GÜNDEM - 26 Nisan 2025 Cumartesi 15:31

Kur ’an-ı Kerim ’i Güzel Okuma Yarışması Gaziantep ’te coşkuyla başladı

A
A
A
Kur ’an-ı Kerim ’i Güzel Okuma Yarışması Gaziantep ’te coşkuyla başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Birinciler Birinciliği" programı Gaziantep’te büyük bir coşku ve heyecanla başladı.


Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleşen bu anlamlı programa Gaziantep halkı da büyük ilgi gösterdi. Kur’an-ı Kerim’in evrensel mesajlarını gönüllere taşınmasının hedeflendiği programda duygu dolu anlar yaşandı.


Yarışma için dünyanın dört bir yanından Gaziantep’e gelen dünyaca ünlü hafızlar, Kur’an-ı Kerim’i en güzel şekilde okumak için yarıştı.


Programda, Kur’an-ı Kerim’in güzel okunmasının, İslam dünyasında birlik, beraberlik ve maneviyatı güçlendirmedeki önemi vurgulandı. Şahinbey Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.


Programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Kur’an-ı Kerim’in en güzel şekilde okunması, anlaşılması ve yaşanması gerektiğini söyledi.


Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasının aynı zamanda bir eğitim olduğunu belirten Erbaş, bu tür programların en güzel ve hayırlı programlar olduğunu ifade etti.


Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Bugün burada bulunma amacımız yüce Kur’an-ı Kerim, yüce Kur’an-ı Kerim’in tilaveti, tilavetinin en güzel bir şekilde yapılması, hatta dünya çapında Kur’an-ı Kerim’i en güzel okuyan birincilerin arasından en birincinin seçilmesi. Bundan daha güzel bir toplantı, bundan daha güzel ve hayırlı bir yarışma olabilir mi? Kur’an-ı Kerim’i güzel tilavet etmek en hayırlı işlerden birisidir. Buradaki kardeşlerimiz hayırda yarışmak için buraya geldiler" dedi.


Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de 10. Uluslararası Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Birinciler Birinciliği" programına ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek, "Bu şehir ‘küçük buhara’ diye adlandırılan bir şehir. Bu şehir Bedreddin Aynileri yetiştiren bir şehir. Bu şehir ‘Yeni Buhara" diye bir iddiası olan bir şehir. Dünya hasta, dünya şifa istiyor. Şifa nerede? Şifa yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’dedir. Sevgili Peygamberimizin Veda Hutbesinde, ‘ben siz iki emanet bırakıyorum, yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ve benim sünnetim’ diyerek bize bıraktığı emanetidir. Veda Hutbesi bizim yolumuzu aydınlatıyor. Kur’an-ı Kerim her hangi bir kitap değildir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim hayat felsefesidir, hayat rehberidir. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim kalbe şifadır. Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim, bugün dünyada yaşanan bütün sorunlara karşı batı medeniyetinin çare bulamadığı ilaçtır. Bugün batı medeniyeti yüksek teknolojiye ulaştı. Ama merhameti, şefkati ve vicdanı unuttu. Bugün batı medeniyeti yapay zeka ile bomba yapıp Gazze’deki çocukları öldürüyor, öldürtüyorsa ve ‘dünya beşten büyüktür’ ve ‘adaletli bir dünya mümkündür’ diyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dan Allah razı olsun" dedi. o yüzden Yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim yalnızca okunmak, anlamak, yaşamak ve yaşatmak için bize gönderilmiştir" şeklinde konuştu.


Gaziantep Valisi Kemal Çeber ise, "Bugün Gaziantep, Gaziantep ise, imrenilen bir şehir ise ve ‘Küçük Buhara’ denildiği zaman bu topraklarda yaşayan ecdadımızın ve o alimlerin duaları ne bu diyarı terk etti. Ne Ukkaşe Hazretlerini bu şehre getiren azim ve kararlılık, ne onu burada metfun eden niyet yok oldu. Ne İslam beldesinin dört bir yanından dinini, kitabını muhafaza etmek için bu şehirden gidip şehit, gazi olanların ruhu bu şehri terk etti. Ne de bu şehrin kurtuluş mücadelesinde, canını Kur’an-ı Kerim için, 14 yaşındaki şehit Kamil’in yaptığı gibi annesinin başörtüsü için, İslam için, değerleri için canını veren gencecik çocukların, Şahinbeylerin, Karayılanların, Özdemirbeylerin ruhu ve duaları bu şehri terk etti. Bugün ve yarın bu şehirde okunacak ayetler, edilecek dualar ve söylenecek aminler zaten her sabah ve gece, her bir metrekaresinde Allah’a hamdolsun ezan sesiyle inleyen bu şehrin topraklarında o ezan sesleriyle buluşacak" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Yüksel Yıldırım: "Kaleci İrfan Can Eğribayat transferi için Fenerbahçe ile anlaştık" Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, 2-0 mağlup oldukları Fenerbahçe maçı sonrası, "Kaleci İrfan Can Eğribayat transferi için Fenerbahçe ile anlaştık" dedi. Samsunspor, Turkcell Süper Kupa yarı finalinde Yeni Adana Stadyumu’nda karşılaştığı Fenerbahçe’ye 2-0 mağlup oldu. Maç sonu açıklamalarda bulunan Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım, "Van Drongelen’i oynatırsak, en az 6-8 hafta yok olacak dediler. Oynatmayalım dedik. Bizimle devam ediyor. Satma şansım yok. Samsunspor’un hedefleri var. O isteniyor, Holse isteniyor, Marius’u istiyorlar. Talepler var. Musaba’yı bırakmak istemedik. Serbest kalma maddesi vardı. Onu kullandı kendisi ve engelleyemedik. Onun dışında oyuncu vereceğimi sanmıyorum. Çok astronomik teklif gelirse olabilir" ifadelerini kullandı. "Musaba seyirciyi coşturma hareketini Samsunspor maçında yapmamalıydı" Anthony Musaba ile ilgili de konuşan Yüksel Yıldırım, "Musaba’yı çok seviyorum. Alırken iki ay pazarlık yaptım. İkinci babası gibiyim. Bizden ayrıldı, Fenerbahçe’ye hayırlı olsun. Güzel de başladı. Seyirciyi coşturma hareketi Samsunspor maçında yapmamalıydı, üzdü. Pek çok hoş olmadı. Bazı televizyonlar beni yanlış anlamış. Bedava aldılar dedim. 6 milyon euro’ya aldılar. Nene’yi 18 milyona aldılar, Musaba’yı 6’ya aldılar dedim. Bana göre Musaba, Nene’den daha iyi futbolcu. Kıyaslama yaptık. Bunu zaman gösterecek. Musaba’yı normalde veriyor olsaydım, bir sonraki satışından pay alacaktım, bonus alacaktım, Fenerbahçe şampiyon olursa bonus alacaktım. O rakam belki 10-15’e çıkacaktı. Ben bunun için ’bedava’ dedim. Yoksa bedavaya gitmedi. Oyuncu, 3 milyon istedi (Samsunspor’a transfer süreci) sonrasında pazarlıkla 5 milyon yaptık. Samsunspor tarihinde 5 ay kalıp 6 katı para kazandıran bir oyuncu olmamıştı. Ekonomik katkılarından dolayı Musaba’ya teşekkür ettik ama onu da bazı taraftarlarımız da yanlış anladı. Nene’ye karşı yanlış bir şey söylemedim ama Musaba bana göre daha iyi futbolcu dedim" açıklamasını yaptı.
Ankara Bakan Tunç: "Avukatlık vakarına uygun davranış göstermeyen avukat hakkında soruşturma başlatıldı" Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarla avukatlık mesleğinin vakarına uygun davranış göstermeyen ve İzmir Barosu’na kayıtlı olduğu tespit edilen avukat hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır" dedi. Adalet Bakanı Tunç sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Avukatlık Kanunu’nun 1. maddesi, avukatlığın kamu hizmeti olduğunu; avukatın ise yargının kurucu unsurlarından olan bağımsız savunmayı serbestçe temsil ettiğini açıkça vurgular. Yargının kurucu unsuru olmanın yüklediği sorumluluk; avukatların yalnızca temsil ettikleri hakkı savunmayı değil, adalete duyulan güveni de güçlendirmeyi gerektirir. Hukukun ciddiyetini zedeleyen, kanun hükümlerini keyfî biçimde yorumlayarak yanlış yönlendirmeye kapı aralayan her tutum; toplumun adalete olan inancına zarar verir" dedi. İzmir Barosu’na kayıtlı bir avukatın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar dolayısıyla hakkında soruşturma başlatıldığını açıklayan Bakan Tunç, "Avukatlık Kanunu’nun 34. maddesi, avukatlık görevinin özen, doğruluk ve onur içinde yürütülmesini; avukatlık unvanının gerektirdiği saygı ve güvene uygun davranmayı ve meslek kurallarına bağlılığı esas alır. Türkiye Barolar Birliği meslek kuralları da aynı doğrultuda; avukatın, mesleğin itibarını zedeleyecek tutum ve davranışlardan kaçınmasını, bu hassasiyeti yalnızca mesleki faaliyetinde değil özel hayatında da gözetmesini gerekli kılar. Sosyal medya hesaplarında yaptığı paylaşımlarla avukatlık mesleğinin vakarına uygun davranış göstermeyen ve İzmir Barosu’na kayıtlı olduğu tespit edilen avukat hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Avukatlık Kanunu’nun disiplin hükümleri uyarınca ilgili baro tarafından da meslek kurallarına aykırılık teşkil edip etmediği yönünden inceleme ve gerekli değerlendirmeleri yapılmak üzere disiplin süreci başlatılmıştır" ifadelerini kullandı.