GENEL - 20 Mayıs 2018 Pazar 14:44

Çocuklarına bakmakta zorlanan baba cezaevindeki eşi için ev hapsi istedi

A
A
A
Çocuklarına bakmakta zorlanan baba cezaevindeki eşi için ev hapsi istedi

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde 2013 yılında eşi cezaevine giren Mehmet Kakıcı (53) biri down sendromlu 4 çocuğuna hem anne hem babalık yapıyor.

Giresun’un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesinde 2013 yılında eşi cezaevine giren Mehmet Kakıcı (53) biri down sendromlu 4 çocuğuna hem anne hem babalık yapıyor.


Beldeye bağlı Orta Mahallede yaşayan Mehmet Kakıcı’nın eşi Aynur Kakıcı (40) için kalan cezasının ev hapsine çevrilmesini istiyor. Eşinin cezaevine girmesinin ardından Mehmet Kakıcı, biri down sendromlu, 4 çocuğuna hem annelik hem babalık yapıyor. Hiçbir geliri olmadığını söyleyen baba Kakıcı, çocukları için hayatın tüm zorluklarına göğüs geriyor. Kakıcı, doğuştan down sendromlu olarak dünyaya gelen en küçük çocuğu Salim Kakıcı (8) için büyük fedakarlıklara katlanıyor. Diğer çocuklarını okutmak ve geçimini sağlamak için mücadele veriyor.


Engelli çocuğunun astım hastası olduğunu belirten Kakıcı, "Çocuklarım benim her şeyim. Sağlığım elverdiği müddetçe çocuklarıma bakarım çünkü onlar benim evlatlarım ama bende hastayım. 2013 yıl önce eşim Aynur Kakıcı, nefsi mudafaadan adam öldürme suçundan 6 yıl 3 ay hapis aldı. Şu anda 10 ayı kaldı 4 çocuğa artık daha bakamıyorum. Büyük oğlum Eray Kemal Kakıcı (18) lise son sınıfta okuyor. Diğer oğlum Engin Kakıcı (15) lise birinci sınıfta okuyor. 3. çocuğum Yusuf Kakıcı (12) ortaokul 2. sınıfta okuyor. Down sendromlu çocuğum Salim Kakıcı ise ilkokul birinci sınıfa gidiyor. Daha artık ben bu çocuklara bakmaya gücüm yetmiyor. Bende astım ve sinir hastasıyım en küçükleri down sendromlu devamlı annesini sayıklıyor. Daha dayanamıyorum. Komşularımız ve yakınlarımız ara sıra yardım ediyorlar ama taşıma suyla değirmen dönmez. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum eşimin 2013 yılında aldığı 6 yıl 3 ay cezanın kalan 10 ayını çocuklarıyla geçirmesini istiyorum. Çocuklarımla yeteri kadar ilgilenemiyorum. Benim tek isteğim bu çocukların anneleri başlarında olsun istiyorum. En küçük çocuğum büyüyene kadar annesinin cezasının ertelenmesini veya kelepçeli sistemin uygulanmasını istiyorum Allah rızası için” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Trabzon Minibüs şoförleri özel servis kiralayan üniversite öğrencilerine kızdı, yol keserek darp etti Trabzon’un Sürmene ilçesinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği öğrencileri tarafından kiralanan öğrenci servisine kızan minibüs şoförleri aracın önüne kesti. Servis sürücüsü ve öğrenciler, ilçe hat minibüsü şoförleri tarafından saldırıya uğrarken, öğrencilerin şikayeti üzerine yapılan çalışmada şüpheli 4 kişiden 2’si gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre ilçenin Çarşı Mahallesi’nde meydana gelen olayda Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nde öğrenim gören öğrenciler ulaşım sorunları nedeniyle özel bir servis kiraladı. Üniversite öğrencilerinin servis kiralamasına kızan minibüs şoförleri tarafından araçların önleri kesilerek durduruldu. Okul çıkışında durdurulan servis sürücüleri, öğrenciler ve minibüs şoförleri arasında yaşanan tartışmanın arbedeye dönüşmesiyle bazı öğrencilerin ve servis sürücüsünün saldırıya uğradığı öne sürülürken, öğrencilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Darp raporu alan öğrenciler şikayetçi olurken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. 2 kişi gözaltına alındı Trabzon Valiliği tarafından yapılan açıklamada şikayet üzerine 4 kişi hakkında başlatılan tahkikat neticesinde 2 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, "İlimiz Sürmene ilçesindeki KTÜ Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği bölümü öğrencilerinin dolmuşlarda yer bulamadıkları için servis kiraladıkları gerekçesiyle, kiraladıkları özel servisin önü dolmuş şoförleri tarafından kesilerek servis şoförü ve içindeki öğrencilere tehdit ve hakaret edilip darp edildikleri yönünde sosyal medyada yer alan haberlerle ilgili olarak; servis şoförü ve darp edilen öğrencilerin şikayetleri üzerine şüpheliler Ö.D., K.D., H.S., ve S.Y. hakkında cumhuriyet savcısının talimatıyla başlatılan tahkikat neticesinde şüpheliler Ö.D. ve K.D. gözaltına alınmıştır. Mezkur olayla ilgili valiliğimizce de çok yönlü inceleme başlatılmıştır" ifadelerine yer verildi.