GÜNDEM - 07 Mayıs 2025 Çarşamba 15:45

Şehitkamilli kadınlar hayata renk kattı

A
A
A
Şehitkamilli kadınlar hayata renk kattı

Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali’nde 8 aylık eğitim süresini başarıyla tamamlayan 50 kursiyerin eserlerinden oluşan Hayata Renk Kat Resim Sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.


Şehitkamil Belediyesi Hanımlar Lokali’nde 8 ay süren 2024-2025 eğitim dönemi, yılsonu sergisi renkli bir final yaptı. Kursu başarıyla tamamlayan 50 kursiyerin yağlı boya tekniği ile hazırladığı 200 eser Hayata Renk Kat Resim Sergisi ile törenle görücüye çıktı. Şehitkamil Sanat Galerisi’nde düzenlenen sergiye Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, belediye meclis üyeleri, STK Temsilcileri ve çok sayıda sanatsever katıldı.



"Elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız"


Başkan Yılmaz, açılışta yaptığı konuşmada birbirinden güzel eserler ortaya çıkaran tüm kursiyerlere teşekkür etti. Yılmaz, "Çok güzel eserler ortaya çıkarmışsınız. Şehitkamil Belediyesi bünyesinde başarılı çalışmalara imza atılmasını görmek bizleri gururlandırıyor. Bir belediyenin görevi sadece asfalt ve park, bahçeler yapmak değil. O ilçenin, o kentin genel kültür-sanat yaşamına da katkıda bulunmalıdır. Bu gibi etkinlikler ilçemiz için çok önemli. Artması için elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız" dedi.



Şehitkamilli kadınlar hayata renk kattı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Kardan dolayı mahsur kalanlara kumanya desteği Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara kumanya desteği yapıldı. Van genelinde etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava şartları nedeniyle yollarda mahsur kalan vatandaşlara yönelik yardım çalışmalar, Van Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü koordinasyonunda aralıksız devam ediyor. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımın aksadığı güzergâhlarda mahsur kalan araçlarda bulunan vatandaşlara, AFAD arama kurtarma ekipleri ile Hayrat Arama Kurtarma ekibi tarafından gıda ve sıcak içecekten oluşan kumanya yardımı ulaştırıldı. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması ve temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla sahada görev yapan ekipler, ilgili kurumlarla koordineli şekilde çalışmalarını sürdürüyor. AFAD koordinesinde; emniyet, jandarma, karayolları, Kızılay, belediye ekipleri ve sivil toplum kuruluşlarının iş birliği içerisinde yürütülen çalışmalarda, vatandaşların can güvenliği öncelikli tutuldu. Olumsuz hava şartlarının etkisini sürdürmesi nedeniyle ekipler 7-24 görevinin başında. Yetkiler tarafından yapılan açıklamada, "Vatandaşların zorunlu olmadıkça trafiğe çıkmamaları, yapılan meteorolojik ve resmi uyarıları dikkate almaları ve güncel yol durumunu takip etmeleri konusunda hassasiyet göstermelerini rica ediyoruz. Karla mücadele ve yardım çalışmalarımız hava şartları normale dönene kadar kesintisiz şekilde devam edecektir" denildi.