerek, "Oyunu iyi kontrol ettik. Oyunun başında bir pozisyondan penaltı kazandık, 1-0 öne geçince bu sefer rakibimizin daha çok top ayağındayken oynama yetilerinin düşük olduğunu bildiğimiz için biraz daha alanda bekledik. Daha geçiş hücumlarıyla skoru çoğaltmaya çalıştık. Bu planladığımız gibi de oldu" şeklinde konuştu. Teknik Direktör Koşukavak, karşılaşmanın son bölümünde yaşanan düşüşe de dikkat çekti. Oyuna sonradan giren oyuncuların performansının beklediği gibi olmadığını ifade ederek, bu durumun rakibi kendi yarı sahalarında daha fazla görmelerine neden olduğunu söyledi. Maçı 3-1 kazanmanın mutluluğunu yaşadıklarını sözlerine ekleyen Koşukavak, "Tabii oyunun son bölümü hakkında bunları söyleyemeyeceğim. Biraz oyunun son bölümünde benç’ten giren oyuncuların biraz performansı iyi olmadığı için rakibi biraz daha kendi alanımızda görmeye başladık. Orada da bir gol buldular. 3-1 kazandık. Mutluyuz. Kazanan takım olmaya devam etmenin yolunu arıyoruz" diyerek sözlerini noktaladı.